Zdravi obroki

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Ko že ravno riž omenjate, moj način priprave gre pa takole:
V stekleno posodo 1/3 riža in 2/3 vode. Posujem z vegeto pokrijem in za 17 min. v mikrovalovko na 80% moči.

Nič mešanja, nič poca, riž pa ko iz televizije.
Enako se da v pečici, samo traja malo dlje.
 

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Sploh se ne mislim pregovarjat glede maščobe, olivnega olja, kečapa in podobnih zadev. Me prov zanima kako zdravo jeste vsi tisti, ki iščete v dokaj zdravi prehrani dlako v jajcu.
smirk-1.gif
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Jaz živim samo ob vodi in paniranem zraku.
grin1.gif


Kar se tiče olja, sej obstajajo tefal posode in vržeš meso na razgreto ponev, mogoče dodaš par kapljic vode in to je to.

Edit: Tipkarski škratek
 
Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ko že ravno riž omenjate, moj način priprave gre pa takole:
V stekleno posodo 1/3 riža in 2/3 vode. Posujem z vegeto pokrijem in za 17 min. v mikrovalovko na 80% moči.

Nič mešanja, nič poca, riž pa ko iz televizije.
Enako se da v pečici, samo traja malo dlje.

1.Tako delam jaz samo da na štedilniku. V posodo daš malo olja (rastlinskega), dodaš pol šalčke riža, premešaš in počasi segrevaš da postekli. Imaš že pripravljeno eno šalčko vroče (tople vode) ker se lahko hitro prižge in porjavi.

2.Potem ko postekli zaliješ, malo posuješ z vegeto (ni treba pretiravat ker ma lahko močen okus) ali pa dodaš pol jušne kocke in pomešaš (malo bolj če dodaš jušno kocko da razpade).

3.Predtem si pripraviš piščančje meso narezano na koščke (jaz imam najraje meso od bedrce - mal se matraš, da ga spraviš s kosti lahko pa tudi kupiš brez kosti). V malo večjo ponvo daš malo olja, dodaš koščke mesa, pomešaš in začneš segrevat. Lahko tudi malo posuješ z vegeto.

4.Ko je riž kuhan (ponavadi ko vsa voda izhlapi in se začne prijemat - če še ni dovolj mehak dodamo malo vode in pražimo dalje) in meso pečeno, streseš riž v ponvo z mesom, še malo pražiš in mešaš, da se riž mal zapeče.

*ponva je fajn da je teflonska da se ne prijemle riž

Zraven si pa narediš še paradajzovo solato s čebulo in si zmagal/a.
 
Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Točno tako. Tefal je zakon. Ne maram mastnih zrezkov jest vsak dan
smile-1.gif
)

Sicer pa kar se zdravih obrokov tice... zdejle si grem ustimat: skleda solate in mlada koruza, olive, kumarce, tuna, pira, koscki prepecenca, sol in olivno olje
aplauz.gif
U easy malca.

Za vecerjo pa bo verjetno skuta zmiksana z narezanimi domacimi jabolki. Tud ni slabo - sploh zato ker mi gre ob kupljenih jogurtih skor na bruhanje od vsega cukra.
grims-1.gif
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Še cimet dodaj k mešanci skute in jabolkov, in bo mmmmmmmm.
 

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ksz

meni je tut všeč pira-precej hitro se skuha (ene pol ure), ampak mora bit iz prave štacune-zanč kupla u merčkatorju kao bio piro, ampak se po pol ure še kar ni razkuhala pa še precej plastično je delovala. Mogoče bi jo morala še kake pol ure pocat, ne vem, ampak ni blo časa. Tista iz DM-a je bila bolj okusna (isto bio), prej se skuha..

Sicer pa je meni ful fajn za pojest polenta z zelenjavo in potem popečena v pečici z malo sira na vrhu.
Najprej na čebuli stenstaš zelenjavo, ki ti je všeč, lahko dodaš tut česen, dodaš začimbe (bazilika, peteršilj..) in dodaš malce jušne kokce u prahu (namesto tega lahko posoliš/dodaš slabo žlico tamarija), popopraš ipd., da je zadeva fino okusna. Nato daš zelenjavo v stekleno posodo in jo zmešaš s polento, ki jo pred tem seveda skuhaš. Na vrh lahko daš par rezinic sira (ni treba pretiravat, pač po okusu, namesto navadnega sira lahko naribaš tut parmezan) in vse skupaj flikneš v pečico še za kakšnih 15-20 minut, da se zgoraj naredi skorjica in sir raztopi. Zraven pa lahko ješ karkoli...mi smo na morju tut ribo jedl zraven, pa je blo za prste oblizat dobr. Enostavno za narest in okusno za pojest
smile-1.gif
 

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz riž pripravim tako, da spražim malo čebule, dodam riž, da postekleni in dodam svežo narezano papriko in paradižnik. Ponavadi dodam še malo česna, lahko ga že spražiš poleg čebule.
 

