Zbrisane slike iz spominske kartice

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Samo zanima me ali je možno kako rešiti slike, ki so bile zbrisane iz fotoaparata
confused-1.gif

Mami je bila na potovanju in je sevda nekaj drekala in je vse šlo
stupid-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Govori se, da je možno, če kartica ni bila formatirana oz. če po izbrisu niso zapisane nove fotografije. Če malo pobrskaš po spletu boš gotovo našel programsko opremo za "photo recovery" in podobno. Ne vem pa kako učinkovite so te zadeve, ker tega nisem nikoli počel.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če daš recimo na fotkiču delete all ali pa zadevo zbrišeš na računalniku se da 90% slik dobit nazaj, dokler nisi kaj čez shranil. Sem že enkrat imel to težavo.

Dejansko se z brisanjem samo sprosti prostor in ne dejansko odstrani podatkov. Včasih se da dobit tu pa tam kako sliko tudi če je bilo vse prepisano. Dejansko vsi podatki izginejo šele z nekajkratnim prepisovanjem, ampak za dobit uporabne slike je samo prva opcija - torej mati je zbrisala in čez 1000 slik naredila 50 novih. Če jih je naredila 700 si pa v....

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ko je zbrisala je bila vsaj toliko pametna in je dala kartico iz fotiča in je uporabila drugo kartico.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Potem so šanse velike, da dobi kar vse nazaj. Kot je napisal WWY - Recuva je pravi odgovor.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
@Killa: tisto o večkratnem prepisovanju velja za magnetne medije. Za flash rame to ne velja, ko je prepisana neka lokacija, stari podatki niso več rešljivi. Se pa zaradi datitečnega sistema velikokrat zgodi, da ni celotna datoteka prepisana in v tem primeru se da rešiti neprepisan del datoteke.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.086
4.997
113
Nuku`Alofa
Je mogoče, rabiš pa čitalec kartic in pa nek photo recovery softvare. Sem tudi jaz nekaj reševal, žal pa se ne spomnem več kateri SW sem uporabil.

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Pomotoma zbrisal pomembne slike iz kartice. Sem poskusil že vsaj 5 recovery programov, ki pa obnovijo samo manjši del slik. Ostale se ne dajo odpreti, oziroma nekatere so kot ikone vidne, ko pa jo hočem odpreti pa se pojavi samo nekaj črt. Je še kakšna druga pomoč?
Na kartico od izbrisa nisem nič shranjeval.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Sem imel isti problem. Na koncu sem plačal 80€ za recovery. So mi pa dobili vse podatke nazaj, jaz sem imel videoposnetke gor.
Če rabiš kontakt PM.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ta program sem dobil na cd-ju ob nakupu sd kartice in mi deluje bp.
Za test sem naložil nekaj slik jih izbrisal nato še dvakrat formatiral kartico in slike najde 100% ohranjene.