Zavod za zaposlovanje in napotnica

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
LeQuack ti očitno živiš v svojem svetu! Pa ti veš kako se sploh pride v javni sektor? Imaš najbrž v mislih delo na kakšni občini, uradu itd..? A misliš da jih tam jemljejo sploh? Ko se kdo upokoji jih je 20 v vrsti, najbrž že za 3 generacije naprej. Ni vse tako enostavno kot ti praviš. Eno je izobrazba ter pravično plačilo, drugo pa so možnosti. In če nimaš možnosti za zaposlitev, če enostavno ni delovnih mest zate ti nič ne pomaga pravica, se lepo pokoriš in delaš za 800 neto. Lahko pa si tut lačen, te nihče ne sili delat. Nima to veze z nobenim kitajcom. Eno je teorija, drugo je praksa. Jaz po svoji nori logiki sklepam da fant ne more dobit službe nikjer in zato se je prijavil na zavod. Če bi dobil kje službo za 1000-1500 neto bi jo najbrž sprejel?

Že to da firma išče delavce na zavodu pove dosti o njej. Tale kolega pa očitni ni ravno angažiran ali samoiniciativen, drugače bi že sam našel kaj boljšega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja... to je najlažje rečt da nisi angažiran pa čeprav mogoče ni tvojih delovnih mest... Začetnik ima 1362 bruto, pa ti veš da je tu nekje 800 neto? Dobro tukaj še potem pride zraven malica pa prevoz najbrž k tem 1362 bruto... Ampak zopet ni tako veliko odstopanje... bo že prilezel nekam!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ja 800€ je poraz na celi črti. To je podpovprečna plača, če računamo da je povprečje 900€ neto.

690 EUR ima neto plačo, ne 800. Kar je še slabše. Pomojem bi lahko iztržil več...razen če res nima nič dela.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Moj brat se je pošteno opekel z to službo. Ima čez 15 strežnikov, da ne omenim, da ni nobene dokumentacije in tudi bivšega sistemca ni. Tako, da znajdi se sam. In to je nekaj najslabšega, kar se ti lahko zgodi, kot sistemcu.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No ja... 15 strežnikov je kar precej a je vprašanje kako delujejo. Če vse deluje ok ima možnost, da sistematično reši zadeve - torej pripravi načrt, kaj vse ima za narediti, ga predstavi izvedenim in ga izvede. V dokumentu naj jasno navede vse trenutne pomankljivosti in nevarnosti in naj explicitno opozori na posledice neizvrševanja njegovega načrta.

Če njegovih predlogov ne bodo podprli bo imel črno na belem (el.pošta), da jih je predhodno opozoril (torej odgovornost ne bo na njemu).

S tem se mu lahko marsikaj odpre... naj na to gleda kot na priložnost (podedoval štalo, naj naredi red).

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ja veš da se bo pretegnu za 690€ haha. Sej sem že prej reku, če podjetje išče kader na zavodu potem ne išče enga strokovnjaka, ampak nekoga za nategnt. Tko kot nekdo išče kurbe prek oglasnika.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Dragi moj, pa še enkrat se je izkazalo da frišni diplomiranci mislijo da je že diploma potreben in zadosten pogoj za 2000€ neto plače...
Jeah, right
tongue-1.gif

Samo kaj nuca, če kasneje ugotoviš, da dejansko ni nekega extremenega vzpona po plačini lestvici.

Če bi jaz imel podjetje bi ravnal naslednje po učinkovitosti . Dal bi neko začetno plačo recimo 800 evrov NETO z možnostjo "hitrega" napredovanja in s tem tudi višjo plačo, če bi se zaposleni izkazal bi mu vsekakor povišal plačo in spet, če bi se izkazal še bolje, kot se je prej bi mu dal še višjo plačo. Preprosto ne, ampak tako je v tujni pri nas pa je
stupid-1.gif

Jebe se delodajalcu tud, če si učinkovit ti ne bo nikoli povišal plače, kar za 50%, ampak ti bo primaknil tistih 100-200 evrov.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ja veš da se bo pretegnu za 690€ haha. Sej sem že prej reku, če podjetje išče kader na zavodu potem ne išče enga strokovnjaka, ampak nekoga za nategnt. Tko kot nekdo išče kurbe prek oglasnika.

