Zimske "tegobe" na cesti.....

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Sn se odločil, da napišem to po dogodkih, ki sem jima danes bil priča.........
1. se vozim po ms v okolici ekonomskega faksa pa se mularija veselo kepa, pa po "ne"sreči en mulo enemu pred mano zabriše kepo v a6-ko....model sred ceste vstavi avto pa leti vun pa taki backhand stisne ovemu, da mu je špegle zvilo
smile-1.gif
jaz sn samo gledal....nisem mel nekega posebnega mnenja, ampak sam ga nebi šou zaj neke tepst zarad tega......
2. se peljem domu pa ga začne 15 pred tem vredi sipat vuni.....te pa da vidiš modela z letnimi gumami, ki naredi kilometrsko kolono....gume je mel tak v qrcu, da je samo v prazno vrtelo pa ga vleklo proti robu oz jarku.....tak, da sn za pot dolgo 3 km rabo skoro pol ure
bonk.gif
Jebo jih avti na lizinge pol pa za gume nimajo......

Tak zaj pa, da jaz vas vprašam.......kaj pa vam gre najbolj na qrac/peechko pozimi na cestah oz v prometu?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Ahm, ena taka k je bila dons: ob 15h od Lj proti Trojanam, rahlo sneži, cesta kopna, točno se je videlo da je taka temperatura da ni varjante da bi blo kaj poledenelo, ma ne folk pa lagano sportski da crkneš od dolgcajta, vozni pas 90-100, prehitevalni pa tam 110
bonk.gif

o.k., pod Trojanami se je kar naenkrat sneg začel konkretno prijemat, pa tud neslo ga je ko satan, to je drugo
tongue-1.gif

Aja še en offtopic: a kdo ve kaj je bilo danes pred 6 zutraj da je bil uvoz Trojane zaprt? In potem seveda na staro cesto proti Lj, tam pa nedotaknjena cesta, kolr ga ga je vrglo, tolk ga je pa blo, skratka veselica na cesti
uf-1.gif

Lp.

Nazadnje urejeno:

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Jaz sem imel danes "zanimivo" prigodo zjutraj na Lj.obvoznici. Vozni pas je bil poln tovornjakov, ki so vozili cca. 50 km/h. Grem na prehitevalnega, pred mano ena Cordoba. In peljeva cca. 90 km/h. Nakar pred Cordobo zapelje en romun s kombijem in prikolico, na kateri je imel naložen avto (klasika) in cijazi cca. 60. OK, peljemo po prehitevalnem pasu, ker se na voznega itak ni dalo zaradi kolone kamionov. Naenkat začne eden za mano blendat. Mislim koji ku*ac, itak ne morem hitreje, na vozni pas pa tudi ne gre. Medtem je romun še malo upočasnil in se je vozni pas premikal hitreje kot mi. Oni zadaj pa blenda kot budala. No, ko je končno ratala "luknja" med kamioni in že skoraj zavijem na vozni pas, se tisti za mano vrine in zanalašč zapelje čisto blizu mene, da me TOTALNO pošprica s plundro. Nekaj sekund nisem videl NIČ. Ama čisto nič. Najlepše pa je to, da je bil tisti živčnež en kamion z ruskimi tablicami. Če bi imel bazuko v avtu, bi ustavil in ustrelil vanj. Majkemi
10.gif
Pol je pa kre.ten peljal max. dva metra za drugim kamionom. Ko se je romun končno spravil nazaj na vozni pas, smo itak spet prehiteli celo kolono s psihopatskim rusom vred. Mislim, to golazen bi bilo res treba spravit s cest!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Premalo kontrolira Policija za profil in letne, v pizdu materini kdaj bo sistem začel delovati? Denarja imajo ogromno za pobrati po cestah, naj ga začnejo!

Preprosto se rabi avtocestna Policija, pa koji [censored] imajo lahko Nemci to urejeno?

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Premalo kontrolira Policija za profil in letne, v pizdu materini kdaj bo sistem začel delovati? Denarja imajo ogromno za pobrati po cestah, naj ga začnejo!

