Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
hvala ker mi odgovarjate tipično po alterjevsko ko po nekaj postih še vedno nimam odgovora. Zakaj niste raje tiho kot pa da pametujete. Sami pametnjakoviči jooooj.
Ali sem postavil konkretno vprašanje? Za koji penis mi odgovarjaš o tem zakaj si pa ne kupim zimskih gum?! prekleti alterjevci in tipični slovenceljni
takšno vprašanje kot si postavil, tak odgovor boš dobil...
v zakonu piše kako in v kakšnih situacijah more biti vozilo opremljeno... če boš zaradi tega ker nisi imel zimskih gum in ne nemeščenih snežnih verig, to bodo policisti skoraj zagotovo napisali (če delajo po črki zakona) da vozilo ni bilo ustrezno opremljeno... ker je bil izlet iz ceste in želiš uveljavljati kasko, moraš imeti policijaki zapisnik in če bo zavarovalnica želel vpogled v zapisnik in bo pisalo da vozilo ni imelo ustrezne zimske opreme.... in ker piše v splošnih pogojih, da mora biti vozilo ustrezno opremljeno, kot dober gospodar ga boš ustrezno opremil in prilagodil vožnjo razmeram (isto kot verjetno ko je zunaj -10°C se oblečeš in ne hodiš naokoli v kopalkah) in tako naredil vse v svoji moči, da se izogneš takim dogodkom...
Če pa delaš prosti temu, vozila nimaš opremljenega z zimskimi gumami, nimaš nameščenih verih in ne upoštevah cestnih in vremenskih razmer, ne vem kaj pričakuješ, nagrado za junaštvo ali bolj verjetno in normalno obtožnico za namerno ogrožanje
varnosti, življenja in premoženja vseh oseb mimo katerih se boš peljal...
Če je nakja predpisano je jeqi ga predpisano, vsi bi pa nekaj hvatali krivine zase, drugim bi pa diktirali drugače...
Če nimaš za gume, se ne vozi ali pa kupi avto za katerega si lahko privoščiš gume, še mal Alterstva!