Živela Juga 29.11.2014

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Juga je propadla zaradi ekonomije.

Slovenija pa je propadla zaradi pohlepa VSEH, ki so šli od 1992 v politiko. IN v gospodarstvo. Mislim seveda na vodstvena in vodilna mesta.

Komunistična partija Juge je imela, mislim vsaj, kakih 20.000 članov. Po moji, seveda zelo subjektivni oceni je kradel (toaletni papir ne šteje!) vsak stoti član partije. Torej je kradlo (ali bolje, bilo odvisno od pohlepa) 200 ljudi. Pa tudi če jih je bilo 2000...
So se tudi malo bali, mimogrede. Mož v usnjenih plaščih. Danes se taki tiči in kalibri ne bojijo nikogar.

V Sloveniji se je od 1992 (recimo) svaljkalo po politiki in gospodarstvu (si izmišljujem cifro) 10.000 ljudi. Po moji subjektivni oceni jih je bilo najmanj 30% odvisnih/ v glavo bolnih/za psihiatrijo zrelih od pohlepa, ki so vzeli/kradli, KJER SO LE MOGLI.

Matematika: v Sloveniji je kradlo je in polnilo žepe (in še kradejo, sicer mogoče za odtenek manj?) vsaj 3000 ljudi. Sem skromen, a ne?
3000 ljudi krat 50.000 evrov do 100 miljonov evrov je?

Ocene o ven odnešenih denarjih so sicer 50-60 miljard.

Se opravičujem, sem pač skromen. In budala, kot sem, nisem kradel niti skret papirja. Moja napaka sicer in moj problem, ampak sedaj tega za nazaj ni možno popraviti.
Bom pa jutri začel krasti in v kafiču za začetek in poskus ukradel Delo, ali Dnevnik. 1.20 evra x 300 dni = 360 evrov. Pol solidne penzije.... Letno.
Pa še kakšen skret papir, če bo polna "rolica"... Za dva navoja parfumiranega troslojnega papirja, kjer prst sicer ne pride skozi, pa se vsekakor ne splača, da te dobijo.

Kajne slovenski tajkuni? Vam se kaj takega ne splača! Mislim na skret papir, da bo jasno.

"Ornk al' pa n'č"...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Kmalu bomo imeli Živela Šiptarija in Ciganija v Sloveniji če se bodo po istem tempu množili.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Zelo poenostavljeno. Leta 91 ni bilo NITI ENEGA direktorja podjetja, zavoda, zadruge, vrtca, whatewer ki ga ne bi požegnal CK SRS. Vladala je zelo jasna hiearhija, ki se je v glavnih oblikah obdržala vse do danes. Ljudje orgazmirajo pri aretacijah tajkunov in tajkunčičev, medtem ko veliki šefi kot so Zemljarič,Rigelnik in kompanija mirno harajo dalje. To so ljudje,ki so kradli Jugoslaviji in kradejo Sloveniji-njihove lovke so povsod in njihovim zvestm vojščakom,ki so veliko mlajši od njih je bogato postlano. Kos,Klavora,Isajloviæ-maš takih ex udbovcev kolikor hočeš. Vsi ste pozabili na SMELT z katerim so izginili milijoni deviz na partijske račune v Lichensteinu. Pa afera SAFTI, pa HIT. Za mlajše še razumem,ker bodo danes virov o tem naguglali bore malo-mi malo starejši, pa smo brali Mladino preden so jo komunisti odkupili z ukradenim denarjem in jo spremenili v lastno karikaturo. Oni lahko kupijo vsake volitve, iz nič naredijo stranko v 3 tednih ali pa jo ugasnejo. Lahko postavijo za šefa nasprotne stranke udbovskega vajenca (Bogovič) ali pa jih enostavno povabijo h koritu (včerajšnji kongres nSI) Moj oče je bil celo življenje v tem gnoju in šele sedaj po njegovi smrti,ko berem njegove dnevnike se mi stvari postavljajo na svoje mesto in presenečeno ugotavljam,da lastnega očeta sploh nisem poznal.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Dober opis težav z nabavo računalnikov... pa nič o prodaji v Ljubljani...

http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/magshow.php?auto=&page=12&all=MMS_84_06

Tu bi samo omenil še nekaj ...

Iskra Delta je delala zmogljive "kopije" računalnikov za profi rabo. Dosegljivi so bili vsem ki so jih rabili, še celo cenejši so bili kot originali ker je pač razvoj za domač trg deloval po principu c/p. Precej teh računalnikov se je izvažalo v vzhodni blok ker se (nekdo je že omenil) tja zahodne tehnike ni smelo izvažat (embargo).

