Zimsko letna panorama...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Mogoče bi lahko počakal na kak jasen dan, ker zdaj tisti oblaki malo čudno zgledajo.

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
med slikama je par let narazen, slučajno sem imel obe na namizju in videl da bi šle skupaj...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
hm.. mi poveš kako si to naredil.. namreč tut jest se bi spravu nekaj podobnega nardit...

pa še nekaj me zanima a more imet fotoaparat obvezno možnost slikanja panorame(moj nima) da narediš nekaj podobnega ali se da preko softweara?

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
photoshop, sliki sem z "free transform" malo širil in krčil da gresta skupaj po višini. Med njima je bilo par cm prekrivanja. Vsako sliko na svoj layer. Na zgornjem layerju sem z "radirko" nastavljeno na najbolj razpršen "brush" naredil mehak prehod. Modro nebo sem probal malo sklonirat da ni čist raven prehod... vse skupaj par minut dela...
Prva stvar je pa da slikaš iz iste točke in z isto gorišno razdaljo. Drugače pa za mehke prehode naredit imaš ogromono načinov, mogoče če malo pogledaš po www.zmaga.com imaš mnogo primerov in konkretno je razloženo.

pozdrav.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Zgolj ugibam...s Panorama factoryem se da delat lepe panorame zelo enostavno...mogoče bi šlo tudi v teh primerih.