Preprosto se rabi avtocestna Policija, pa koji [censored] imajo lahko Nemci to urejeno?
Kontrolira, kontrolira... brez skrbi... 15.-17.11., pri sončnih 10-15°C... Naslednje kontrole bodo pa marca...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na celi poti danes nisem srečal niti enega policaja pa nisem malo prevozil to našo kuro! Na primorskem sipalo kot pri norcih na odcepu za novo gorico pa dva tovornjaka čez avtocesto in zopet vse stalo v smeri kopra
bonk.gif
Kultura na višku ne vem a res nobeden nima zimskih gum? Če pa jih že ima pa so neke kitajske!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
Jaz sem imel danes "zanimivo" prigodo zjutraj na Lj.obvoznici. Vozni pas je bil poln tovornjakov, ki so vozili cca. 50 km/h. Grem na prehitevalnega, pred mano ena Cordoba. In peljeva cca. 90 km/h. Nakar pred Cordobo zapelje en romun s kombijem in prikolico, na kateri je imel naložen avto (klasika) in cijazi cca. 60. OK, peljemo po prehitevalnem pasu, ker se na voznega itak ni dalo zaradi kolone kamionov. Naenkat začne eden za mano blendat. Mislim koji ku*ac, itak ne morem hitreje, na vozni pas pa tudi ne gre. Medtem je romun še malo upočasnil in se je vozni pas premikal hitreje kot mi. Oni zadaj pa blenda kot budala. No, ko je končno ratala "luknja" med kamioni in že skoraj zavijem na vozni pas, se tisti za mano vrine in zanalašč zapelje čisto blizu mene, da me TOTALNO pošprica s plundro. Nekaj sekund nisem videl NIČ. Ama čisto nič. Najlepše pa je to, da je bil tisti živčnež en kamion z ruskimi tablicami. Če bi imel bazuko v avtu, bi ustavil in ustrelil vanj. Majkemi
10.gif
Pol je pa kre.ten peljal max. dva metra za drugim kamionom. Ko se je romun končno spravil nazaj na vozni pas, smo itak spet prehiteli celo kolono s psihopatskim rusom vred. Mislim, to golazen bi bilo res treba spravit s cest!
Ni glih zimska tegoba ampak, en tak pacient se vsako jutro okoli 6.30 najde na obvoznici iz smeri Jarš proti Bežigradu.
Bom kar sebe kopiral iz drugega foruma:
Citat:
Se še spomnite ko sem vam tole napisal.....

Predator je napisal/a:
Pred 40 minutami na LJ-obvoznici iz smeri Jarš proti Bežigradu jaz lepo vozim 120km/h po levem pasu, ker je na desnem polno tovornjakov in zaspanetov, ki vozijo 80-90km/h. No in lepo šibamo po levem v koloni (jaz sem bil zadnji), nakar naenkrat pred odcepom za rondo Tomačevo se najde pacient v MB B klasse NM reg.tablic, kateri mi blenda že 300m preden me je dohitel. Seveda na desni pas se nisem mogel umakniti in sem lepo z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po levem.
Nakar se mi ta možakar star okoli 50let s črnimi brki in temno poltjo (cigostyle) prilepi za rit in vžge dolge luči (ne ve, da če si preblizu drugemu vozilu dolge nimajo učinka ). No in ker ne maram da mi folk vozi 10cm za ritjo lepo spustim gas in vozim 105km/h po števcu in to vse do izvoza za Bežigrad, ko najdem eno luknjo na desnem pasu, da se umaknem in grem počasi na izhod Bežigrad.
Zmanjšam na 60km/h, ker so tam vedno "zastoji" (vključevanje-izključevanje en in isti pas), nakar možakar na levem pasu prav tako zmanjša iz tistih prej nekaj čez 100km/h na 60 in začne nekaj skakati po sedežu in mahati z rokami tako, da nisem vedel ali lovi muho v avtu ali kaj mu je

Kultura na nivoju res

..... no danes zjutraj je bila situacija zelo podobna s tem, da me je oz. nas je prehiteval po odstavnem pasu in ko je videl, da 100m naprej stoji na odstavnem pasu kamion pred menoj pa ni bilo dovolj prostora, da se vključi nazaj na vozni pas je kar rinil v mene. Hvala bogu, da na levem/prehitevalnem pasu ni bilo nikogar oz. je bila ena manjša luknja, da sem se lahko pomaknil na levo, da je gospod šel z odstavnega na vozni pas.

