ŽIVA MEJA

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj pa če bi v diktaturi omenjena vajenca bila enako lena kot zdaj v Sloveniji ?
Ti jaz povem. Rekel bi "V demokraciji bi to takoj pošlihtali !"
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.216
1.387
113
Jaz ponavadi teh zadev ne pišem po forumih. Ampak pošljem na kakšen mail od policije, ministrstva... Zadeve se pol kar hitro uredijo
wink-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ali gre se komu na zivce, da se nemore normalno sprehajati po plocniku, ker je pac lastnik prelen ali kaj, da bi malo obrezal zivo mejo???

Kakrsen gospodar... Namrec, vsaj v Ljubljani imas ponekod ob plocnikih mestna (?) drevesa, ki jih pristojni ne obrezujejo ali pa predpostavljajo, da je povprecna visina cloveka 1.5 metra.
stupid-1.gif
Skratka med hojo moras slalomirati ali pa se sklanjati - in to seveda ne samo takrat, ko zapade veliko snega, ampak vedno (takrat je pa itak se bolj "zanimivo"...).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Veš kaj je hecno? Ko pride do stika zasebno javnih površin se upravljalci javnih sprijaznijo t vsem mogočim - živo mejo, drevesi....
Ko pa pride do dveh zasebnih lastnikov, recimo sosednjih parcel pa je še senca problem.
Tukaj se vidi, da je država slab upravljalec javnega premoženja in še slabši varuh interesov državljanov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.824
6.784
113
pri taščici
Odlično si zadel bistvo.
Me pa čudi da kak inšpektorat nima "pristojnosti" .Vsaj prometni se ne bi smel izogniti.
Drugače pa res najbolje malo boom efekta. Se bojim d naredi manj škode okolju kot pa nafta. Samo če me spomin ne vara moraš po listju pošpricat?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ha, to si me spomnil na primer iz moje soseščine, ko so obnavljali gasilski dom (PGD) in se je zavleklo, ker naj bi tisti dimnik/zvonik/turn (sori ne vem kako se reče pravilno), sosedi metal premočno senco na njeno češnjo in jo s tem menda nekako oškodoval. Zahtevala je odškodnino...

Saj ne da sem škodoželjen, ampak upam, da ko bo pri njej gorelo, da bodo vsi gasilci na intervenciji daaaaleč stran...
uf-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Boom efekt deluje samo na zelene dele rastlin, torej na listje, Ne na steblo in ne na korenine, in tudi ne na seme v zemlji. Listi vpijejo strup in se posušijo. Namenjen je za zatiranje širokolistnih plevelov.

Pa ko škropiš je najbolje da izbereš sončen dan brez padavin, pa da še kak dan tako ostane. Če ne ti dež spere dol še preden listi vpijejo strup.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Jaz imam podobne težave z živo mejo oz. bolje rečeno grmovjem, ki se nahaja na pločniku vojkove ulice - nasproti ministrstva za obrambo. skoraj vsak dan grem peš mimo. saj se mu izognem, večja težava nastane, ko je dež in se moraš (če hočeš priti mimo in nočeš hoditi po cesti) kar konkretno obregniti
jezen.gif
...
(upam, da mi bo uspelo priložit slikco - se še učim
redface-1.gif

396087-ziva_meja.JPG

Priponke

• 396087-ziva_meja.JPG
    396087-ziva_meja.JPG
    49,5 KB · Ogledi: 210

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.824
6.784
113
pri taščici
Hvala za potrditev glede boom efekta.
ja samo raslina po njegovi uporabi odmre, kolikor je meni znano?, pa še sorazmerno poceni je glede na druga škropiva

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Rastlina odmre, seveda. No, pri velikem grmu lahko pričakuješ, da bo tisti del ki si ga falil, preživel. Seveda pa za velike grme ta zadeva niti ni namenjena, jih je bolj priročno požagati
smile-1.gif

Sam sem boom efekt precej uporabljal za travo in plevel med betonskimi ploščami. Tam se je v enem tednu dejansko vse porjavilo in posušilo, potem je bil pa za kak mesec mir. Nato je iz semena zrasla nova trava in nov plevel....Sedaj raje uporabljam kosilnico na nitko. Kajti tile herbicidi niso tako nedolžni...