Zelenko pride ju3 iz zapora v Turčiji

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Vozil je anhidrid ocetne kisline.
Snov ni surovina za heroin temveč povsem legalna kemikalija in je nujno potrebna za izdelavo heroina oziroma se uporablja kot reagent pri predelavi morfina v heroin.
Anhidrid ocetne kisline se uporablja v glavnem za izdelavo barv v raznih kemičnih podjetjih in tudi v usnjarski industriji in ne boste verjeli vse te kemikalije jim dostavijo avtoprevozniki in po končanem prevozu jih ne zaprejo za deset let.
Je pa res, da se vse kemikalije, ki so potrebne za izdelavo mamil od leta 1989 spremlja kam potujejo kajti brez ustreznih kemikalij ni končnega produkta.

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2009070705448967
http://24ur.com/novice/sloveni...;p_all_items=46

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Sem bral v slovenskih novicah, kakšno življenje je tam v zaporih ...

Sem pa gledal dostikrat na Discovery Channel one dokumentarce "Za tujimi zapahi" ... in en zapor je kazalo prav v turčiji, kjer so nekateri imeli orožje notri, pa so se šli ruske rulete, notri so morili pa vse povrsti.

Že sam zapor je bil tak, da je je že po videzu bil med najslabšimi in najgršimi zapori ... potem pa je še pokazalo ljudi ...

Tudi tista, ki je bila tam zaprta zaradi ... mislim, da je izgubila osebno ali kaj že je "pasoš" in ko so jo našli, so domnevali, da je priseljenka (američanka) ali da je zatajila podatke, ker se z drogo ukvarja, potem pa so jo notri zlorabljali na vse možne načine ... In rekla je, da je hotela v rdugo celico, ker v tej so ženske bile nasilne, pa ji je baje rekel oni varnostnik, "Američanka huh, to te bo drago stalo ..." pa se ji je smejal v fris.

Če tudi je res že kaj vedel kaj prevaža in da je to tam prepovedano, pa vseeno dobro, da je prišel v slovenijo ...

Njegova hčerka je pa zelo luštna.
tongue-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Če tudi je res že kaj vedel kaj prevaža in da je to tam prepovedano, pa vseeno dobro, da je prišel v slovenijo ...
Ja še bol humano bi blo pa da bi kar spustili, čeprav je cel šleper surovine za izdelavo heroina peljal.
Zapret je treba tistga, ki vzgoji par rastlinc na podstrehi. Zase pa za kakega kolega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Vozil je anhidrid ocetne kisline.
Snov ni surovina za heroin temveč povsem legalna kemikalija in je nujno potrebna za izdelavo heroina oziroma se uporablja kot reagent pri predelavi morfina v heroin.
Anhidrid ocetne kisline se uporablja v glavnem za izdelavo barv v raznih kemičnih podjetjih in tudi v usnjarski industriji in ne boste verjeli vse te kemikalije jim dostavijo avtoprevozniki in po končanem prevozu jih ne zaprejo za deset let.
Je pa res, da se vse kemikalije, ki so potrebne za izdelavo mamil od leta 1989 spremlja kam potujejo kajti brez ustreznih kemikalij ni končnega produkta.

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2009070705448967
http://24ur.com/novice/sloveni...;p_all_items=46

Problem je, da uradno ni vozil anhidrida ocetne kisline. To pomeni da je tihotapil anhidrid ocetne kisline, ki se uporablja pri proizvodnji heroina.

@denis Poznam par soferjev ki ze 20 let vozijo po evropi pa jim ne gre tako dobro. In tvoja razlaga bi se imela temelje ce bi to bilo zelenkovo prvo swrecanje z organi pregona.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zanimivo bi bilo potem vedeti, kaj je uradno prevažal in kam je izginil ta tovor.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
kak tovor in kam naj bi izginil? Prevazal je anhidrid ocetne kisline. Imel pa je prevozne dokumente da prevaza nekaj drugega. Ali so bili ponarejeni, ali je bil uradnik podkupljen ali pa so vmes menjali tovor in ponaredili pecat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Bom dal primer: na firmo smo vsa leta dobivali bale kokosa v kontejnerju, zaplombirano seveda. Saj je šlo iz Indije po ladji, v Kopru pa naložijo na šlep in po cesti v državo. Enkrat odpremo in so noter bili kristalni kozarci. Cel kontejner. Spet drugič pripelje kombi paleto kartonskih škatel, v katerih naj bi bila ena plastika. So bile lasulje. Je še veliko takih primerov. Zato dopuščam možnost, da ni vedel, kaj ima gor. Lahko so se zmotili pri nakladu, ne vem. To, da je tamala vsak mesec pošiljala tiste denarje dol... pa kar naprej na obisk letala v zapor.. pa kaže na dobro finančno stanje. Verjetno je kot kelnerca fajn zaslužila. Ali pa je bilo kaj drugega... mogoče je pa res, na kar namigujete.

