Zavorne ploščice - lepilo

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Menjali so mi zadnje zavorne ploščice na Meganu, pred dvema dnevoma.

Na zadnji strani ploščic so neki listki, pod katerimi je baje lepilo. Pri menjavi mehanik ni odstranil listko, ki prekrivajo lepilo.
Potem sem se slučajno ustavil pri enem drugem mehaniku in mi je reklel, da bi morali odstraniti listke z lepilom, da bi se ploščice prilepile na klešče.
Da sedaj najbolje, da avto peljem nazaj in naj dajo ploščice še enkrat ven, listek dol in ploščice nazaj, dase bodo prilepile na klešče.

Je tisto lepilo res tako pomembno. Pri nobenem drugem avtu še nisem videl, da bi bilo na ploščicah lepilo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
To je zaradi tega , da ne proizvajajo čudnih zvokov.
Pomembno je če te škripanje moti ali ne. Iz varnostnega vidika pa je vseeno

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Za moje pojme ploščice ne smejo bit nalepljene oz. tudi če bi bile itak ne bi nič držalo. Verjetno so tisti papirčki tam res z vidika preprečevanja morebitnih zvokov.
Tako da...neja se sekirat.
Znajo pa bit menhankarji včasih malček pi.zde, če si delal drugje in ugotovijo da se ne spoznaš in te lepo nabriše v šupak potem si pa ves paničen in hodiš najedat svojemu mehaniku za BV.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
tvoji pojmi nimajo pojma :D In ja čisto lepo prime tisto lepilo.

je CLIO15 prav napisal. Tisto je zato tam da se nalepi na čeljust in kao ne cvili. Če ni tistega odstranil tudi nebo katastrofa. Je pa res, da se vprašaš kak je ostalo nardil če mu je blo težko tisti papir dol vtrgat.