Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kaj policija še ni slišala za modernizacijo, laptop itd kakor imajo v ZDA? Zakaj tok zamudno delo s papirji hudiča?
Eh, a sploh obstaja še kaka številka razen 113?Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ne pomaga klicanje na lokalno policijsko postajo, ker se ti dobesedno smejijo v obraz. Jaz sem zacel na 113, kjer se pogovori snemajo in so se dolzni odzvati na vsak klic. Ali vsaj morali no.. koliko od tega gre pod preprogo pa plavi najbolj veste.
Ob polnočiCitat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Hint: vecina splosnih policistov ne mara delat po prometu (od tu tudi razni radarji v grmovju - cimprej opravit s tem nabrat nekaj placilcev in se ukvarjat z drugimi stvarmi) in bi rade volje se ubadala z jrmjem oz necem kar imajo potem za pokazat. Pred solami se veliko stoji tudi zaradi pritiskov lokalnih skupnosti.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sam brihtni ste pa vsi za pet. Ne vem od kje vam tako neumna ideja, da bodo sli zaposleni v policiji stavkat ker nimajo racunalnikov v vozilih? Ob placi ki je, se jih veliko (takih ki se ne vozijo 100+ km v eno smer do sihta) bori za to, da se bodo morda kdaj lahko odselili od doma itd in jim je glavni problem nizka placa ne pa pomanjkanje racunalnikov. To da je premalo ljudi je posledica nezanimivosti poklica (kjer placa seveda spet ni tako zanemarljiv faktor). Kamnik ima 1 redno patruljo, ce sta dve je druga dodatna (za vikende mogoce).
@sjtv1 listkanje v lj imajo cez redarji in bo slo obvestilo z vica naprej na redarstvo. Notranja se s tem ne bo ukvarjala, za KO nevestnega dela pa bos moral dokazovati naklep - in tu bo stvar padla. Se strinjam zadeve je treba urejat, jaz bi zatezil redarjem, kolikor jih poznam bodo z veseljem prisli polistkat.
Citat:
Uradna oseba, ki vedoma krši zakone ali druge predpise, opušča dolžno nadzorstvo, ali kako drugače očitno nevestno ravna v službi, čeprav predvideva ali bi morala in mogla predvidevati, da lahko nastane zaradi tega hujša kršitev pravic drugega ali škoda na javni dobrini ali premoženjska škoda, pa zares nastane kršitev oziroma večja škoda, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@sjtv nisem napisal da nepravilno parkirani avtomobili niso pristojnost policije ampak da se obrni na redarje, ker bos tam zagotovo bolj uspesen. Jaz ti lahko zagotovim da bo vic vedel za ta problem ampak ce si zelis reden nadzor tam - redarji. Ce lahko delajo nadure okoli stozic, jih lahko tudi na c2c
Glede nevestnega dela - na sodiscu ne bos mogel dokazati naklepa, torej da namerno niso listkali. Dovolj je da policist trdi da je menil da je bolj pomembno meriti hitrost na trzaski..ups se je pac zmotil, ni pa naklepno "ne listkal". Razen ce mu je odrejeno da mora tja.... No dej na pm vec podrobnosti glede tega parkiranja