Zbijanje cene v Nemčiji

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Živjo,

sicer tema, ki je primerna tudi za izživljanje virtuozov, ampak precej resno vprašanje in sicer koliko se recimo da po vaših izkušnjah zbijati prvo ceno z recimo mobile pika de v nemčiji? Recimo pri nas smatram da se v povprečju da vedno cca 10% prodajne cene znižat. Kakšne mate kaj izkušnje z nemci? Seveda vsak drugačne, pa vendar....Vrednost vozila recimo okoli 26K. Morda razlike med privat in dilerji / avtohišami....

Lp.
pozdrav.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Odvisno kolkrat so žgani. Če naletiš na nemca ti da tistih nekaj 100€ odvisno kako je zastavil ceno in načeloma barantanja ni če je avto tipi topi. Pa tudi to, da ti prideš iz Slo in se ne dogovoriš za nižjo ceno se ne pustijo kar tako, če ni z avtom kaj, kar ne piše na mobile pa šele pol gor ugotoviš. Da nima kake opreme, kot je bila v opisu seveda lahko začneš težit za manj.

Jaz se vnaprej zmenim in hendlam samo če me kaj zamori ko avto vidim, drugače pa skeširam.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
aha, tnx obema, kaj pa pomeni v praksi cena netto pa brutto na mobile pika de. A plačaš dejansko netto?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nič ne boš kupil brez davka kot privat oseba tako da BRUTO. Slo firma kupi brez nemškega davka 19% in mora nabit našega 22%.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Aha, ok. Tnx.
Sicer bo zamenjava avta verjetno na sporedu komaj čez kake 3 leta, ampak me je zanimalo kolko bi me stala ena Bemfa 5ka ali 4ka, do cca 26K. Saj vidim vse te kalkulatorje stroškov na netu, pa vseeno me je zanimalo kakšna je razlika pri letnih stroških pri recimo 520, 525, 530....Zdaj imam bencinaarja 1.8 (120KM
frown-1.gif
)
pozdrav.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pri vsemu kar je nad 520 ali 525 ne vem točno računaj še davek na "luksuz"... nenormalno podraži uvoz v obdavčeno našo...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Nič ne boš kupil brez davka kot privat oseba tako da BRUTO. Slo firma kupi brez nemškega davka 19% in mora nabit našega 22%.

A ne plačaš DDV-ja v državi prve registracije, torej v tem primeru v Sloveniji? Če ja, dobiš potem tistih 19% nemškega DDV-ja nazaj?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Probaj raje zbit ceno DDV-ja, zdilaj se z državo reč lej saj bi vam dal 22% ampak je v kurcu to in to in ono, policaji stavkajo itd, sodstvo spušča kriminalce ven itd, plačam vam največ 10%.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
3 froce nared pa lohk kupiš brez DMVja in gledaš nad 2.5l prostornine (davek na luksuz 8%). Znanec je dobil 8k€ DMVja vrnjenega za novega X5.

Socjalna država pa taka.
bonk.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
3 froce nared pa lohk kupiš brez DMVja in gledaš nad 2.5l prostornine (davek na luksuz 8%). Znanec je dobil 8k€ DMVja vrnjenega za novega X5.

Socjalna država pa taka.
bonk.gif

Ja pa jih naredi ne?
Gledano skozi prizmo denarja, trije froci stanejo bistveno več kot tale DMV. In če imata spodobno plačo, je ta DMV edini odpustek države (ker ni vezan na prihodek). Sploh pa so omejitve, ne moreš recimo Ferrarija uvozit na ta način, da bi potem prekupčeval z njim.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
bonk.gif

Ne skrbi ti koliko frocov bom jaz naštepal. Zgleda, da jih ti delaš za denar ali kaj?
stupid-1.gif

Če ti je tako subvencioniranje normalno, potem imaš pač težave na podstrehi. Kolega pa ima 3 froce in lahko samo sanja, da bo nabral za en rabljen avto pri katerem bo par 100€ DMVja dobil nazaj.

Po tvojem itak nima smisla, da kupi avto, če ne napraska za novega X5.

PS. Katunga glede DMV imaš vse tukaj: http://www.dmvportal.net/ če ne greš čez 2.5l in kupuješ zelo nov 2.0 bencin ali dizel je DMV res majhen, komajda višji kot pot po avto ali transport avta dol.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
bonk.gif

Ne skrbi ti koliko frocov bom jaz naštepal. Zgleda, da jih ti delaš za denar ali kaj?
stupid-1.gif

Če ti je tako subvencioniranje normalno, potem imaš pač težave na podstrehi. Kolega pa ima 3 froce in lahko samo sanja, da bo nabral za en rabljen avto pri katerem bo par 100€ DMVja dobil nazaj.

Po tvojem itak nima smisla, da kupi avto, če ne napraska za novega X5.

Glej ti si začel bluzit in sem razumel, da ti gre v nos subvencija. Jaz ZELO podpiram socialo, čeprav nimam absolutno direktno nič od nje, kljub štirim otrokom. Ne delam jih za denar, ampak iz ljubezni. Svet je precej nepravičen in sociala je način prerazporejanja. Tudi zaradi te prisiljene enakosti je Slovenija za nekaj potenc varnejša država od kakšne JAR recimo. Ne živimo sami, ampak smo vsi del sistema.
.
Kot si sam ugotovil, večina velikih družin nima kaj dosti od DMV odpustka. Tudi X5 je ena brezvezna precenjena gajba in povečini jo velike družine ne bodo nabavile. V bistvu so danes avti postali zelo precenjeni, še bolj kot nepremičnine (trije novi VW T5 so za eno kar spodobno stanovanje, pa 15-20 letih so vsi za na odpad)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.916
113
v lokalni ostariji
Na otroske pa dodatek za veliko družino ne pozabi. Kaksni voluharji ki imajo otroke. Se posebej ce 3 ali vec. Na grmado z njimi:) v glavnem v de se da tudi pogajat. Je pa res da prek maila tezko

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj si ti čisto nepismen?

Kaj podpiraš take dodatke? Če jih za X5tke ipd. robo, potem bolj antisocjalno ne moreš razmišljat.

Da so dobili skoraj 8k€ subvencije za to X5tko so moral oskubit xyz owc tudi takih, ki hirajo in imajo veliko družino, svoje so vzeli še birokrati. Če ti država da 100€ pomeni, da jih je pobrala vsaj 150€ in vmes za svoje stroške te transakcije pobrala teh 50€.

Za vse bi bilo bolje, da sploh ni takega bebastega prerazdeljevanja denarja. Nimaš direktno absolutno nič od nje pri 4 otrocih? Pa si ti sploh star 15 in ga kdaj že namočil?
bonk.gif