No v zvezi s tem dogodkom je bil sproveden določen postopek pri mojih sodelavcih tako, da upam da se bo gospod v prihodnje umiril in nehal početi bedarije na cesti.

Moram povedati tudi to, da sem tega gospoda ponavadi okoli 6.30 že večkrat srečal (najmanj 8x) kako je tudi ostalim udeležencem počel to kar je meni pri prvi moji objavi tega problema (blendanje, mahanje, ipd.....). Mislim, da to počenja dnevno. Zgleda, da bom šel 5 minut prej od doma, ker hočem priti v službo v enem kosu.

p.s. dodajam še dve črki tablice NM HN-....srebrn MB B klasse, ko ga bom videl še kdaj delati take bedarije na cesti pa napišem, kar komplet tablico. Do takrat naj bo "anonimnost" zagotovljena.

p.p.s. upam, da vsi ki se vozijo zjutraj iz smeri Šentjakoba do odcepa IND.Cona Šiška (do tam se vozi tudi omenjeni gospod) pridejo živi in zdravi kamor so pač ob tistem času namenjeni

Dodajam številke reg.oznake, da bo popolna-----> NM HN-391
Pa še lokacijo do kam se gospod vozi-----> Podzemna garažna hiša pri VO-KA na Vodovodni.
Zadnje čase hodi na izvoz za Bežigrad in ne več za Ind.cono Šiška, seveda rdeča luč na semaforju zanj nima pomena.

Je pa tako, da imajo vse LJ Prodvide zapisano reg.tablico, opis voznika, detaljni opis vozila. Poleg tega sem uredil, da ga imajo na seznamu tudi SENDM in PPIU.

Uh ja kako bo veselo, ko "pride na mino". SENP-ovci ga komaj čakajo, posebej tista rjava policistka.......

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kaj je to SENDM in PPIU? pa SENP?

jezus krajst tok mala država pa tok kratic? :D

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Specializirana enota za nadzor državne meje, policijska postaja za izravnalne ukrepe, specializirana enota za nadzor prometa ( bivša republiška )

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Tebi pa se je fajn toti vsedo v želodec
smile-1.gif
..... če je to vse res kar si napisal upam, da ga čimprej izločite iz prometa predn on sam sebe pa še kakega nedolžnega zraven....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce je tak [censored], je edino smiselno, da mu nekdo stopi na prste. Jado je sicer malce zloben zadnje dni, ampak v splosnem ima prav, ne more vsak drekonja nekaj srati po svoje, ker misli, da ima samo on pravico za to, ceprav je jasno, da e ne da nic narediti (kam bos sel, ce je spredaj kolona ?). Taki zivcni pacienti so 50% razloga za nesrece (preostalih 50% so pa bebci, ki delajo te zivcenjake). Rabi reality check in ce ima za MB, ima tudi za streznitev
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Dej nehi nabijati no, pa ociju si tudi povedal? A bodo specialci prisli in ga okljufotali?
bonk.gif

Plavi dreki boste se vedno ustavljali mojo zeno, ki vozi otroka v vrtec in bo placala kazen, ker vozi namesto 50kmh, 56kmh. In mojo mamo, ki gre od zobarja, ker vozi 51kmh v 40kmh coni. JE LAZJE! IN NOBENA NE SIKA NAZAJ!

Kdaj! MI lahko napise KDAJ je kateri policaj, vem da vas je na forumu kar nekaj, je ustavil cloveku s poceno gumo in mu ponudil pomoc, ali kaksno podobno dobro delo? Nic, ane? Ker je treba izpolniti kvote in pobrati toliko in toliko denarja, sicer ne bo stimulacije pri placi. Kreteni.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Jaz sem načeloma kar precej na "policajski" strani; red mora bit - boljši slab kot nikakav, Ordning und Disziplin, pa take fore...

Pa se potem peljem v soboto ob 09:00 po skoraj popolnoma prazni trzniski štiripasovnici (saj poznate: tam je max 70, 100 metrov naprej mimo Depale vasi pa 90) in evo jih; lovijo smrtno nevarne bolide.
Pri šoli v Šentjakobu so stali cel teden, ko je en do smrti zbil punčko na prehodu, ne prej ne potem jih več ni. So raje 300m dalje pri Belinki, je odprta cesta in 50kmh.

