Zgrešeni klici - obvestitev z SMS-om

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Sorry, tole "Bob je ločen, aja ni, čak' vseeno je" me je malo zmedlo.
wink-1.gif
confused-1.gif

Si.mobil menda ne bo konkuriral samemu sebi, a ne?
17758-icon_confused.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Seveda ne. Razen, ko kdo zatrdi, da je to ločena firma.
Sicer pa dobra ponudba ne pomeni, da odžira SiMobilu, po tej logiki sploh ne bi smel obstajati ("vsaka stranka Bob-a bi lahko bila SiMobilova").

Sicer pa, da ne bomo tu tudi dlakocepili: tole je/ni/je/ni me je zmedlo. Torej sem povedal nekaj, kar morebiti ni res/smiselno/"v zvezi".
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Sicer pa dobra ponudba ne pomeni, da odžira SiMobilu, po tej logiki sploh ne bi smel obstajati ("vsaka stranka Bob-a bi lahko bila SiMobilova").
Bob je okrnjeni paket za okrnjeno ceno. Če hočeš imeti premium storitve, pa plačuj premium ceno. S tem je pokrit nizkocenovni segment in segment zahtevnejših uporabnikov. Bob je narejen tako, da ne hodi v zelje paketom pod Si.mobil znamko. Ni to neka huda znanost...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
.. ampak kot kvazi konkurenca Tušmobilu, ki se je izjalovila, ker je bila zastavljena z levo roko.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja? Plačuješ vsak prejeti SMS?

Come on, stroški nastanejo, če se javiš na klic, vzopstaviš povezavo, pač takrat, ko imaš ti možnost izbire ali imaš preddoločeno kakšno javljanje, data prenos, tajnico, ki se sama javi ...

Nikoli pa ne za stvar, na katero ne moreš sam vplivati, vsaj jaz ne vem za to.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ja? Plačuješ vsak prejeti SMS?

Come on, stroški nastanejo, če se javiš na klic, vzopstaviš povezavo, pač takrat, ko imaš ti možnost izbire ali imaš preddoločeno kakšno javljanje, data prenos, tajnico, ki se sama javi ...

Nikoli pa ne za stvar, na katero ne moreš sam vplivati, vsaj jaz ne vem za to.

Ne ti, operater placa terminiran SMS v tujini. Kar pomeni posredno zanj zgubo (sms zgreseni klic je zastojn)

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ali ti kot uporabnik kaj plačaš?

Drugo, v kar nisem 100% prepričan, pa mislim, da se tudi terminirani SMS-i ne zaračunavajo med operaterji.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Se zaracunavajo ja. Ti kot uporabnik pa nic ne placas. Verjetno so hotli na Simobilu ta strosek prenesti na Bob v primeru zgresenih klicev zato se niso verjetno odlocili za to, lahko pa da jim je tud v lastnem omrezju S! hotel kaj zaracunati. Bob pa itak ni pravi MVNO da bi si sam to zrihtal.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ahmed, se ti meša? BOB = Simobil
BOB kot MVNO ne obstaja. Ga ni. It does not exist.
smile-1.gif

In ne, zaključevanje SMSov na lastne uporabnike v mednarodnem gostovanju se ne zaračunava.
wink-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Vcem je pa potem finta Boba ? Marketing ? Sem mislil da je tko kot Debiltel
Ker pri mvnojih je internetwork charge, ker roaming operater ne ve ali uporablja mno home routing ali ne, in se ponavadi tSMS zaracuna mvnoju

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Predvidevam, da kakšne tehnične težave, ker storitev tudi na Simobilu ne deluje kot bi morala.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Ta sms, da te je nekdo klical je v interesu operaterja. Ce te kdo klice in si ti nedosegljiv - ne dvignes nikomur ne morejo kaj zaracunat. Cesi pa ti o tem neuspelem klicu obvescen pa obstaja velika verjetnost, da bos poklical nazaj in bo operater kaj pokasiral.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
To vem, ne rabs to men odgovort.

Se zmeri me pa zanima ce kdo ve kaj je s simobilovimi zgresenimi klici ?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
To vem, ne rabs to men odgovort.

Se zmeri me pa zanima ce kdo ve kaj je s simobilovimi zgresenimi klici ?
Ne delujejo vedno, ko ima simobil težave z izpadi omrežja. Zadnje čase je to kar pogosta težava ...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ce bi imeli stvari postimane kot se zagre, bi potemtakem sms zgreseni klic prisel le z zamudo, ne pa da ga sploh ni.
Ocitno salabajzerji
smile-1.gif

iskalci

Zelenc'
28. jun 2010
3
0
1
popust.org
V bistvu maš glede BOBa in neobveščanja o zgrešenih klicih vsaj 3 opcije:

-potencialna storitev (če bi jo naredili), ki bi delovala v prihodnje, ki pošilja SMSe o zgrešenih klicih. (Na BOBu se z ukaznim nizom naredi preusmeritev na to storitev in potem ta pošlje SMS z obvestilom o zgrešenem klicu. Treba bi blo pa vložit vsaj tisoč evrov v to tehnologijo, bi pa bilo treba prodajat tudi v druge države, kjer je BOB).

-V primeru nedosegljivosti preusmeriš na drug aparat, tisti pa potem pošilja SMS-e (To sem jaz naredil zase, samo ne deluje 100%-npr. če sta oba aparata na BOBu zasedena; če pa drugi ni na BOBu, je pa potrebno naročnino ali kartice za polnitev plačevat)

-Imet BOB samo za manj pomembne zadeve, ker npr. da recimo šef ne kliče zaposlenega, ta je zaseden in ne izve, da ga je šef klical; šef pa potem misli, da delavec ni resen
wink-1.gif

-It stran od BOBa (obstajajo še druge nizkocenovne dobre opcije na trgu).

Jaz se počutim mal zavedenega, ker sem obveščanje o VSEH zgrešenih klicih imel za samoumevno, tega pa v ponudbi niso nikjer na veliko zapisali. Na začetku dokler nisem zvedel, da tega ni, je blo par nelagodnih situacij v smislu 'ZAKAJ PA NISI POKLICAL NAZAJ?' itd. Večina ostalih zadev mi je pri BOBu v redu.

Pozna kdo še kako drugo rešitev?