Kaj bo dobro plačo dobil na lepe oči ali na dokazano sposobnost? Če se ne bo pretegnil oz. se mu ne da pretegnit naj bo pa cel lajf na nizki plači...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Jebe se delodajalcu tud, če si učinkovit ti ne bo nikoli povišal plače, kar za 2x, ampak ti bo primaknil tistih 100-200 evrov.

Delodajalec, ki bi naenkrat plačo dvignil kar za 2x bi bil popoln nesposobnež in idi.ot.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Jebe se delodajalcu tud, če si učinkovit ti ne bo nikoli povišal plače, kar za 2x, ampak ti bo primaknil tistih 100-200 evrov.

Delodajalec, ki bi naenkrat plačo dvignil kar za 2x bi bil popoln nesposobnež in idi.ot.

Prokleti pokvarjenci tako je v tujini, ko ti iz uspešnosti povečajo plačo za nevemkokrat.
Ob predpostavki, da si res speljal vreden projekt in da ima delodajalec dost od tega.
Pa ne me narobe zastopit, ker s tem, če si iz meseca v mesec boljši vsekakor še ne pomeni, da pa se ti bo plača dvigala zelo hitro

Sem pred časom bral, ko je nekdo pisal na enem forumu. V Sloveniji je dobil recimo 1200€ v tujini pa kar 2500-3000€.
Za isto delo.
Ampak je on povsej vrjetnosti goroil o BRUTU to ap vsi vemo, da je dost razlike med neto in bruto.
Torej v tujini tud ni vse rožanto še več je treba delat.

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:

Kaj bo dobro plačo dobil na lepe oči ali na dokazano sposobnost? Če se ne bo pretegnil oz. se mu ne da pretegnit naj bo pa cel lajf na nizki plači...

Ja tako je v Sloveniji, ko pokažeš znanje, imaš sposobnosti, se ti plača ne bo dvignila za 50%, ampak za kakšnih 10-20%

Če hočeš v Sloveniji služit, tako kot v tujini potem je najbolej bit sam svoj šef. PREVERJENO.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če hočeš res imeti občutek zaslužka pa pojdi v Dubaj, kjer je bruto=neto. Samo brez problema spušiš vse, ker je tako prekleto DRAGO vse... A si sedaj dojel, zakaj imaš v Nemčiji za isto delo pač večjo plačo? Ker te tudi futer konkretno več košta. Pa ne nabijati da ni res, ker je preverjeno... Načeloma dobre službe niso v vukojebini pač pa v urbanih središčih, kjer so tudi življenski stroški višji... Pa delo je vsaj od 8-17ih ali 18ih...
Tako da prav idealno le ni vse...
Sam sem malo razmišljal o plači in delu na Nizozemskem... Saj so ponujali 9k EUR, ampak... glede na videne cene v trgovinah in lokalih življenje ni ravo poceni, najem stanovanja, vikend varijante vožnje domov z avtom odpadejo zaradi razdalje/časa, torej letalo, kar prinese 2k€ na mesec... NA koncu pod črto ne bi bil nič na boljšem kot sem tukaj...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
9k verjetno ni neto plača, se ti ne zdi? Je pa vsaj še enkrat dražje... Sicer pa ima vsak svojo kalkulacijo. Večina pa vidi samo znesek pod črto, ne pa končne kalkulacije... Če si sam in brez obveznosti še gre (da živiš pri starših). ŽE če imaš lasten lastniški flat ti stroški tudi tečejo... Lahko sicer notri vzameš najemnika, ampak ali ga boš vrgel ven iz danes na jutri (kapitalizem ni tako milosten do izgube službe kot je to pri nas...).
Recimo da od 9k dobiš nekje 7k ven... računaj kar na kako kilco za najemnino, potem so stroški flata, pa stroški življenja... Če si sam in brez obveznosti ti ostane morda 2kilci... Če imaš familijo in froce (pa recimo ne dobiš službe za ženo in ostane žena in froci v domovini) potem računaj še stroške obiskov, pa stroške familije v domovini... In na koncu prideš (vsaj v mojem primeru) da mi ne ostane praktično nič, razbil pa sem familijo....

Seveda pa je to moj pogled...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Prej omenjena plača je čisto OK za začetnika in v teh časih. V roku prvih 6ih mesecev, če bo sreča, si bo lahko nabral kar precej izkušenj in znanj ter se usedel s šefom, bodisi trenutnim, bodisi bodočim
smile-1.gif

Ogo