Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Juga je propadla zaradi ekonomije.
Slovenija pa je propadla zaradi pohlepa VSEH, ki so šli od 1992 v politiko. IN v gospodarstvo. Mislim seveda na vodstvena in vodilna mesta.
Komunistična partija Juge je imela, mislim vsaj, kakih 20.000 članov. Po moji, seveda zelo subjektivni oceni je kradel (toaletni papir ne šteje!) vsak stoti član partije. Torej je kradlo (ali bolje, bilo odvisno od pohlepa) 200 ljudi. Pa tudi če jih je bilo 2000...
So se tudi malo bali, mimogrede. Mož v usnjenih plaščih. Danes se taki tiči in kalibri ne bojijo nikogar.
V Sloveniji se je od 1992 (recimo) svaljkalo po politiki in gospodarstvu (si izmišljujem cifro) 10.000 ljudi. Po moji subjektivni oceni jih je bilo najmanj 30% odvisnih/ v glavo bolnih/za psihiatrijo zrelih od pohlepa, ki so vzeli/kradli, KJER SO LE MOGLI.
Matematika: v Sloveniji je kradlo je in polnilo žepe (in še kradejo, sicer mogoče za odtenek manj?) vsaj 3000 ljudi. Sem skromen, a ne?
3000 ljudi krat 50.000 evrov do 100 miljonov evrov je?
Ocene o ven odnešenih denarjih so sicer 50-60 miljard.
Se opravičujem, sem pač skromen. In budala, kot sem, nisem kradel niti skret papirja. Moja napaka sicer in moj problem, ampak sedaj tega za nazaj ni možno popraviti.
Bom pa jutri začel krasti in v kafiču za začetek in poskus ukradel Delo, ali Dnevnik. 1.20 evra x 300 dni = 360 evrov. Pol solidne penzije.... Letno.
Pa še kakšen skret papir, če bo polna "rolica"... Za dva navoja parfumiranega troslojnega papirja, kjer prst sicer ne pride skozi, pa se vsekakor ne splača, da te dobijo.
Kajne slovenski tajkuni? Vam se kaj takega ne splača! Mislim na skret papir, da bo jasno.
"Ornk al' pa n'č"...