Zbijajo voljo in dokazujejo da je večina inkasantov. Da bi pa nekdo prišel na Ljubljansko v Kamnik od Svetilnika do Mercatorja, kjer med bloki vsak večer gre do blokade, ne to pa ne. Pa bi bil v dveh nočeh cel državni proračun poln.

To mi gre na k*** : zakaj je treba stat v grmovju izven naselja in ob štiripasovnicah, če je pa dovolj mest za inkasantstvo tudi tam, kjer je od tega kaj koristi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.341
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Dej nehi nabijati no, pa ociju si tudi povedal? A bodo specialci prisli in ga okljufotali?
bonk.gif

Plavi dreki boste se vedno ustavljali mojo zeno, ki vozi otroka v vrtec in bo placala kazen, ker vozi namesto 50kmh, 56kmh. In mojo mamo, ki gre od zobarja, ker vozi 51kmh v 40kmh coni. JE LAZJE! IN NOBENA NE SIKA NAZAJ!

Kdaj! MI lahko napise KDAJ je kateri policaj, vem da vas je na forumu kar nekaj, je ustavil cloveku s poceno gumo in mu ponudil pomoc, ali kaksno podobno dobro delo? Nic, ane? Ker je treba izpolniti kvote in pobrati toliko in toliko denarja, sicer ne bo stimulacije pri placi. Kreteni.

Nazadnje sem sredi krizisca nasel gospo ki je delovala pijana, ugotovil da ne ve kje je in pocakal z njo do prihoda resilca (v prostem casu). Dva dni nazaj (v sluzbi) sem pomagal ene6 avtov z zasnezenega parkirisca zrinit. Ampak ne vem kdo tocno si ti, da bi se ti sedaj tu posamezniki morali dokazovati?
Ne dvomim da je predator tablice res sporocil naprej - v tem primeru ima tista B klasa rok trajanja nekaj dni. Skoda je pa samo to, da moras za kaj takega (da kdo vzame problem resno) v sistemu in ce bi klical nek obicen drzavljan dvomim da bi vse te enote imele tablice. Oz bi ble ene izmed 100 na spisku itd...

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Kaj če ti nisi še videl policista, ki bi nekomu pomagal v cestnem prometu to pomeni, da se tega ne dela? In če že tako udrihaš po policistih dej na tablo scan plačilnega naloga policije, kjer bo vidno, da so štrafali tvojo ženo z otrokom, ko je vozila 56 km/h na 50 omejitve. Osebne podatke zbriši.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Meni samo ne gre v glavo, da imate cisto VSE podatke o cloveku, KDAJ se vozi po cestah s CIM in KAKO! Vsak dan, po istih poteh, rutinsko torej. Ukrepali bi lahko ze zdavnaj ampak dajmo se fuknit v skodo oktavijo, gretje do fula in streljat z radarjem po vec ali manj nedolznih soferjih.

Ne vem, a narisem diagram?
smile-1.gif

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Z diagramom ne boš nič dosegel, ker je to že prezapletena zadeva.

Policaji so ena extra klasa, ki se ji ne da nič dopovedat. Važno da je nabrana kvota, če ga vprašaš zakaj stojijo samo na inkasantskih točkah so tiho ali se izvijajo kot črv, kam več kot do naštevanja členov ZVCP, KZ, ZPol ... z njimi itak ne prideš. Svoja kasta pač. Družijo se na žalost (ali srečo) tudi več ali manj med sabo, zgleda da jim z "navadno rajo" ne gre dobro vkup.

Ampak glavni zakluček je, važno da se proračun polni, pačeprav na najbolj brezvezne načine. Tam kjer bi bilo res treba "štrafat" pa plavcev ni niti za povohat, ker je treba celo malo DELAT (ustavit npr. 100 kosov, ampak 98 jih pač spustit naprej). Najlažje je radar v roki držat in za vsako pizdarijo napisat neprilagojena hitrost. Da si ne bomo udobnega gnezdeca kako upravičit samo nadzor z radarjem pokvarli.

Če je pa kak policaj kje udeležen pa ni "neprilagojene hitrosti" ->> Provida pri Torovem.