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
A tale paradižnik in paprika potem dajeta sok od njega, ne? Ker kot vem se česen vedno spraži samo toliko, da zadiši, potem moraš zalit z nečim sicer se zažge in da precej neprijeten okus.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Hm, jaz sem v nedeljo kupil piščanjčje prsi, iz njih naredil zrezke:) Potem sem jih posolil, poporal, posul z zmeltim česnom in origanom in pustil čakati ene pol ure. Nato sem jih na ponvi spekel na kapljici olivnega olja. Popolnoma isto lahko narediš s puranjimi prsi, le da ti mesar odreže zrezke. Kot priloga pa so bile bučke s parmezanom. Zadeva zopet popolnoma enostavna - podolgm narežeš bučke, da so debele ene 4 mm, jih soliš, popraš in malo s česnom posuješ. Pustiš pol ure, da se voda odteče, nato pa jih zložiš na rešetko iz pečice. Vzameš metlico in jih samo narahlo pomažeš z olivnim oljem in daš v pečico pod žar. Čez kakih 5 minut se lepo zapečejo, takrat jih obrneš in postopek ponoviš. Par minut pred koncem pa jih posuješ z ribanim parmezančkom in daš nazaj v pečico za toliko časa, da se sir stopi...

Bolj zdrav obrok je že težko pripravit:)
 

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Hehehe po poročilih sodeč je blo na tleh kr precej stvari
smile-1.gif
..
nene zravn nism mela pa nič. a ti taka delujem? :D
 

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Dobro in zdravo:
Sestavine:
- Pira
- Tunina
- Česen
- Olivno olje
- Poper in sol po okusu

Skuhaš in ohladiš piro, vmešaš tunino in strt, na drobno sesekljan česen, po okusu popopraš, po potrebi posloliš in "začiniš" z olivnim oljem. Enostavno, hitro, okusno, zdravo.
 

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Da ne odpiram nove teme...

Zanima me naslednje:

1. Ali jeste kdaj nadomestke obrokov? Recimo Bicentury napitke, piškotke... Ali pa MyDiet beljakovinske napitke? Pa HyPro ipd zadeve....
2. Zanima me, ali so bonboni Dextro energy primerni za osebo, ki bi rada shujšala? (Ne veliko, za ene 3kg) Menda te bonboni povečujejo apetit, tako sem slišala... Pri sebi sicer tega učinka ne opazim, ampak vseeno.
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kar se tiče prvega vprašanja, sem jedel in kot je napisal @DonCarleone, odvisno kaj. Drugače je, ko imaš vse določeno oziroma se moraš držati nekaterih pravil in ne, da hujšaš tako, da bereš Jano, Novo in upoštevaš njihove nasvete.

In še v oči so mi padle, vsaj zame tri znamke, ki si jih omenila. Mogoče se motim (zaostajom za časom), meni se že sama imena zdijo nekako komercialna, da niso glih ne vem kaj napitki. Upam, da se motim.
 

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Da ne odpiram nove teme...

Zanima me naslednje:

1. Ali jeste kdaj nadomestke obrokov? Recimo Bicentury napitke, piškotke... Ali pa MyDiet beljakovinske napitke? Pa HyPro ipd zadeve....
2. Zanima me, ali so bonboni Dextro energy primerni za osebo, ki bi rada shujšala? (Ne veliko, za ene 3kg) Menda te bonboni povečujejo apetit, tako sem slišala... Pri sebi sicer tega učinka ne opazim, ampak vseeno.

super izdelki mydiet, so polni cukra
hysterical-1.gif
sam stran od tega sranja

ravnokar pogledal sestavo BELJAKOVINSKEGA napitka ( za 100g praška): 11g beljkovin, 75g (!!!!!!!!!!!) ogljikovih hidratov in 3g maščob
bonk.gif


 
Nazadnje urejeno: