Zimski čevlji

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Torej iščem čevlje za v sneg in da so topli. Pri nas sem edino našel Kamik

Mogoče pozna še kdo kaj drugega?
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem mislil, da ne bodo ravno dobri za v sneg in podobno, pa sem se zmotil.
Kupil sem caterpillar(CAT) čevlje. Sicer ne vem modela - so pa višji čevlji in imajo dodatno ojačan rob z gumo. Kupil sem jih v cityparku v LJ. Znižani iz 110 na 63eur.
Skratka zakon čevelj. Sem se sankal v Logu pod Mangartom in mi ni premočilo, niti zeblo me ni - imel sem pa običajne nogavice, ne debelih. Pa še nič ne drsi v njih in prijetno mehki so.
Zdaj ko je znižano razmišljam še o nižjem čevlju - malo bolj športno eleganten model.

Same pohvale
cheer.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst sm za mojega v Intersportu gledala Salomon zimski pohodni čevelj. Notri ima malo muckasto, od zunaj pa ornk kompaktni gležnar (še nekoliko višji), material ne prepušča vode/mokrote. Zdaj je znižan za 30%, originalna cena nekaj čez 100 EUR.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kamik ima čevlje že za dejansko ekstremne razmere...do -40 stopinj...

Če želiš nepremočljivo ŠPORTNO obutev za zimo, vzami Goratex Adedas, Nike, Salomon, Lowa,... Je pooolno tega.
ACG pa ne pomeni Goratex, ampak samo vodoodbojni material. Je super, če potrebuješ za kako lahno hojo v snegu ali malo po mokrem. Če rabiš za več ur nepremočljiv čevelj, je rešitev samo Goratex.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Ma doma sem dost visok, pa je skozi nekaj sneg
smile-1.gif
pa rabim za okol bajte skakat pa traparije delat...... pa za kidat....

Pa na kakšne snegu par ur stat,....

Pumax??

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kakšne? Športne? Bolja "tafine"?
.

So bolj športni, narejeni na gojzar, samo so lepo oblikovani in primerni tut za "afnanje" po kakšnem mondenem smučarskem centru
smile-1.gif
So pa take svetlo sive barve.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Ma doma sem dost visok, pa je skozi nekaj sneg
smile-1.gif
pa rabim za okol bajte skakat pa traparije delat...... pa za kidat....

Pa na kakšne snegu par ur stat,....

Pumax??

Serbus po dolgem času
evil.gif

Moj nasvet: vzami ene visoke Goratex čevlje. Firma za to, kar rabiš ti ni kao pomembna. olj pomembno je, da so višji in da ne premočijo
cool-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
ACG pa ne pomeni Goratex, ampak samo vodoodbojni material. Je super, če potrebuješ za kako lahno hojo v snegu ali malo po mokrem. Če rabiš za več ur nepremočljiv čevelj, je rešitev samo Goratex.
Zanimivo, da je na mojih (obojih, in tanizkih in "polvisokih") značka Goretex, da so zdržali -30 brez problema, pa tudi več ur čofotanja po napol stopljenem ledu na jezeru pri okoli nule. Pa v kako stanje na zamočvirjenem travniku so tudi že preživeli (kaj vse ne naredimo za gledat rally) ...
Skratka, tu se motiš. Ne vem, kako je z ACG ta hip, ampak pred 3 ali 4 leti so imeli kup Goretex modelov.

EDIT: pogledal na hitro na Nike ACG stran. In seveda imajo tudi Goretex modele.

Skitch[/COLOR]

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Seveda ima Nike tudi Goratex modele.
TI si pa žal napisal v prejšnjem postu samo ACG...

Torej smo skupnega mnenja: čevelj, ki ga iščeš, mora imeti Goratex oznako (poleg vseh ostalih, ali brez ostalih oznak)
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ah, to, da mora biti Goretex (ne Goratex) oz. enako funkcionalen material (ker je več blagovnih znamk enako funkcionalnega materiala), se mi je zdelo glede na zahteve iz prvega posta samoumevno.