Žepni nož

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.747
113
Citat:
Uporabnik BojanP pravi:
Jaz si lastim več Opinelovih pipcev. Super zadeva. Jaz samo nebi vzel variante iz rezilom iz navadnega jekla (carbon), ker mora biti stalno naoljen drugače rjavi. Ampak če vzameš n10 z odpiračem je itak samo z rezilom iz nerjavnega jekla navoljo.

Jaz sem z N07 tudi čisto svež kruh rezal brez problema. Za piknike in kampiranja je super.

Točno tega bi vzel jaz n10 z odpiračem. Kje dobiti?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Stalno naoljen, Presneto. Kako pa potem salamo in kruh režeš. Tukaj gor vas večina nima pojma kaj je to kampiranje, pa ne z avtodomi, ali življenje v divjini. Pa za buteljke odpirat.
hysterical-1.gif
Pomojem bi bila laserska sablja najboljša.

Jest sem s svojih pipcev takoj zbrisal dol tovarniško zaščito in skrbim za njih malce drugače. Pisal pa ne bom, ker se itak takoj najde pet kretenov, ki se z neumnostmi delajo norca iz svojih mam.

Bistvo preživetja je v iznajdljivosti. Za pedre je pa vsak nož nad 200eur čisto dobra izbira! Za buteljke odpirat pa lahko kupiš tistega elektronskega za 150eur.

A kronce boš znal nabirati in otroke oblačiti v draga oblačila? Vprašaj hanzija
grims-1.gif

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Jaz imam opinel 9, ne vem kakššno je rezilo, 5 let v uporabi, nikoli ni videl olje, mast pa ko sem rezal slanino - če to šteje
smile-1.gif

Je dober za 90% potreb - za ostale zadeve pa victorinox in en leatherman.

Če grem za več kot 7 dni vzamem vse tri - vse vsaj enkrat prav pride. Primer lanskega pakiranja na slikci
2401454-pack15.jpg

Priponke

• 2401454-pack15.jpg
    2401454-pack15.jpg
    66,7 KB · Ogledi: 250

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ta tema gre od nakupa žepnega noža pa do tega kdo je večji Bear Grylls tukaj na forumu
hysterical-1.gif

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Ni ga večjega od mene
smile-1.gif

Vsi trije nožki so na sliki - včasih sem se trudil da bi našel enega za vse potrebe pa sem obupal.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.747
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Stalno naoljen, Presneto. Kako pa potem salamo in kruh režeš. Tukaj gor vas večina nima pojma kaj je to kampiranje, pa ne z avtodomi, ali življenje v divjini. Pa za buteljke odpirat.
hysterical-1.gif
Pomojem bi bila laserska sablja najboljša.

Jest sem s svojih pipcev takoj zbrisal dol tovarniško zaščito in skrbim za njih malce drugače. Pisal pa ne bom, ker se itak takoj najde pet kretenov, ki se z neumnostmi delajo norca iz svojih mam.

Bistvo preživetja je v iznajdljivosti. Za pedre je pa vsak nož nad 200eur čisto dobra izbira! Za buteljke odpirat pa lahko kupiš tistega elektronskega za 150eur.

A kronce boš znal nabirati in otroke oblačiti v draga oblačila? Vprašaj hanzija
grims-1.gif

Ti Zaska, smanji doživljaj. Točno to sem mislil, za buteljke odpirat. Sam ne kampiram in tudi nimam potrebe po preživetju v naravi.
hysterical-1.gif
Kadar sem v Španiji in grem kam na izlet in da imam malico s seboj. Odprem buteljko, narežem chorizzo, sir, kruh itd... Kaj tebi ni jasno? Če ti potrebuješ nož za preživetje v naravi, [cenzura] ga, verjamem da ti ni lahko. Sam sem točno napisal kaj želim in zakaj.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.959
2.634
113
Zaseka, preberi še enkrat kaj sem napisal. Da NE kupit verzije iz navadnega jekla. Najbolj so razširjeni Opineli iz nerjavnega jekla obstajajo pa tudi in navadnega jekla. Zakaj pa, pa ne vem niti kako z njimi salamo rezat. Uglavnem še enkrat če bo kdo kupoval Opinela ne kupit tistega na katerem piše CARBON.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.959
2.634
113
V eni trgovini pod Emporiom vam da majo nekaj Opinelov.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
S kaki švicarjem ala Victorinox ali Wenger ne boš zgrešu. Vzameš večjega osnovnega. Kvaliteta zagotovljena.

Recimo tole

http://www.victorinox.com/glob...-61/p/0.9553.MC

Tisti dodatki poleg rezila naj te ne motijo. Rezilo je "one hand open", tisti dodatki pa ravno malo razširijo ročaj, da držanje v roki udobnejše.

Sam mam doma camper in spartan že več let. Super zadovoljen

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.747
113
Bom šel pogledat pod Emporium, če dobim kaj pametnega.

Hvala lepa in lep večer še naprej

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Wenger ali Laguiol sta firmi, pri katerih si lahko siguren vsaj v kvaliteto - so pa res mal dražji. Po moje z razlogom.

No, Wengerje dobiš samo še kje na zalogi saj jih je Victorinox ukinil.

https://www.knife-depot.com/blog/victorinox-retires-wenger-brand-swiss-army-knives/

Bolj se posvečajo gospodinjskim in mesarskim nožem. Pa nikoli mi ni bil nekaj funkcionalen, ker mu je na odpiraču konzerv manjkal tamali izvijač. Victorinox ga ima. Je pa Victorinox po nakupu Wengerja le tega pozicioniral nižje od svojih produktov. Recimo na nožih slabša plastika ročajev, itd. Ravno tako pri urah, i so bile bleda senca Victorinoxa. No danes se vsaj ure postavljajo ob bok.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Kaj naj mene vpraša?
Ko ste ze toliko pametni in iznajdljivi.
Buteljka se odpre s čevljem. Moras biti zelo žejen nekje v vukojebini da imas samo buteljko za pijačo.
Glede kruha in salame. Zaenkrat imam se zobe. No, ena sestica mi manjka, ampak to se ne pomeni da rabim noz za 200+$