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
@harigast to pa je post .
zmaga.gif

5*
Le zakaj je dolecenemu % ljudi tako tezko razumeti kar si lepo napisal ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Če bi rad pripomogel k redu v državi, jih spravi knjižno obliko in objavi
zmaga.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.032
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Zelo poenostavljeno. Leta 91 ni bilo NITI enega direktorja podjetja, zavoda, zadruge, vrtca, whatewer ki ga ne bi požegnal CK SRS. Vladala je zelo jasna hjiearhija, ki se je v glavnih oblikah obdržala vse do danes. Ljudje orgazmirajo pri aretacijah tajkunov in tajkunčičev, medtem ko veliki šefi kot so Zemljarič,Rigelnik in kompanija mirno harajo dalje. To so ljudje,ki so kradli Jugoslaviji in kradejo Sloveniji-njihove lovke so povsod in njihovim zvestm vojščakom,ki so veliko mlajši od njih je bogato postlano. Kos,Klavora,Isajloviæ-maš takih ex udbovcev kolikor hočeš. Vsi ste pozabili na SMELT z katerim so izginili milijoni deviz na partijske račune v Lichensteinu. Pa afera SAFTI, pa HIT. Za mlajše še razumem,ker bodo danes virov o tem naguglali bore malo-mi malo starejši, pa smo brali Mladino preden so jo komunisti odkupili z ukradenim denarjem in jo spremenili v lastno karikaturo. Oni lahko kupijo vsake volitve, iz nič naredijo stranko v 3 tednih ali pa jo ugasnejo. Lahko postavijo za šefa nasprotne stranke udbovskega vajenca (Bogovič) ali pa jih enostavno povabijo h koritu (včerajšnji kongres nSI) Moj oče je bil celo življenje v tem gnoju in šele sedaj po njegovi smrti,ko berem njegove dnevnike se mi stvari postavljajo na svoje mesto in presenečeno ugotavljam,da lastnega očeta sploh nisem poznal.

467716-post_slo.gif

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Iskra je začela s sestavljanjem DEC računalnikov ki so jim dodali Ampexove diske, cena je bila dosegljiva z faktorjem 10-15x cene enakega modela v originalu Amoak saj je državen dnar, a ne?. Zaradi tega je imela Iskra Delta tudi ene izmed najvišjih plač v Jugovini, Prepoved je veljala za malo poznejše procesorje mislim da za MacIntosha,pa še to ne za nas. Trident je bil pa genialen za tiste čase, zverinica z različnimi procesorji za različne operacijske sisteme-pa še oblikovana je bila fenomenalno-deli podstavka monitorja so bili hkrati tudi stojalo za pisala in diskete, nekje se mi še vedno valjajo. Do množične proizvodnje zaradi idiotskih jugoslovanskih predpisov nikoli ni prišlo-dejansko je zakonodaja ki je Iskro omogočila tudi pokopala, tako kot mnogo odličnih izdelkov ki so bili plod entuziazma in znanja posameznikov pa so umrli (mene osebno najbolj žalosti Tomos) pa še kaj bi se našlo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ksz
Zanimivo, da o življenju v Jugi največ razpredate tisti, ki ste takrat srali v plenice ali pa še to ne in o takratnem življenju največ veste iz dela Strici (očetje)so mi povedali.
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Vse je res, za nejverne tomaže pa še interviju z njim.

http://www.monitorpro.si/86908/ljudje/v-krempljih-politike-in-tajnih-sluzb/

Poznam intervju, me pa pri verodostojnosti njegovih navedb grozno moti, da v bukli ne operira s konkretnimi imeni...
tongue-1.gif

Je pa zanimivo, da je bil letos (lani?) končan stečaj Iskre Delte in so iz stečajne mase poplačali vse prijavljene dolgove in še nekaj je ostalo
grin1.gif

noče,da bi mu kakšen od njegovih botrčkov pokvaril zasluženo penzijo. Se pa spomnim tistega obiska: Raisa Gorbačova je dobila cel kup telefonov,pa vse smeti so pospravili med Litostrojem in Stegnami,sem se takrat ravno preselil v Šiško,
smirk-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Hja, razumljivo
tongue-1.gif

Resno, torej so Gorbačova peljali v Deltino fabriko v Stegne (kjer je danes Telekom)? Zanimivo
zmaga.gif