Zelo slab signal SiMobil na Gorenjskem

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Pozdravljeni,

v zadnjem tednu opažam, da imam izredno slab sprejem simobil gsm signala na relaciji bohinj-bled-lesce. Jakost signala močno niha ... od polnega do praznega in vse vmes čist random. Pogosto se dogaja, da mi prekine povezavo med pogovorom. Doma v hiši se sploh ne morem menit, čeprav je to pred 14 dnevi delovalo popolnoma OK z istim aparatom (xperia x1). Enake težave opaža kolega z Nokio E75. Zadevo ne izboljša niti izklop omrežja 3g ...

klical sem že na simobil, vendar je operaterka "ugotavljala", da trenutno nimajo nikakršnih težav ... se težave pojavljajo še komu ali sva s kolegom ena redkih?

razmišljal sem, da bi bil lahko kriv aparat, vendar ob enakih težavah kolega z drugim aparatom ta opcija nekako odpade.

dost tečno
frown-1.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Na Si.mobilovih straneh se je nekaj govorilo o nadgradnji omrežja na Gorenjskem prejšnje tedne.

Možno da so te nadgradnje poslabšale signal.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Recesija jih je prizadela, pa morjo downgrade delat
smile-1.gif

Piši jim na info@ pa jih povrašaj kaj se dogaja na tistem koncu....

Nazadnje urejeno:

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Meni na čase isto dela v Žirovnici...Pade na eno črtico oz. nič...Ponavadi je to bolj zvečer ali bolj pozno zvečer se mi zdi. Tudi iz klicev ven vrže, bolj poredko, vendar vseeno.

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Piši jim na info@ pa jih povrašaj kaj se dogaja na tistem koncu....

ma ... sj sm jih klical ... sam sj veš kako je ... najprej naj preverim telefon ker z njihovim omrežjem je vse OK ... dečva na telefonu mi je clo prodajala, da naj bi mel novejši telefoni (ala xperia in e75) precej šibkejše sprejemnike vsled zmanjševanja sevanja ... a je kej na tem?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Mam jaz podobne probleme z mobilnim internetom in pri njih je skor vedno vse OK!
Vedno je kriv moj PC ali pa modem
bonk.gif

Ampak zanimivo, da ta isti PC in modem na drugih lokacijah deluje BP
rolleyes-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sej več kakor istega odgovora ne morš dobit, tko da probaj pa boš videl kaj ti bojo še tam napisali (samo odgovor lahko pričakuješ šele čez kak dan, dva)....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Zdaj pa mi je jasno... Jaz pa gledam zadnje leto kaj je tako dober signal na Štajerskem! Očitno so gorenjcem vzeli stran in dali nam... Nimam druge pametne razlaga... :D

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Sicer verjetno ni povezano z nihanjem signala ki ga omenjate ampak kadar se na celem obmocju pojavijo motnje v zvezi grelahko za probleme ceso nadgrajevali transcoderje....

Borovnica?

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
nope ... ni OK ... po parih klicih na simobil info, sem dobil odgovor, da sem na mejnem območju bazne postaje in imam res slab signal, prav tako je slabša pokritost s signalom na relaciji, kjer se najpogosteje gibljem. Pripravljajo sicer nadgradnje omrežja, vendar v letu ali dveh naj ne pričakujem ničesar postorjenega na moji primarni lokaciji. Juhej
smirk-1.gif

Preveril situacijo z mobitelom in na isti lokaciji lovi poln 3g signal, brez nihanj. Juhej
smirk-1.gif

Sicer nimam pogodbe trenutno s simobilom, pa vendar mi je nerodno it h konkurenci, kajti 90% mojih klicanih je na simobilu
frown-1.gif

bomo vidli kako in kaj .. trenutno "razmišljam" ...

lpM

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Tvoje prvo sporocilo:
...Doma v hiši se sploh ne morem menit, čeprav je to pred 14 dnevi delovalo popolnoma OK z istim aparatom (xperia x1).....

In citat zadnjega:

Citat:
Uporabnik orlytm pravi:
nope ... ni OK ... po parih klicih na simobil info, sem dobil odgovor, da sem na mejnem območju bazne postaje in imam res slab signal, prav tako je slabša pokritost s signalom na relaciji, kjer se najpogosteje gibljem. Pripravljajo sicer nadgradnje omrežja, vendar v letu ali dveh naj ne pričakujem ničesar postorjenega na moji primarni lokaciji. Juhej
smirk-1.gif

Preveril situacijo z mobitelom in na isti lokaciji lovi poln 3g signal, brez nihanj. Juhej
smirk-1.gif

Sicer nimam pogodbe trenutno s simobilom, pa vendar mi je nerodno it h konkurenci, kajti 90% mojih klicanih je na simobilu
frown-1.gif

lpM

Razberem: po tvoji izjavi na zacetku je signal bil v redu, sedaj pa vec ne. Operater govori o izboljsanju pokritosti cez nekaj casa/let, pri cemer sklepam, da operater "ve, da ne ni delovalo in ne deluje kot bi moralo". Kaj sedaj drzi??
Lp

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:

frown-1.gif

lpM

To danes ne bi smela biti neka ovira, kajti večina paketov na tržišču omogoča klice tudi proti drugim omrežjem po isti ceni.
Nekateri celo po isti ceni po ceniku.

Lp.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:

frown-1.gif

lpM

To danes ne bi smela biti neka ovira, kajti večina paketov na tržišču omogoča klice tudi proti drugim omrežjem po isti ceni.
Nekateri celo po isti ceni po ceniku.

Lp.

Vem da imaš SPET v mislih Tušmobil...
10.gif

Ampak tisti ko bodo njega klicali potem ne bodo navdušeni...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:

Vem da imaš SPET v mislih Tušmobil...
10.gif

Ampak tisti ko bodo njega klicali potem ne bodo navdušeni...

In zarad takih ljudi k si ti in takih izjav, se potem samo še spamma po forumu in blati neko drugega, ki tukaj nima nič zraven... premisli malo, preden kaj napiše... Vidm, da je bla ura še zelo rana, tko da vrjetno alko namesto tebe pisu
10.gif

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Ma ja ... mogoče sem se rahlo prenaglil glede tega, da je bilo povsem OK od začetka ... pač, telefon sm mel cca. 10 dni preden sem šel na dopust in v teh 10 dneh nisem opazil, da bi bil slabši sprejem tako moteč, po tem k sm pršu z dopusta, pa sem večkrat telefoniral od doma in opazil, da se težava kr konstantno pojavlja.

Pred Xperio sem imel SE M600i, ki je imel precej boljši sprejem. Bojda naj bi mel novejši telefoni vsi slabše sprejemnike (enake težave opaža tudi kolega z Nokio E75, prej jih pa ni mel tolko z N95) in naj bi tako "pač bilo" ...

V glavnem SiMobil z Xperio na relaciji Lesce - Bohinj je bolečina
frown-1.gif

Mobitel povsod lovi full 3g signal ...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Ok, razumem. Ne jezi se zaradi mojega sporocila name. "Dovolim" pa ti, da se na operaterja, zaradi slabe kakovosti signala/pokritosti.

Lp

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:
Ok, razumem. Ne jezi se zaradi mojega sporocila name. "Dovolim" pa ti, da se na operaterja, zaradi slabe kakovosti signala/pokritosti.

Lp

kaj ko bi se kdo kurč.l še nad proizvjalci telefonov, ki imajo čedalje slabše sprejemnike,...kjer omnija ne lovi nič, ima bb vsaj polovico črtid,...

b