Zidanje brez malte

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mal mi razširte obzorja, kako se to po novem zida.
Po "starinsko" je bilo cca 1-2cm malte na vsakem stiku zidaka. Kaj pa pri spodnjem primeru drži skupaj?

Iz česa so rumeni zidaki, ker so očitno že toplotno izolirani?

velika slika
https://goo.gl/5hSpmi

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Tu je bilo verjetno s "purpeno", recimo POROTHERM DRYFIX

v rumenih zidakih je armatura in zalito z betonom

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Po vsej verjetnosti lepljeno s purpeno.

Oni svetli votlaki (predvidevam) da so iz izolacijskega materiala. Notri gre po vertikali železje in zalito z betonom.

Mi je pa všeč ker imaz veliko napušča...ki bo ostal kljub izdatni izolaciji. Tole ima čez (zida) človek tehnične stroke
grims-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Izoliral ga bo
grims-1.gif

Če je zastavil v pravo smer bo tudi to solidno poštimal brez velikih problemov..upam (je pač vzel v zakup če si želi balkon/nadstrešek).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
obleči ga mora okoli in okoli ker je pač naredil eno veliko hladilno rebro drugače. je pa sigurno 15cm zgoraj, raje več, če bo rekuperacijo v estrih dajal, se vidi po razširitvenih profilih. saj ni problem, če je to predvidel, zdaj še ni nič zafkrnjeno, če ima podometne škatle za senčila. Stiropora lahko pride 20cm okoli in okoli. je pa fino že v tem momentu vedeti kaka bo ograja, da ne bo potem češko izgledalo, ko bo notri zamaknjena, oziroma ne bi se fajn počutila po robu hoditi, če bo tam samo stiropor.

po koliko je isokorb, da je človek pripravljen plačati poroterm pa dryfix (ali ga še vedno talajo) ne pa tega. Baje je drag, to sem slišala, ampak tale balkon vseeno ni tako zelo velik.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Mi je pa všeč ker imaz veliko napušča...ki bo ostal kljub izdatni izolaciji. Tole ima čez (zida) človek tehnične stroke
grims-1.gif

To je všeč tudi vetru, da ima več "za zagrabit".
evil.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

grims-1.gif

To je všeč tudi vetru, da ima več "za zagrabit".
evil.gif

Saj, če je dobro vse skupaj povezano, bo veter odnesel celo bajto
evil.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
grims-1.gif

Zakaj je taka prednost velik napušč? Ne rečem, če moraš pokriti balkon/vhod. Samo nekateri imajo ekstremne napušče se mi zdi da kar malo zaradi mode (ne vem od kje je to prišlo). Če gledaš na primer stare hiše imajo zelo malo čelnega napušča . Pa tudi če imaš čelni napušč širok 1 meter ali več se mi zdi da ni kakega boljšega efekta. Primorski stil brez napušča, postavljen na ne preveč vetrovnem območju, mi pa tudi ne deluje preveč lepo in praktično.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Tri leta nazaj 5m isokorba me je prišlo okrog jurja. Drag ko pes, ampak mi ni žal...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Se pravi 100€/m2 izolacije balkona. Lepa cena.
Obleka balkona v stiropor bi te stala bistveno manj predvidevam.
Ti balkoni so res neuporabna zadeva ki stane celo premoženje. Mi je žal da ga nisem pol podr ob izdelava fasade. Drugo polovica je itak ze v teraso spremenjena,kar je vsaj pogojno uporabno.

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.345
113
Balkon je čisti finančni strel v koleno, sploh v teh časih. Podobno je tudi s tem zidanjem, vsaj v letu 2014, ko smo mi pričeli z gradnjo, je bil tale Dryfix daleč nadražji zid. Sam ne vidim prednosti v taki gradnji. Ene same ne.