Zdraviliško zdravljenje

Car

POSTman
4. avg 2007
8.729
2.730
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Bi mogoče kakšno rekli o vaših izkušnjah z zdraviliškim zdravljenjem, če ste seveda že bili. Namen teme ni kritiziranje, ampak realne, osebne izkušnje z zdravilišči.
Naj začnem:
Zdravilišče Laško: Zelo prijetno bivanje v hotelu, ki je namenjen zdraviliškemu zdravljenju. Sobe kar v redu, z doplačilom si v sobi sam. Vključeno kopanje v bazenih, razen če ti zdravnik ne dovoli. Hrana zelo dobra, samopostrežni bife, hrana zelo raznolika in prilagojena raznim dietam. Tudi, če ti kaj ne ustreza, ti brez problema prijazno uredijo. Možno seveda, da biva s tabo tudi partner. Terapije korektne, osebje prijazno-

Dolenjske toplice: Odličen hotel, fantastična hrana, super bazenski del s toplo vodo. Sobe velike, zelo lepe, skratka brez kakšnih minusov. Terapije zelo dobre, osebje prijazno.

Rogaška slatina: Z doplačilom si lahko v sobi sam, soba majhna, ampak ok, ne rabiš velike. Postelja katastrofa, vzmetnica popolnoma uničena, mehka in visi v eno stran, da se ves čas bojiš, da se boš skotalil na tla. Jedilnica je v kleti, ena majhna soba brez oken, vsaka menza je boljša kot ta "restavracija". Delovni čas samo eno uro za vsak obrok, vendar če prideš pol ure po odprtju obstaja velika verjetnost, da boš odšel lačen. Ves čas zmanjkuje skodelic za juho, za solato, krožnikov, kruha, solate... in moraš potem vsako stvar posebej prosit, da prinesejo. In če imaš srečo, to po 5-10 minutah tudi dobiš. Juha je ponavadi mrzla, solat zmanjka, na sladice lahko pozabiš. Za pit je voda, drugega ne moreš naročiti, tudi če plačaš, seveda pa moraš imeti srečo (ali priti dovolj zgodaj), da vode ne zmanjka. No, pa seveda tudi kozarcev.... Hrana naj bi bila dietna, prilagojena... Vsak dan piščanc ali puran in riba, suho , neužitno , brez zelenjave!!!??? Ok, dobiš včasih goro korenja, ampak ne vem kakšnega, ker je popolnoma neužiten, kot da bil bil plastičen. Fuj!!! Včasih imajo tudi telečjo pečenko, ki je v resnici govedina od krave, ki je poginila od starosti... Obišče te lahko partner in ga lahko pelješ v to "restavracijo", kosilo ali večerja stane 25€. Partner lahko biva tudi s tabo v hotelu, cena cca. 90€, ampak prehranjuje se v isti restavraciji kot ti.... Bivanje in pogoji prehranjevanja, ter sama hrana izpod vsake kritike!!! Zaposleni v zdraviliškem centru, vključno z diabetologi se tega zavedajo, ampak so popolnoma nemočni, ker hotel ni njihov.... Kopanje v bazenih je z dovoljenjem zdravnika in se doplača. Pitje Donata v pivnici je na "recept", sicer se doplača. Osebje v zdraviliškem centru in same terapije, čistoča, prijaznost, točnost ipd., na zelo visokem in strokovnem nivoju!!! Res zelo, zelo prijazni, vsaka jim čast!!!
Torej, kar se tiče bivanja in prehrane močno, močno odsvetujem, kar se tiče medicinskega dela, pa močno priporočam!!!

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.825
1.309
113
Oprosti, morda bom preveč direkten... Pri zdraviliškem zdravljenju so pomembne terapije, soba, prehrana in bazen sta drugotnega pomena. Tvoj zapis pa jaz berem, kot da je ravno obratno.

Oče je bil v Dolenjskih toplicah in v Laškem, obakrat po poškodbi rame, terapije je pohvalil pri obeh.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.729
2.730
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Oprosti, morda bom preveč direkten... Pri zdraviliškem zdravljenju so pomembne terapije, soba, prehrana in bazen sta drugotnega pomena. Tvoj zapis pa jaz berem, kot da je ravno obratno.

Oče je bil v Dolenjskih toplicah in v Laškem, obakrat po poškodbi rame, terapije je pohvalil pri obeh.
Ne,ne, ok, nisi preveč direkten. Prav , da poveš svoje mnenje. Sicer pa sem napisal, da to ni kritika, ampak samo izkušnje z različnimi zdravilišči. Mislim pa, da je zdravljenje celovita izkušnja, ki vključuje tako terapije, kot dobro počutje, torej tudi sobo, bazen in prehrano. In v Rogaški so daleč od tega, kar priznavajo tudi sami.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.958
5.546
113
Bil v Terme 3000 in Dolenjskih. Terapije so bile bolj všeč v Prekmurje, kjer sem imel nabrane skupaj z optimalno časovno luknjo, da se prestavim drugam. V Dolenjskih so bile takrat luknje daljše.
Za bivanje sem bil samoplačnik in mi je bilo oboje povsem solidno. Jedilnica je skupna za turizem in zdraviliško.
Na obisku pri sorodniku sem v Termah Zreče videl, da ima zdraviliški del jedilnico ločeno. Slabo ali vseeno dovolj dobro, pa ne vem.
Sicer pa, na ZZZS poglej svoje podatke in denar, ki ga je zate za te storitve plačala zavarovalnica. Presenečen boš, mogoče manj na dan kot ti plačaš za kamp, kjer pa res nimaš praktično nič.