zunanji disk wd crknil

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
WD mybook mi je crknil oz. ko sem ga po daljšem času priklopil na računalnik se je slišalo samo še tisto znano tiktakanje ki kaže da je šel v večna lovišča. Ali imam kaj šans da mi kakšen strokovnjak reši podatke in če da kje ga najdem?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
dobi nekoga z isto serijsko al kaj že, da bi ti eletroniko popravil, drugače je pa reševanje podatkov par sto €.

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
sploh ni važen denar ker mam gor za 10 let slik in imel sem jih na dveh diskih in sem enega nujno rabil za par dni in sem ga formatiral in evo vmes sranje

tega s serijsko in elektroniko pa ne razumem ??

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ne razumem vas, imate slike potem pa jih ne morem na internet nekam naložit? gmail, dropbox in še in še spletnijh variant...da niti ne omenjam 8gb spominska 12€....pa če bi imel jih 10 kosov je to 120€ za 80gb slik....proti znesku, ki ga boš imel sedaj.

ja isti disk moraš dobiti, da lahko glavi zamenjaš, vsaj mislim tako.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Že lep čas ne pomaga več menjava elektronike, tako, da ... žal.
Če pa klika, pa sploh ... ŽAL, ker glave pa ti ne bo menjal nihče.

LP

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
meni tudi včasih klika na kakem usb portu,poskusi ga dati na kak drugi port,pa kabel se probaj menjati,ker sem opazil da deluje le na originalnem,ki je precej kratek,na ostalih od foto pa ne

lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

http://www.google.com/search?q=re%C5%A1evanje+podatkov+z+diska

Če so magnetne plošče cele, potem podatki vsekakor še vedno so na disku. Edino vprašanje, ki se postavlja je, koliko si pripravljen plačati za njih.

Po mojem mirno računaš nekje med 500 in 1000 EUR.

Šola za drugič.
frown-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Delal si popolnoma prav: digitalne kopije si imel na dveh nosilcih, ker en itak vedno škripne, pa ne veš ne kateri in ne kdaj.

Reševanje podatkov: Ontrack hoče met od 1400EUR naprej, Kotar so pa nesposobneži, nit ocene cene dela nočjo dat. Čist neposlovno obnašanje.

Več sreče prihodnjič.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Preden daš bajne zneske za reševanje podatkov, bi jaz na tvojem mestu naredil recovery tistega drugega diska, tako bi se verjetno dalo dobit kar nekaj slik nazaj.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
najprej vzami disk iz ohišja in ga priklopi direktno kot notranji HDD,
če ga BIOS ne bo spoznal, ugasni PC, disk odklopi in začni šteti €
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
najprej vzami disk iz ohišja in ga priklopi direktno kot notranji HDD,
če ga BIOS ne bo spoznal, ugasni PC, disk odklopi in začni šteti €
frown-1.gif
Točno tak, najprej ga iz bedastega ohišja vzemi in direkt na PC priklopi.
Če dela OK, je problem rešen (no ja, zdaj moraš resnične backup-e naredit...).

Če ne, pa kaki program za reševanje lahko uporabiš, odvisno kako hud je problem.

(sem prejšnji mesec reševal podatke z dveh crknjenih diskov, en zunanji en notranji, 75% podatkov je šlo brez večjih problemov rešit).

Alternativa je seveda reševanje podatkov z onega drugega diska: Recuva, PhotoRec, ...

22. jul 2007
13.589
1.770
113
124
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
meni tudi včasih klika na kakem usb portu,poskusi ga dati na kak drugi port,pa kabel se probaj menjati,ker sem opazil da deluje le na originalnem,ki je precej kratek,na ostalih od foto pa ne

lp

naj kdo razloži v čem je fora klikanja samo na določenih portih, ker imam tudi sam podobne simptome na enem zunanjem disku

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Če imaš opcijsko možnost na ta zunanji disk priklopiti napajanje to obvezno naredi ! In testiraj, sicer pa disk direktno v računalnik !

kvizko

Zelenc'
13. nov 2010
29
0
1
Sam imam enak problem in na servisu so izjavli, da je šel kabel ter mi dali drugega. Tudi na njihovega mi zadeva ni špilala potem pa sem ugotovil, da mi ne špila samo na prednjih dveh USB portih. Na zadnjih portih ki so direktno na matični pa deluje. Domnevam, kot da nima dovolj moči za zagon. Sedaj ga imam vedno priklopljenega na PC in mi deluje na srečo.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Še moja zgodba:
tudi wd mal starejši 320Gb, laufa skoraj 24h/dan in nekaj mesecev nazaj sem opazil da je pri zagonu (kljub temu da je pravzaprav redko na off) trajalo da je zalaufal, slišalo se je kot da se poskuša zavrtet in da mu ne "rata", sploh se nisem sekiral naj crkne, ne bi blo nobene škode. Ko je pa še ne mesec nazaj kao crknil t.j. ni več zakurblal sem pa probal napajalnik od novejšega, tudi wd 1Tb diska, je pa takoj zalaufal brez da bi se nekaj matral. Nabavil sem nov napajalnik in se še sedaj veselo vrti.
Si ti izključil to možnost?

Lp&poročaj.