Zavorna tekočina - nujno

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
hja, samo dobro bi bilo,da bi imeli 2 posodici ločeno na vrhu, ker tudi če so vezane križno, če ni nič v posodici, ne žlajfa nič

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
hja, samo dobro bi bilo,da bi imeli 2 posodici ločeno na vrhu, ker tudi če so vezane križno, če ni nič v posodici, ne žlajfa nič

Ne vem, kako imajo to novejši, bolj varni avti, ampak ruska lada niva ima v posodici prekat, in do glavnega bremzcilindra dve cevki, in seveda dva kroga zavor.

Tisti, ki za sabo pustite oljno špuro, katerega od "pristojnih" obvestite o tem, in ali dobite račun za čiščenje ceste?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Ne boš verjel ... zadnjič je pri enem vozilu v družini začela v klancu goret lučka od ročne zavore. V navodilih pa piše, da če ročna ni zategnjena, preveri nivo zavorne tekočine ...

... v koliko je nivo tekočine pod min. vozilo čimprej ZAPELJITE do pooblaščene sevisne delavnice!
aplauz.gif

Saj prav pise... Ne pise, da se Z NJIM zapeljite
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:

če manjka VSA tekočina? Verjetno ne dela nič, al sem na kaj pozabil!
rolleyes-1.gif

v takih primerih pride prav ročna zavora (v kolikor je še na zajlo
grin1.gif
)

tako da...ko sveti lučka pedal gre v prazno...VLECI ROČNO!
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kako smešen je alter. Tukaj se človeka bodri, da pelje neizpraven avto in posledično riskira svoje življenje, ali pa od koga drugega.

In to od "modrecov".

Če pa nekdo v oddelku računalništvo pripopa kaki torrent ali pa crack pa že jok in stok in se zapira temo in grozi z banom.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
je.bi ga.....ni pravice na tem svetu
hysterical-1.gif

crack, torrent je uradno kraja intelektualne lastnine....in če se nekdo odloči da tega nebo toleriral...pač ne bo.

Nasvet, da ko ti crknejo zavore, da vlečeš ročno..je pa zgolj ideja kako se rešit, če res do tega pride.

ne vem no..jaz ne vidim tu neke vzporednice.

(lahko pa predlagaš da se bana vsakega, ki omeni da se je peljal v naselju, izven n., na AC več kot je dovoljeno).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nasvet, ko nekomu crknejo zavore, je edino to, da se čimprej ustavi in pokliče vleko.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Ampak še vedno se mora najprej ustavit, da lahko potem pokliče asistenco.
wink-1.gif
In ker s crknjeno hidravliko to zelo težko izvedeš, zna ročna takrat hudo prav priti.

tony

Guru
23. jul 2007
9.665
1.482
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:

če manjka VSA tekočina? Verjetno ne dela nič, al sem na kaj pozabil!
rolleyes-1.gif

v takih primerih pride prav ročna zavora (v kolikor je še na zajlo
grin1.gif
)

tako da...ko sveti lučka pedal gre v prazno...VLECI ROČNO!
evil.gif

Absolutno pravi nasvet
zmaga.gif

Zanimivo, mene so to naučili na prvi uri vožnje v avtošoli, ne vem kje ste imeli suxovci takrat ušesa
grims-1.gif

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
KSZ

Domov je šlo brez problema, lučke so ugasnile, sumim sneg na kakem senzorju, bremze še vedno ne primejo, čeprav sem napolnil posodico že tam. No, primejo kakih 5%, ravno prav za fino počasno vožnjo. Čuti se pa, da avto nekaj bremza, kot bi mel samo 130 KM...:)
Aja, treba bo nekak odzračit sistem, jutri pa rabim avto že dopoldan, šment.
kdo mi bo to ob pol sedmih zjutraj delal....
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Zgolj zanima me...zakaj nisi kontaktiral kašnega ford servisa, da bi ti avto odpeljali in uredili tako kot treba?

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
Ker ko mi je 13. dan po nakupi crknil motor (potegnilo noter loputice in vodilo ses. kolektorja), sem klical Šerbineka, so mi avto tja zapeljali, razdrli motor in rekli, naj začnem iskati motor ali pa cca 3000 eur. Vleka čez MB pa je bila cca 50 eur. (pozneje videl, da mi je agent tudi asistenco dal zraven)
potem sem klical avtohišo, kjer sem kupil in oni so prišli iz Ljutomera, odpeljali avto, menjali cel motor in čez 2000 km še enkrat pregledali, če je vse ok. Vse na garancijio brez, da bi jaz kaj omenil. Lepo, res.

Torej je bil najbližji 'kvalitetni' šerbinek, prezračitev zavor pa mi naredi tudi lokalni BHS servis, ki je od mene oddaljen 1 km, za 20 eur na uro, ne 45.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Aja, treba bo nekak odzračit sistem, jutri pa rabim avto že dopoldan, šment.
Zgolj eno vprašanje: zavorna ti je šla in ti si vlil noter zavorno in boš odzračil sistem. Kaj misliš, kakšna možnost je, da ti bo delovalo? A misliš, da zavorna kar izhlapi?
17758-icon_confused.gif

Mater ej, jaz bi to kanto odpeljal direkt do zavornega servisa in naj preverijo celoten sistem, ne pa, da svoje (in tuja) življenja postavljaš na kocko.

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
Ti povem, da ni blo nič bolje potem...se zdaj drugi s tem ukvarjajo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.