Zunanji disk, kot predvajalnik .....

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
....v Hoferju. Je še par kosov teh zunanjih USB diskov.
Podpira ta disk, pri predvajanju filmov podnapise s šumniki?
Se sploh splača kupiti to zadevo.
13.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kakor jaz vem, je predvajanje šumnikov odvisno od predvajalnika, kamor ta disk priklopiš... (ali slučajno prodajajo disk, ki že ima činč izhode in ti predvaja direktno??)
Če se splača pa vprašanje... napiši več podatkov o disku, pa se pogleda po netu, kje se dobi kaj podobnega in za kakšno ceno.

lp
Peter

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
Vse prospekte sem obrnil, in glih tistega ni.
bonk.gif

Po spominu, disk je 360 giga, direktni priklop na TV, ima majhnega pilota.
Podpira AVI, MP3 , ne spomnim se za DIVX

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Ja, mislim da za DivX in pisalo nič, sicer pa ti svetujem da greš pogledat v trgovino kaj piše na škatli!!!!
(trgovke ti tak nevejo pomagat)

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Samo tole: po lastnih izkušnjah ti priporočam, da tehniko kupuješ v tehničnih trgovinah.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst najbolj ne zaupam, tem all in one napravam. ker kodeki in standardi se spreminjajo "skoraj vsak dan" in te no name naprave je potem zelo težko ali ne mogoče posodabljat.
sam sem si rajši uredil en mal starejši pc in imam ravno tako potem all in one, pa še posodabljam lahko po mili volji. res pa je da pride dražje.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Je že res, samo škatla od pc-ja pa je vlka in grda (nemoreš je kar tak postavit na TV).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz
A je kdo ze pogledal v drobovino,ker me zanima kaksna znanost je to da folk tega sam nedela.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Focus pravi:
Je že res, samo škatla od pc-ja pa je vlka in grda (nemoreš je kar tak postavit na TV).

tut to se da elegantno rešit;)
če si mal mojstra si narediš lahko sam zelo lepo lično leseno ohišje
ali pa pc postaviš kam drugam in uporabiš mal daljše kable.

sicer pa kar je komu všeč
wink-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
Sedanjega Abaka imam predelanega tako, da je čimmanj hrupen.
Izdelava multimedijskega PC-ja mi ne izgleda težavna.
Najbolj me skrbi daljinec.
uf-1.gif

Kako si to rešil ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede daljinca sem tudi že nekaj iskal, sam se še nisem lotil izdelave. Preko serial port (RS-232) baje mal bolj trpi procesor, usb varjanta mi je pa prezakomplicirana, ker je potrebno še en čip programirat. Trenutno imam rešeno preko brezžične miške. Iskal pa sem tudi že brezžično tipkovnico s koleščkom ampk je pri nas ni za dobit.
kot media center program pa uporabljam http://www.sesamtv.com/ je enostaven, preprost vmesnik, deluje. Sprobal sem še 2 druga in mi z nobenim še ni ratalo predvajat filmov.
Iščem pa še program kater bi zasproti ali pa samo določenem programu znal spremenit resolucijo prijazno crt tv-ju. Recimo za brskanej po netu, ali pa za delo v xp-jih, ker pač vsega ne moreš počet z media centrom.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Sam imam podoben player, samo da sem ga jaz naročil preko ebaya. Načeloma sem zelo zadovoljen samo šumnikov pa ne predvaja, kar se tiče kodekov, še ni bilo filma ki ga ne bi predvajal, predvaja tudi DVD fajle samo ne moreš pa uporabiti menija od filma tako da tudi ne moreš izbirati podnapisov, mogoče pa samo jaz ne najdem kako. Tak player ima več prednosti pred računalnikom. Ena velika prednost je velikost, saj je velik le nekaj cm več od trdega diska, druga prednost je prenosljivost, ta player enostavno priklopim v avto na lcd in že otroci gledajo neomejeno risank, tretja prednost je kompatibilnost in enostavnost uporavljanja in hitrost zagona, saj je v trenutku pripravljen na predvajanje samo prave kable rabiš za priključitev na tv ali stolp lahko pa enostavno samo na zvočnike in že imaš mp3 player, četrata prednost je ta da je uporaben tudi kot zunanji trdi disk in imaš tako vedno lahko s seboj neomjeno glasbe za vrtenje na partyih, priklop pa enostavno preko usb 2.0. No še bi se našla kakšna prednost pred računalnikom, pa se ta trenutek ne spomnim, uglavnem jaz sem zelo zadovoljen z njim edino zarad šumnikov bi imel minus ampak se tudi na to navadiš.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
glede daljinca sem tudi že nekaj iskal, sam se še nisem lotil izdelave. Preko serial port (RS-232) baje mal bolj trpi procesor, usb varjanta mi je pa prezakomplicirana, ker je potrebno še en čip programirat. Trenutno imam rešeno preko brezžične miške. Iskal pa sem tudi že brezžično tipkovnico s koleščkom ampk je pri nas ni za dobit.
kot media center program pa uporabljam http://www.sesamtv.com/ je enostaven, preprost vmesnik, deluje. Sprobal sem še 2 druga in mi z nobenim še ni ratalo predvajat filmov.
Iščem pa še program kater bi zasproti ali pa samo določenem programu znal spremenit resolucijo prijazno crt tv-ju. Recimo za brskanej po netu, ali pa za delo v xp-jih, ker pač vsega ne moreš počet z media centrom.

Pred časom že sem kupil ravno ta sesamtv komplet z daljincom in oddajnikom in sprejemnikom, tako da ne rabiš imeti računalnika zraven TVja, pa mi je čist OKej delalo ne vem zakaj bi bila težava imeti daljinca, meni je namreč dobro funkcioniralo, res pa rabiš IR sprejemnik na računalniku in pa daljinca.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za mene ima že 2minusa tvoj player:) šumniki in ne popolno delovanje dvd menija. drugač pa super, če ti vse ostalo dela.

ja sej narediti si morem IR sprejemnik, da bom lahko kar s tv daljincom šaril po pc-ju.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
Slučajno sem v šparovem prospektu maloprej videl, imajo podobni disk z daljincem, vendar je 500 giga.
Cena 179 eur.
Nisem gledal bolj znane znamke, kaj ponujajo pri teh napravah.
Izgleda mi praktična zadeva, ker ni treba posneti DVD na Abaku, potem ga nesti do televizorja v DVD predvajalnik.
Z datotekami in podnapisi je dosti lažje delati prek diskov, če slučajno kaj ne špila, in je potrebno znova presneti.