Jaz sem načeloma skeptičen pri takih "nisem kriv" scenah, kjer je dim je tut ogenj in to velja, ampak če ti pa na šleper nekdo naloži
150 sodov acetona in 20 sodov atihidrida, vrjetno negreš vsakega soda odpirat in vohat in tudi če bi šel, kaj pa šleperist ve kaka zgleda
in kak vonj ima ta tekočina, še marsikater kemik tega nebi z nosem ugotovil, tako da s te plati gledano je res lahko bil le tovorna mula.
Ponavadi so mutne povezave skladiščnik&co-voznik-skladiščnik&co, če se gre da mu kaj naložijo v kako dvojno dno. Tu pa mi je popolnoma logično, da sta si "skladiščnika" rekla: "Qrc, zakaj bi šleperistu dajala vsak po 5k, če pa sma lahko tiho, kaj pa stari ve
katera kemikalija je katera kemikalija."

Še bolj zanimivo pa mi je. Zelenko je prestopil mejo, fural pol ure in nato ga ustavijo, obkolijo in vklenejo. Kaj so na carini delali?
Našli drogo, ga spustili in si čez pol ure rekli: "Jebomater, ta mesec bomo težko kvoto dosegli, gremo modela prijet?" To mi ni najbolj jasno, vrjetno dva obrožena carikinika z lahkoto obvladata 50 letnika v kratkih hlačah, ali?
Špekuliram, da so mogli nekoga namočit, da je neka druga stvar bila "pozabljena", pač te niti ki se vlečejo.... Največ droge gre čez mejo ravno takrat ko dobijo "velikega". Torej hapsnejo tovorno mulo z kilo heroina, vik in krik okoli tega, vmes pa štirje kombiji
z par sto kilami skozi....

In v turčijo mislim da je šla 2x, 1x v lastni režiji (če je teden all incluzive turčije 500e, pol vemo kok stane dnevna povratna karta),
enkrat pa ji je karto plačala ena izmed tv postaj, s kamermanom in voditeljico,... da so imeli hud prispevek in povišano gledanost...

Nerečem da ni kriv, nemorem pa rečt da je kriv, ker če meni naložijo belo vodo kislega vonja in belo vodo bolj kislega vonja,
nebom najel kemika da preverima kaj točno prevažam....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, saj to sprašujem, kateri od teh ali-jev je.

Tisti z zamenjanim tovorom in ponarejenim pečatom bi razložil dejstvo, zakaj so ga ustavili pol ure po prehodu carine,
carinik pregleda tovornjak in papirje, nato papirje odnese v pisarno na nadaljno obdelavo (vmes zelenko že vozi in javlja
da je "čez) carinik zgrunta da je falšna listina in zažene uzbuno.

Ta mi je logična.

Sem pa slišal, da je model dosti prevažal gor in dol po evropi in da je že bil parkirat na stolu, zdaj kok je res kok ne, nevem,
govorim kaj sem slišal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Taki tovori so velikokrat spusceni cez mejo zaradi takih drugacnih razlogov kljub temu da na meji ze vnaprej vedo kaj se bo peljalo cez. (ali pa pac ne vedo ker jim tisti ki vedo ne povejo in zadevo spremljajo naprej)

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Ugibamo v eno ali drugo smer in nima smisla pametovat, ker niti približno ne vemo, za kaj se je šlo.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Bajta se mi ni zdela slaba, je pa res, da jo niso ravno želeli dobro pokazati. Najbržu mu res ni šlo slabo, kot "šoferju".

Tista hiša, ki jo pokaže v reportaži, je od Tjašinega fanta.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ugibamo v eno ali drugo smer in nima smisla pametovat, ker niti približno ne vemo, za kaj se je šlo.

No vemo za kaj se je slo v njegovi preteklosti (ki ni lih snezno bela)... vsakemu svoje.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Lahko da je vedel kaj vozi, lahko da ne..... očim vozi po evropi že nekaj let, parkrat na začetku je še bil poleg ker ga je zanimalo kaj nakladajo...... zdaj mu dol visi, parkira, odpre vrata, mu naložijo, podpiše in gre, med nalaganjem obrne kak telefon ali kaj da pod zob. Njegovo je samo da pelje iz točke A v točko B. Pač, rutina.

Plača je kaka je, po par dni skupaj je zdoma in če to gledaš bi rekel da je cifra nizka, osnova ni bogvekaj, dnevnice pa mu lepo naložijo poleg.... tako da strada ravno ne. Bo kar ostal kamionđija
smile-1.gif