Zdravstveno zavarovanje ko ni več statusa

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
OK samo še tole mi povejte: kako je če imaš dohodek od oddajanja prostora, nisi pa zaposlen. Se to šteje ali to nima veze? Pač enkrat na mesec mi nakažejo najemniki denar na račun to je to. Kako to vpliva? In če slučajno to šteje kot redni dohodek, kaj to potem spremeni?
Anyone?
confused-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
So ti že odgovorili, lahko imaš blazne prihodke ali pa si na beraški palici, cifra za plačat dopolnilno zavarovanje je ista.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Citat:
OK samo še tole mi povejte: kako je če imaš dohodek od oddajanja prostora, nisi pa zaposlen. Se to šteje ali to nima veze? Pač enkrat na mesec mi nakažejo najemniki denar na račun to je to. Kako to vpliva? In če slučajno to šteje kot redni dohodek, kaj to potem spremeni?
Anyone?
confused-1.gif

in zakaj naj po tvoje najemnina ne bi bil dohodek
crazy1.gif

čudi me, kolk je v naši Sloveniji fukcionalno nepismenih ljudi.
rolleyes-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kaj pa se mi spremeni če imam dohodek? Za dopolnilno zavarovanje je torej cifra ista z dohodkom ali brez, kaj pa tisto osnovno? Je kaj razlike? Pa je res treba it po papirje na davčno in zavod za zaposlovanje? Skratka samo to me zanima kakšna je razlika če imam prihodek ali če ga nimam? Hvala za odgovore.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Kaj pa se mi spremeni če imam dohodek? Za dopolnilno zavarovanje je torej cifra ista z dohodkom ali brez, kaj pa tisto osnovno? Je kaj razlike? Pa je res treba it po papirje na davčno in zavod za zaposlovanje? Skratka samo to me zanima kakšna je razlika če imam prihodek ali če ga nimam? Hvala za odgovore.

da ponoviva.

ČE IMAŠ PRIHODEK, si sam plačaš osnovno zavarovanje (mislim da okrog 12€) in dodatno zavarovanje (cca. 22€).

ČE NIMAŠ PRIHODKOV, ti lahko občina plača osnovno zavarovanje, ti pa si sam plačaš dodatno zavarovanje.

višina zavarovanja ni odvisna od prihodka.

Predlagam ti, da z zavarovanjem pohitiš, ker drugače se ti lahko zgodi, da boš imel 3-mesečno čakalno dobo pri dodatnem zavarovanju.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
OK sepravi v najslabšem primeru je 34 EUR vse skupaj. Torej je najlažje iti na Dalmatinovo (tam pri metalki) in se tam zavarovati kot občan? Al moram it na občino Šiška? Verjetno je vseeno. Obrazec za na dalmatinovo je pa verjetno tale? KLIK
A moram še kej razen osebne in tega obrazca nest tja?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
J.e.b.e.m.t.i to državo! Dej denar tuki, dej denar tam, kje pa nej ga dobim? A, že vem, šu bom delat, pa bom potem mel......NOT!

Dej mater sam nehite se cmerit. Jaz bi še za dve leti skrajšal tole dobo na 24 let, ko država daje potuho študentom da potem "šolajo" XY let.
Če ne izdelaš 2, 3, 4 letnega faksa do 26 leta, se pa zaposli in si plačuj zavarovanje. Edino pravilno! Če pa imaš denar za magisterij, si pa plačaj tudi obvezno zavarovanje.

Sploh pa, marsikdo se šverca na tak ali pa drugačen način in sam ne jamrat da ni denarja. Razlika je če rečeš da nimaš denarja za zavarovanje, hkrati si pa kupiš avto za >5000 eur in ga hodiš vsak vikend abnormalno žurat in tam zapraviš po trikratnike dopolnilnega zavarovanja.

Na ta način država že tako ali tako podpira lenobo "študentov", da kao študirajo in nikoli ne doštudirajo, vse kar delajo je to da vlečejo status zato da imajo zdravstveno zavarovanje in napotnice preko katerih se švercajo.

Tut jst sm eden izmed takih študentov ki bom februarja moral začet plačevat zdravstveno zavarovanje iz svojega žepa, pa kaj potem. Greš delat in plačaš. tako pač je v življenju ko nisi več pod "okriljem" staršev in se je TREBA osamosvojit. Tako pač je.

Za tiste ki so socialno ogroženi in imajo nizke dohodke pa imajo itak možnost da so zavarovani preko občine. Morali bi res samo še poskrbeti za mlade študentske mamice in podobno.

Dejansko je jamranje ratal slovenski nacionalni šport. Kot da bi tekmovali kdo bo bolj jamral.

kleopatra

Pripravnik
4. okt 2008
40
0
6
42
sl.netlog.com
spirit... če pa nimaš nobenega dohodka, pa ti občina odobri plačilo osnovnega zavarovanja,...
od kje plačaš dodatno zavarovanje?

moj primer... ko me bodo morali spet starši zalagat oz se bom morala preko otroka "švercat" in denar oz prispevke, doklade oz karkoli že, namesto zanj in za plenice, uporabiti za moje dodatno zavarovanje.
Tle logike ni ampak ok.
Glede študija...jaz študiram redno 3 leta, zdaj vpisana v 4. letnik, pa sem letos dopolnila 26 let. Ne gremo vsi študirat s 18imi leti.
Tko da, mene pošteno tepe. in če so že takšen zakon vpisali bi morali tudi pogoje vpisa na fakulteto spremenit in sicer, da se lahko redno vpišeš do 21.leta? Tko da imaš potem zavarovanje po starših do 26. leta in tako lahko nemoteno delaš šolo.
Kar nekaj lukenj je tle v zakonu...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kaj si delala od 19 pa do 22. leta (obdobje ko ga ostali študirajo in ne služijo denarja)? Verjetno si delala, služila denar in ga sproti zapravljala ne?

Že nekaj časa nazaj se je začelo govoriti, da bo Slovenija mogla ukiniti "socialno" državo kot jo sicer imamo momentalno in da bo tudi začelo počasi prihajati do tega prehoda.