Zelo slab signal SiMobil na Gorenjskem

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
No, dobro. V detajle glede drobovine GSM terminalov se ne bom spuscal, ker zadeve ne poznam dovolj.
Torej: naj se pritozuje/jezi nad izdelovalcem mobilnika.
Lp

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ne vem, če ni to povezano s SAR-om? Ker če je, potem se lahko kur*imo naprej nad neumnimi direktivami, saj imamo okoli sebe precej več sevanja raznoraznih drugih stvari, kot mobilnih aparatov. Kot je nekdo že enkrat napisal, to je samo nova tržna niša. Ravnokar imam Notebook v naročju, na katerem ne piše, kakšno sevanje ima niti me ne gane, samo da Wi-Fi povezava dlje nese ...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kolegici na Viču sredi dneva javlja nedosegljivost, signal na mobitelu pa poln, dobi pač sms prejeli ste klic.....

Zdej vzela Džabest in čudežno dela vse normalno z istim mobitelom
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Vsi takoj na Mobitel, pa maker plačamo pogodbene kazni
cheer.gif
Nevem no, ali imam samo jaz tako veliko srečo in me dnevno dobijo ljudje in sem v 4 letih dobil samo nekaj SMSov za zgrešene klice ali pa sem slep... zdaj pa mi res ni jasno. Morda pa imam res na Štajerskem toliko boljši signal? Prosim za obrazložitev!!

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Prosim za obrazložitev!!

1. ni z vsakim telefonom enako, kot sm reku ... SE m600i je lovil dobro skor povsod, seveda pač ne 3g, xperia lovi zelo slabo, kolegov Nokia E75 tut slabo ... mal spraševal okol in večina kolegov z novejšimi aparati ma težave s sprejemom simobil signala na tej relaciji ...
2. v urbanih okoljih (mesta) je pač problem omiljen, po mestih majo pokritost precej boljšo ... verjetno je tut razlika, na Gorenjskem je kup hribov in dolin, na Štajerskem jih ni tolk ... čist možno, da maste boljšo pokritost

-------------------------------

V glavnem ... jst sm dobu info, da naj bi novi telefoni mel slabše sprejemnike ravno zaradi "zdravstvenih" direktiv ... da "manj sevajo" ... takle mamo.

Je pa očitno tak sprejemnik popolnoma zadosti, če je omrežje zgrajeno tako kot je treba ... kot sm reku, z Mobitel kartico imam na vseh "problematičnih" lokacijah poln 3g signal ...

BTW ... a kdo ve, Debitel še vedno fura komplet mobitelovo omrežje, torej naj bi mel stanje na omrežju identično (pokritost, 3g itd...)?

lpM

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Se strinjam SE ima bomba signal, sem imel 3 leta K790i in kot sem rekel, nikoli težav! Sedaj imam Nokio E71 in tudi lepo lovi. Kot pa je borovnica omenil Omnio, lahko povem da imajo Samsungi že od nekdaj slabši signal, tako da nič novega. Že leta nazaj je moral kolega prodati takoj novega Samsunga ker mu v spalnici ni lovil signala, Nokia pa brez težav!

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Oh ja, pa tudi LG-ji so med slabšimi kar se tiče samega kvalitete signala itd....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Verjamem ja, nisem pa ga še nikoli imel, ga tudi ne bom (upam vsaj). Torej lahko rečemo da imajo Korejci slab signal
smile-1.gif

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Verjamem ja, nisem pa ga še nikoli imel, ga tudi ne bom (upam vsaj). Torej lahko rečemo da imajo Korejci slab signal
smile-1.gif

zlo površno posplošuješ ... btw, Xperia X1 = SE ...

pa še enkrat ... ja, zdrži informacija, da Xperia lovi slabše kot M600i, vendar ... na mobitel omrežju tut Xperia lovi brezhibno, na simobilovem pa katastrofalno ... ah ja ...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Redkokje. Tam ko majo una svetlobna okna
evil.gif
Tudi po sobah ni nič bolje. UMTSa na H ni, je le zunaj.
Pa še tam ko je, ne morš met normalnega pogovora, ker ti dve od treh besed požre. Net pa tako praktično ne dela, je treba met na Onko WIfi.
M@ dela normalno. Še Tuš, ki ga tako grajate glede pokritosti, ma ko oz. boljšo na tej lokaciji.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Rešitev za uporabnike simobila: klik
evil.gif

Ko se izvleče antena se sprejem signala precej izboljša
cheer.gif

Lp.