želodčna kislina

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
vlečem
evil.gif

ma največji vzrok je sigurno stres, sam problemov je pa "premal", da bi me kr poslal na operacijo te mišice.

včasih pa se pekoč občutek pojavi, ko imam prazen želodec, včasih na polnega, pa se zgodi, da en dan z določeno hrano ne bom imela problemov, drug dan me bo pa z isto hrano hotel raznesti.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
V lekarni dobis Ranital 75mg brez recepta. Jemlji 10-14 dni 1-2tbl dnevno/zjutraj na tesce.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne samo pravilna hrana, ampak tudi pravilno prehranjevanje. Torej jesti več obrokov, lepo razporejenih preko dneva (zjutraj, čez dan, zvečer) in ne se prenažirati. Saj vem, da je ta nasvet klasika, ampak v tem primeru zares zelo pomaga. Hrana pa kuhana, čimmanj surove, če že, take, da se zlahka prebavlja. Vsekakor so absolutni ne: aspirin, žganje, pivo, težka mastna hrana, orehi itn.

Jaz sem imel bakterijo (rabili so pa ene 4 leta, da so jo odkrili), vmes sem se zdravil z Ultopom, no, 14 dnevna kura z antibiotiki je zadeve dotokla, tako da vse tisto zgornje zame ni več tabu, aspirina, orehov in žganja se še vedno izogibam, težke mastne hrane pa tako ali tako samo "ob tavelkih praznikih".

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
vlečem
evil.gif

ma največji vzrok je sigurno stres, sam problemov je pa "premal", da bi me kr poslal na operacijo te mišice.

včasih pa se pekoč občutek pojavi, ko imam prazen želodec, včasih na polnega, pa se zgodi, da en dan z določeno hrano ne bom imela problemov, drug dan me bo pa z isto hrano hotel raznesti.

brez zamere, ampak stres je zelo težka beseda... te mora precej šokirat določena stvar da si pod stresom....

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
brez zamere, ampak pojma nimaš zakaj in kako sem bila pod stresom v zadnjem mesecu in pol in zakaj to lahko rečem

Hvala tistemu, ki je svetoval donat, sploh pojma nism mela da pomaga
d055.gif
ampak h dohtarju grem pa vseeno naslednji tedn.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Pri kislini lahko pomaga tudi pravilno kombiniranje hrane (ok, poleg že znanih povzročiteljev kisline ala prava kava, orehi itd). Sama sem mela kar nekaj časa težave z refluksom-torej da se mi je hrana vračala nazaj gor, kot bi malce bruhnila. Zadeva je bila dostikrat tako kisla, da me je na polno bolelo grlo. Pa sem se začela prehranjevat po montignacu in so problemi izginili. Sem ugotovila, da je največja težava kombinacija ogljikovi hidrati in maščobe kot npr. njoki v sirovi omaki. Po čem takem lahko stavim, da me bo vsaj malo žgalo, če že ne bo refluksa. Torej, niso maščobe same tiste, ki delajo težave, ampak maščobe v kombinaciji z OH. No, pa črno kavo sem črtala, že s tem je bil precejšen napredek, saj je zoc tisti, ki dela težave (po neskafeju ipd nimam težav).
Po par letih striktnega ločevanja OH in maščob se mi je zadeva popravila do te mere, da zdaj lahko že malo mešam, ampak sem se itak že tok navadila pazit, da že nekaj časa ne nucam rupurutov. Aja, tisto o bazičnosti in kislosti je tut fino upoštevat (čeprav limona tut men ni jasna). Pomarančno-limonin-grenivkin sok recimo pijem samo na prazen želodec zjutraj, pa potem kake pol ure nič, sicer je štala
rolleyes-1.gif