Jaz imam ravno tako DELL-a 1525. Star je kakšna 4 leta in ves ta čas dela ok, edino kar je bil menjano je bil pant na pokrovu, ki je bil zamenjan še v garanciji (pa še za to smo krivi, sami, ker se ga je nosilo okoli odprtega in z držanjem za pokrov ).
Pred slabim letom sem bil v podobni dilemi: menjati nadgraditi, saj je bila baterija že na koncu, zadeva pa je postajala počasna (predvsem je motil dolg zagon). Glede na to da je ostalo delalo ok sem kupil eno OEM baterijo (50 eur) in 60 GB SSD disk (100 eur). Zadeva zdaj dela zelo spodobno in tudi baterija drži solidno (SSD ima manjšo porabo, pa še greje se ne). Za preostali denar, ki ej bil namenjen nakupu novega prenosnika pa smo kupili IPAD, ki zdaj opravlja "mobilni" del uporabe.
P.S.: pred kratkim sem imel doma podoben računalnik, kot sem ga hotel kupiti (HP, procesor i5, 4GB spomina, 500GB diska). Zadeva je sicer hitrejša, glede samega zagona in odpiranja programov pa pogori na celi črti. Gledal sem recimo čas od pritiska na gumb za zagon do časa, ko odpre prvo stran na netu. Zgoraj opisani prenosnik z povsem "svežimi" windowsi porabi za to minuti in petdeset sekund, moj stari 1525 (z pentium dual core procesorjem in 2GB rama) z eno leto staro instalacijo windowsov pa več kot minuto manj, torej petdeset sekund. Tako da sem kar zadovoljen.