Točno tako. Stari sodčki, 50 litrski so bili legendarni. Žal nam jih je EU vzela, ker po teži presegata normo, ki jo dva delavca lahko dvigneta. Madona, ko sem tam delal me ni nobeden spraševal po normah, kaj šele, po normah za dva! Uf, močan kot bik, neumen pa kot cela štala.
No sedaj pa imamo 30 litrske, ki naj bi jih zopet dva nesla. Mhm.
In neizpodbitno dejstvo. Naši gostinci ne znajo skrbeti za točilne aparate in higieno le teh. Že takoj na začetku jih jasno zmoti poraba plina. Tako, da ventilček najprej malo privijejo. Ugotovijo, da potem teče preveč piva, ga odvijejo. Potem pa leti ven sama pena.
Cevi od točnilnih aparatov so jasno največje leglo zla. Pred začetkom in po koncu točilnega dne je potrebno cevi obvezno sprati z vodo. Prva dva litra piva in zadnja dva litra piva se zavrže. Katastrofa ne? Tudi gostinci menijo tako. Tako, da narod...tecite stran od točenega v neprometnih beznicah.
Verjetno se bo najboljše točeno pivo dalo spiti na lokahlnih veselicah, ala Rock Otočec. Tam je frekvenca točenja tako velika, da ni potrebno spirati cevi.
P.S.: Dve vrstice v zabojčku sem obdelal. Spregledal sem sedaj. Glava je O.K. Edino glasu pravega nimam. Pravi bas, s katerim bi odlično dopolnil trio Eroika v kvartet.
Mimogrede, a lepilo na rizli z leti propade ali sem jaz po napačni strani lizal?