cisto splosen test je mel discovery na gadget show al kaj je, kjer so imeli 5 razlicnih scetk, zobozdravnika ter eno osebo, ki je 5x pojedla enako kosilo
vsakic po kosilu, si je ta oseba umila zobe z drugo scetko in sla do zobozdravnika, ki je pogledal kako temeljito so zobje ocisceni. Po mnenju tega zobozdravnika se je najboljse odrezala oral-b triumph, ki je po mnenju zobozdravnika ocistila zobe prakticno brez napake, na drugem emstu je bil model professional al nekaj podobnega tudi iz oral-b hise, na tretjem mestu pa philips.
Dejstvo je, da z nobeno ne mores zgresit - vsaka ma svoje prednosti. Philips ima UV za dezinfekcijo - meni osebno kot laiku to nic ne pomeni, saj nisem se slisal, da bi kdo imel tezave pri redni ustni higieni, ker ni bila scetka dezinficirana. Ampak ok, mogoce zadevo premalo poznam
ORal-B pa ima prednost to, da ima moznost razlicnih nastavkov. Od takih, ki so namenjene obcutljivim zobom, do dvojnih glav, za bolj temeljito ciscenje in v koncni fazi takih, ki skrbijo za poliranje zob. Sama pa glede na cip v scetki prepozna kateri nastavek imas gor in prilagodi nacin vibriranja.
Sam sem pred triumph imel tudi oral-b z isto glavo kot ima philips in morem rect, da mi dosti bolj ugaja ta manjsa okrogla - obcutek imam da mi boljse ocisti zobe, tudi dalj casa mam gladke. Ampak to je cisto subjektivna stvar, nisem ravno delal primerjalno test
V glavnem z nobeno nebos zgresil - obe sta dalec boljsi od navadne scetke