Zeitgeist (Duh časa)

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
V to temo se niti ne bom spuščal preveč. Napisal bom samo nekaj.
Cel ta film je ena velika TEORIJA ZAROTE.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
V to temo se niti ne bom spuščal preveč. Napisal bom samo nekaj.
Cel ta film je ena velika TEORIJA ZAROTE.

Ja zdaj si pa izumil toplo vodo.
bonk.gif

Gre se za to, kaj od te teorije zarote utegne biti res.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
jp... vsak tak film je teorija zarote... pa naj bo globalno segrevanje ali ohlajevanje... terorizem ali vesoljci... karkoli

svet je ena velika ZAROTA

grin1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
matr, te filmi svetovih zarot so pa res hit. pa sej verjameš uno uro ko gledaš pa ti nonstop vtepavajo v glavo njihov prov pa kr vse se ujema.... ampak ko se enkrat konča pa je prav prijetna pravljica za lahko noč.

lp

rachek

Zelenc'
6. avg 2007
16
0
1
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:Za tolažbo, ECB izdajateljica € je v lasti držav članic € območja, torej ni privatna banka.

Jaz žal nisem ravno potolažen. Dejstvo je, da večina ljudi po uvedbi evra živi še slabše. Dejstvo je, da inflacijo povzroča ECB, ki daje v obtok več denarja. In dejstvo je, čemu inflacija služi: prenosu dobrin in imetja iz rok ljudi v last korporacij. Dokler ne bomo vsi lastnina bank. Dejstvo je, da ta anomalija, da proizvedemo vedno več in vedno slabše živimo, ima nekje svoj vzrok. To, da VB ne želi imeti eura, je po svoje logično, saj je Bank of England itak že nekaj stoletij v lasti Rotschildov, ampak to še ne pomeni, da prekleti židje niso nadzirali še katere druge centralne banke. Anglija, če dobro pogledamo, je zgodovinsko imela precej drugačno vlogo. Namreč, prasci so vedno posojali obema stranema, ki sta se vojskovali. In kakšen kralj ni hotel plačati, so ga izsiljevali s pomočjo sosednjega kralja. Ampak, kaj če bi se jim tudi ta izmuznil izpod vpliva? Zato so bankirji imeli z britanskim kraljem poseben dogovor(oz. so ga na poseben način držali v šahu): namreč, VB je bila tisti tazadnji, preko katerega so terjali obresti za posojen denar začas vojskovanj.

Kolikor je meni znano, guvernerji držav članic EMU hodijo na sestanke v Frankfurt in razpravljajo (ne odločajo) o problemih in monetarni politiki. Banka ni pod nobeno politično kontrolo, ne evropske komisije ali katerekoli druge institucije EU, niti od katerekoli članice EU (oz. EMU)(piše na slowikiju). Kdo torej odloča? Tichet sam? In glede nato, da je vzvod za določanje obrestne mere enak, kot pri vseh ostalih CB, torej, banka printa denar in ga posoja za obresti: kam potem gredo obresti? Za šolstvo, socialo, penzije in zdravstvo?
cheer.gif

V filmu Fiat empire avtor knjige Monster from the Jekyll isle(iz katere avtor Zeitgeista na veliko črpal gradivo za tretji del) lepo povedal: "Če daš neki skupini ljudi moč, da tiska denar in ga posoja za obresti, se ne smeš čudit, če ti ljudje: tiskajo denar in ga posojajo za obresti. In zgodovina je do sedaj še vedno pokazala, da so tisti, ki so moč dobili, le-to še vedno zlorabili".

Glede na to, da očitno razpolagaš z več informacijami, kot jaz, mi lahko postaš nekaj linkov o "lastnicah banke"?
smile-1.gif

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
2. in 3.del filma sicer jemljem z rezervo, mi je pa zelo zanimiv 1. o cerkvi. Me vedno bolj nervirajo pravljice o bogu, jezusu in ostalih, ki jih tupijo že predšolskim otrokom. Brez dvoma je Cerkev največje mafijsko združenje
grin1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:

To, da VB ne želi imeti eura, je po svoje logično, saj je Bank of England itak že nekaj stoletij v lasti Rotschildov, ampak to še ne pomeni, da prekleti židje niso nadzirali še katere druge centralne banke.
To je držalo do leta 1945. Vse evropske centralne banke v privatni lasti so bile ob koncu 2. vojne nacionalizirane.

Citat:
Glede na to, da očitno razpolagaš z več informacijami, kot jaz, mi lahko postaš nekaj linkov o "lastnicah banke"?
smile-1.gif
Dej mal po netu poglej... zdej sem v drugih filmih (globine vesolja...
grin1.gif
)

rachek

Zelenc'
6. avg 2007
16
0
1
Sem gledal, prvič sem ga gledal 5ur in pol (film je drugače dolg 3.5ure). Super zadeva. Priporočam še gledanje Fiat empire in Money as debt.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Držalo do leta 45. Princip je kljub temu, da so centralne banke v državni lasti še vedno enak. Dokler je najmočnejša Fed, od katere so druge na tak ali drugačen način odvisne, gre zadeva spet v privat roke.

Zadnja kriza na borzi....citat iz Dnevnika:

"Poleg tega so tudi svetovni trgi kapitala včeraj že začeli kazati znamenja okrevanja, saj je ameriška centralna banka (Fed) pod vodstvom Bena Bernankeja za 0,75 odstotne točke znižala ključno obrestno mero in tako na kapitalske trge že vnesla prepotrebni optimizen"

LPM;