Življenjsko zavarovanje

Struklio

Zelenc'
18. dec 2009
4
0
1
Prosim vas za pomoč, z žena imava vsak po 70.000 EUR hipotekarnega kredita za stanovanje. Imava 3 letnega sina. Rabima življenjsko zavarovanje kaj svetujete?

Lep pozdrav

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Svetujem sklenitev (obema) ŽZ za primer smrti. Torej brez varčevalne komponente oz. z drugmi besedami kasko na sebe. Sam imam urejeno podobno pri WS.

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Prva ima najnižjo premijo za riziko ŽZ,ampak je obvezno dodat vsaj minimalen nezgodni paket + karenca 6 mesecev od začetka zavarovanja.razen v primeru smrti zaradi nezgode.

Triglav ima dodelano riziko zavarovanje in je možno samo zavarovanje za primer smrti oziroma po potrebi.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Živijo!

Jaz sem na istem in sem naredil celotno analizo.svetujem, kot pravi @Stardo, WS je daleč najbolj ugoden.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Tudi jaz sem pred slabim letom pregledal obstoječe produkte pri večjih zavarovalnicah. Če ustrezaš pogojem Life-style pri WS, je ta z naskokom najugodnejši.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Tudi jaz sem pred slabim letom pregledal obstoječe produkte pri večjih zavarovalnicah. Če ustrezaš pogojem Life-style pri WS, je ta z naskokom najugodnejši.

WTF is WS?in zakaj govorite v kraticah?dani kaka vojna tajna?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Pri naši zavarovalnici imaš poleg zavarovanja klasičnih rizikov (smrt - nezgodna ali naravna), zavarovanje tudi za primer, če zavarovanec zboli za katero od hudih bolezni:
Rakasta obolenja, ki ogrožajo življenje
Benigni možganski tumor
Srčni infarkt
Možganska kap
Multipla skleroza
Alzheimerjeva bolezen
Parkinsonova bolezen
Operacija srčne zaklopke
Bypass-operacija koronarnih arterij
Operacija aorte
Koma
Transplantacija organov
Kronična odpoved ledvic
Paraliza (ohromelost)
Izguba okončin
Slepota
Resna bolezen, ki jo povzroči ugriz klopa
Za nekatere zgoraj navedene hude bolezni so z eno tretjino zavarovalne vsote, vendar ne več kot 10.000 EVROV, kriti tudi vsi otroci v družini.

Lahko me kontaktiraš. 041 586566.

Lep pozdrav!

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Daj še Splošne pogoje sem nalepi
smile-1.gif

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Kap te mora trofit na sončen dan ob 15.04h,ko boš z prijatelji pil pivo ( union,ne laško ) in vsaj 30°C je v zraku :D

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
kzs: kakšne so vaše izkušnje s predčasno prekinitvijo dolgoročnega življenjskega zavarovanja - gre za kasko zavarovanje pri Triglavu, ki je malo življenjsko in malo nezgodno (npr. 18. let, od katerih je 8 let že realiziranih)? Po splošnih pogojih moraš najmanj umreti oz. ne moreš predčasno prekiniti in dobiti ven denarja (četudi ga je praktično polovica vplačanega) - samo dvomim da bi to sploh zdržalo na sodišču, ker gre za čezmerno prikrajšanje. Ali komplicirajo pri zavarovalnici ali gre normalno skozi?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Odkup ne gre skozi, občutil letos. Sicer pa preberi splošne pogoje, boš videl da na sodišču ne boš veliko dosegel. Saj do nedavnega (recimo lani) so odkupovali police brez kriterijev, no sedaj ne več.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Ravno na sodišču bi dosegel To hočem povedat da so splošni pogoji taki da bi moralo iti skozi tudi po načelu pravičnosti. Ne moreš dolgoročne pogodbe npr. 15 let prekiniti tako da ti npr. po npr. vplačanih 10.000 eur po 7. letih ne vrnejo ničesar, ne glede na to da bi to pisalo v splošnih pogojih. Zanima me bolj kakšna je praksa če zahtevaš? Komplicirajo ali je treba vložit tožbo da uspe?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Odkup pri Triglavu lahko narediš samo v izjemnih okoliščinah, ki so navedene v pogojih. Če nočeš več plačevati, potem daš v mirovanje in počakaš na iztek police. Po moje tudi zaradi neplačevanja polica ne more iti v storno. Generali ima recimo možnost odkupa brez posebnega razloga, po drugi strani ima pa recimo tudi tak sistem, da naložbena polica, katere vrednost presega 400€ ne gre v storno zaradi neplačevanja, ampak gre avtomatsko v mirovanje. Predvidevam, da bi ti Triglav v primeru neplačevanja polico prav tako dal v mirovanje, ne pa v storno.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Predčasna prekinitev je samo če se stegneš v splošnih pogojih, skratka glupo. Po splošnih pogojih lahko ob neplačilu celo prekinejo, ne da bi ti karkoli vrnili (in to kadarkoli). To ne bi smelo iti skozi pod nobenim pogojem. Pa kolikor poznam pravo se da vsako pogodbo predčasno razvezat (sicer se povrne stroške ki so s tem nastali , ampak ne morejo nabildati npr. 10k€ stroškov). Skratka bom videl kaj bo.