Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Zanimivo je, da se nihče ne vpraša, zakaj stanovanje v Ljubljani stane 600 eurov na mesec, v Tolminu pa 200?
Poleg tega gredo taki "novinarji" ponavadi spraševat razne šalabajzerje, ki od leta 1990 niso več na tekočem s tehniko, in tak itak vedno prbije da je vseeno kdo dela in kaj dela in kako dela.
Da dam primer - najcenejši kompozit stane 2 grama okoli 20 eurov + ddv. Najdražji je 2g 100 eurov + ddv.
Potem recimo razna izobraževanja - zbornica diktira tako čez prst eno na leto, v Sloveniji za dan do dveh predavanj stane cca 300 eurov + ddv. Pri nas so 3-4 večja izobraževanja na leto, večina se udeleži enega, ker ga plača delodajalec. Jaz sem lani za izobraževanja iz svojega žepa plačal več kot 2500 eurov (ker sem neumen, in se moram več učit)
Ampak mene itak noben "novinar" ne bo našel, ker ne bo mogel citirat za populistične zgodbice (in potem dajal nasvete, da morajo poleg priporočil izbirat glede na ceno doplačil)
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Zanimivo je, da se nihče ne vpraša, zakaj stanovanje v Ljubljani stane 600 eurov na mesec, v Tolminu pa 200?
Poleg tega gredo taki "novinarji" ponavadi spraševat razne šalabajzerje, ki od leta 1990 niso več na tekočem s tehniko, in tak itak vedno prbije da je vseeno kdo dela in kaj dela in kako dela.
Da dam primer - najcenejši kompozit stane 2 grama okoli 20 eurov + ddv. Najdražji je 2g 100 eurov + ddv.
Potem recimo razna izobraževanja - zbornica diktira tako čez prst eno na leto, v Sloveniji za dan do dveh predavanj stane cca 300 eurov + ddv. Pri nas so 3-4 večja izobraževanja na leto, večina se udeleži enega, ker ga plača delodajalec. Jaz sem lani za izobraževanja iz svojega žepa plačal več kot 2500 eurov (ker sem neumen, in se moram več učit)
Ampak mene itak noben "novinar" ne bo našel, ker ne bo mogel citirat za populistične zgodbice (in potem dajal nasvete, da morajo poleg priporočil izbirat glede na ceno doplačil)
Primerjava s stanovanjem po mojem ni primerna.
Vrednost samega stanovanja je povsem enaka v Tolminu kot v Ljubljani.
Cena surovin je enaka.
Problem je drugje in sicer v "dodani" vrednosti lokacije. Podobno kot umetniška slika, ki je le kos platna, barve in okvir. To je cena slike, kaj pa kdo gor nakraca pa je umetniška vrednost = blef.
Zato ni jasno, zakaj je zalivka na koncesijo dražja kot pa če greš privat....no je
Koncesija pri zobozdravnikih je čisti jackpot. Ko jo enkrat dobiš, maš ziher in predvsem zelo dobro plačan posel do penzije in nikoli pomanjkanje dela ali iskanja pacientov. Za piko na i za žepnino pa še samoplačnike servisiraš.
Iščeš "najcenejše" tehnike, da ti v žepu največ ostane.
Dejansko najbolj nadrsajo tehniki, torej tisti, ki dejansko delajo zobe...
So nonstop pod pritiskom, da mu zobozdravnik gre drugam, k cenejšemu, ne upajo dvignit cen ipd.
Vem zelo dobro kako to izgleda.
Pri samoplačniških naročilih se pa že gleda bolj na kvaliteto, tam pa ni vseeno, kdo dela zobe, ki se mastno plačajo.
Pri nas je problem = koncesija, neurejena zadeva.
Po čem maš keramične zalivke, ki jih naredi tehnik
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem pa zadnjic ujel na tv da je doplacilo za neko "isto" zadevo pri koncesionarju 100 evrov, pri privatniku pa 50 evrov.
A je to tudi povezano s "ceno stanovanja v lj in tolminu" oziroma ceno kompozitnega materiala?
Se pa strinjam s tvojimi objavami. Izobrazevanja imajo pa ocitno tudi lepo ceno.... Najbrz vas ni samo pet na izibrazevanju.
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
je kak zobozdravnik na Viču da ima tudi rentgen, da ni treba na dva konca hodit?
Citat:
je kak zobozdravnik na Viču da ima tudi rentgen, da ni treba na dva konca hodit?
Citat:
Citat:
Najboljše da omejiš še na točno določeno ulico. Mislim, na faking viču mora bit? Ker je Ljubljana New York?
Citat:
Uporabnik theiva pravi:
Najboljši zobozdravnik v Ljubljani je: http://www.ustna-medicina.com/ . Sama že nekaj časa hodim tja in sem res zadovoljna. So res profesionalni, ne tako kot eni zobarji, ki ti plombo na hitro napacajo pa fajn računajo za to.