Zlomljena šipka za kontrolo olja

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Danes sem na Peugeotu 206 zelel preveriti nivo olja. Ocitno je sipka plasticna je pocila.
shocked-1.gif

A kdo ve, kje dobiti najceneje novo?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
na servisu, seveda bos prej tastaro poiskal, da ti masina ne pade skup. hdi motor, ne?
grims-1.gif

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Kako masina pade skup?
Ne, motor je 1.4 bencinar. Kako so jo zlomili, ne vem... Sem danes le zelel prekontrolirati olje in sem ves zacuden ugotovil, da je polomljena sipka. Polomljena je le spodaj, kjer naj bi se videl nivo.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja itak da je ostal noter. obvezno ga je treba ven dobit! (verjetno ne boš mogel sam)
sicer pa isti problem ima berlingo 1.6 hdi (isti motor verjetno), ker je qurčeva šipka spodaj plastična. na srečo nisem tega sam ugotovil, ampak sem prebral na enem nemškem forumu. rešitev je, da olje vedno čekiraš kake tri minute potem, ko si avto ugasnil, ko je plastika še topla in se samo zvije ter ne poči.
vso srečo.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Ja, ostalo je notri. In kako to dobiti ven? Pri menjavi olja po mojem ne bo slo.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Izgleda plasticna. Bom pa poskusil dobiti kovinsko. Ta 1.4 motor je bil tudi v citroenih. Sipke so pa tudi (predvidevam) pri vse enake...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
enake, enake, saj PSA koncern je peugeot in citroen.
po moje bo treba kr karter dol vzet, drugače ne bo šlo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Meni se je na Renaultovem dCi-ju zgodilo isto, že pred časom, pa ni nobene škode.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
verjetno se je samo ulegla nekam na dno in lahko vsak trenutek naredi katastrofo. jaz ne bi bil tako flegma.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
razmšljam:

glede na to da vem kako motor zgleda od spodaj, mislim, da se nima kam zapet in tudi pri oljni pumpi je mrežca tako da

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Sem se danes pozanimal se na servisu. Ni problema, so rekli. Bom pa kupil kovinsko sipko kar na Citroen servisu. Je iz enega kosa. Po mojem mnenju boljse kot plasticna sipka.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Sem se danes pozanimal se na servisu. Ni problema, so rekli.

Itak, da ni problema
grin1.gif
. Sj, na koncu bodo oni tisti, ki ti bodo razdirali motor, ker ti bo šel v franže... Jaz bi se raje dobro pozanimal, če ima oljna pumpa res kako mrežico, da ti tizga končka ne potegne v mašino...

Ker, če se ti to zgodi, bodo na servisu, kamor si klical, rekli, da oni pa tega že niso rekli in da je to ubistvu zelo nevarno...
bonk.gif
.

No, vseeno si pa na kakega poštenega možakarja naletel in ti je povedal po pravici, da mogoče pa vseen ni take sile...
wink-1.gif

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Vsaka oljna črpalka ima sito... tist košček plastike pa nima kej škodit, potegnt kam ga ne more, če že pride kam vmes pa ga bo zmlelo in je konc maše... dost jih pride k nam pa majo odlomljen tist plastičen del za odčitavanje nivoja, pa še vsi delajo...

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
očitno delaš na servisu; tak odgovor sem najmanj pričakoval...
da se vam j*** za avtomobile strank... mi je zdaj jasno; dokler boste imeli tak odnos,.. boste samo Renault servis.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
morda res, če je težko dostopen (da je most v napoto ali kaj podobnega).... a slab občutek ostane; podobno kot pri VW plastičnih vodnih črpalkah....

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Sem se danes pozanimal se na servisu. Ni problema, so rekli. Bom pa kupil kovinsko sipko kar na Citroen servisu. Je iz enega kosa. Po mojem mnenju boljse kot plasticna sipka.

Ne ga srat, saj ne kupuješ velikosti štumfov!

Palčka mora biti original in za točno tvoj motor, ker niti niso vse enako dolge, ne enako široke, ne iz istega materiala (pleh se razteza drugače kot plastika) in posledično nimajo iste skale!
rolleyes-1.gif

Če bi šlo za normalen avto, bi dopustil še možnost, da je tovarna napako opazila in bo nova palčka iz boljšega materiala, ampak pri P. nikoli ne veš...
tongue-1.gif

Aja, tudi sam sem zagovornik tega, da je treba odlomljeni del dobiti ven, boš vsaj svinjarijo iz karterja malo ven pobral
grin1.gif