zmogljiv foto Android

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Je na slovenskem trgu kak Android, ki ima zmogljiv fotoaparat (5 Mpix odpade)?
Naj bi imel vsaj solidno optiko in bliskavico.

Lp.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
zakaj v oklepaju, da 5MP odpade? Megapiksli nimajo nič skupnega s kvaliteto fotografije.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
zakaj v oklepaju, da 5MP odpade? Megapiksli nimajo nič skupnega s kvaliteto fotografije.
Imajo pa z ločljivostjo. In če je fotografija hobi, je to pomembno. Ker pa ne morem ves čas s seboj nositi digitalca, pa še toliko bolj. Sem pripravljen žrtvovati nekaj hitrosti pri OS:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Imajo pa z ločljivostjo

hysterical-1.gif

Vse kar ima veze z dobro fotografije je kvalitetna leča in velik senzor. Vse ostalo je čiknšit.

In kaj je taka razlika med megapixli in ločljivostjo slike?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pusti ga, naj ima veselje
wink-1.gif
Priporočam mu nakup noname digitalnega fotoaparata iz Neckermanna, ker ima 12 megapixlov, sigurno je kvaliteten!

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Zdaj, ko sta se oba izprsila (na precej bedast način), pa še argumentirano odgovorita na moje vprašanje, v kolikor sta sposobna.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- za razvijanje fotografij 10x15 (in gledanje na TV/RAČ) zadostuje 3 mpix.
- primerjaj fotografije starih Canonovih kompaktov s 2-3 mpix s novimi, ki imajo 8-12 mpix in mi povej, kateri imajo boljše slike.
- senzorji v telefonih in kompaktnih fotoaparatih so enako veliki, pa če imajo 3 ali 12 mpix.
- pojdi na kaki fotografski forum in napiši, da so megapiksli pri domači fotografiji pomembni, ti bodo napisali še 20 točk zraven.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Na vse našteto mi pojasni, zakaj je v Nokio N8 vgrajen fotoaparat toliko bolj hvaljen v primerjavi s HTC-jevskimi (če se omejim na proizvajalca). Sam sem sicer že prebral nekaj člankov, ampak želim tvoje strokovno mnenje. Še zmeraj čakam, da mi odgovorite na vprašanje. Zaenkrat niste.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
N8 nima samo ogromno megapikslov (to je pač marketinška fora). Ima tudi zelo dobro lečo (saj kar štrli ven iz telefona) in tudi senzor (do katerega pride veliko svetlobe). Poleg tega ima pa še za telefon relativno dober flash.

Definitivno so lahko 3-5Mpix fotoaparati v določenih telefonih boljši od 8-12mpix fotoaparatov v nekaterih telefonih.

Lahko so tudi 5Mpix fotoaparati v nekaterih čisto primerljivi kot 12Mpix v drugih.

Pač... megapixli ne povedo veliko o kvaliteti slik. To so bolj ali manj marketinške fore, s katerimi hočejo privabiti čim več kupcev. Pa ne pozabi, da slike z veliko megapixli zasedejo tudi veliko prostora v pomnilniku (pa naj bodo to dobre ali slabe slike).

Če hočeš dober fotoaparat v telefonu, boš moral malo prebrati razne reviewe in pogledati galerije slik. Pa priporočljivo je, če ima telefon še flash zraven (če je možno, kar xenon flash).

Mislim, da na evropskem trgu ni nobenega android telefona, ki bi imel primerljiv fotoaparat z nokio n8.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa se ti ne zdi, da je lahko razlika še v čem več kot v megapixlih? Očitno si totalen laik na področju digitalne fotografije, če ne nebi takih bedarij pisal. Je še marsikaj odvisno od kvalitete - kvaliteta senzorja, leče, ohišja, software-a...

Če želiš strokovno mnenje pa se obrni recimo na DJ-Beat-a ali vzami v roke kako strokovno literaturo.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
SouthPark, nekaj ti očitno NI JASNO.

Mene v tem trenutku NE zanimajo podrobnosti "u jaja", temveč, kateri pametni mobilni telefon ponuja tudi kvaliteten fotoaparat. Kot prva je iz množice izšla Nokia N8, ker pa se ni dobro zapičiti v prvega, sem vprašal za primerjavo. In vprašal sem nekaj POVSEM DRUGEGA, kot mi sedaj plozaš (pa čeprav ne zanikam tvojih trditev).

Vem, da so Androidi odzivnejši (vsaj načeloma), da je Nokia zaspala pri razvoju in še bi se kaj našlo. Ampak tista razlika v odzivnosti software-a telefona me ne moti toliko, kolikor bi me slab fotkič. Nisem mobi-geek, telefona ne bom nonstop predrkaval z raznimi aplikacijami, ne bom se z njim postavljal naokoli. Želim in pričakujem pa dober fotkič. Pa še to - pri fotkanju se ne spuščam v tehnične podrobnosti - fotografija mi je ali pa ni všeč pri prvem oz. najkasneje drugem (rač. ali TV zaslon) vtisu. In tukaj se konča, ostalo me ne zanima.

Mikrohard, hvala.

Lp

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kdo je pa napisal ''5 Mpix odpade''? Tvoj zlobni dvojček? Pa naslednji post ''Imajo pa z ločljivostjo. In če je fotografija hobi, je to pomembno.''
rolleyes-1.gif

Če hočeš dober fotoaparat pa ti priporočam kaj od SE (recimo C905).

I

Izbrisan uporabnik 474

Glej, če ti je fotografija hobi, potem sploh ne vem, zakaj iščeš telefon s fotaparatom. Noben telefon (tudi N8) nima dovolj dobrega fotoaparta za kakeršnokoli uporabno fotografiranje (tudi hobi).

N8 ima odlično optiko (Carl Zeiss) in zaradi tega izstopa iz povprečja, ne pa zaradi megapixlov...

LP
Gargy

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Imam fotoaparat ločeno. Ampak povsod in vedno ga ne morem nositi. Takrat se mora izkazati tisti v telefonu.
Da pa mi je fotografija hobi, študiranje bukev, manualov... ni pogoj.

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Dejte fantje, odgovorite mu na vprašanje. Kateri GSM z Androidom mu priporočate, da bodo slike čim boljše. Res ne znate prebrat naslova teme ? ( nikjer ni omenil N8 ampak Android ).

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Imam HTC Desire HD zelo dober, ga pa ne hvalim, ker se bo našel nekdo, ki mu je pač Nokia bolj všeč, potem pa spet natolcevanje
wink-1.gif