A ti tudi ne beres vsega?
30€+4% vrednosti kolesa. Ce je kolo vredno 3 jurje, je potem to 150 evrov.
30€+4% vrednosti kolesa. Ce je kolo vredno 3 jurje, je potem to 150 evrov.
Roberto, tudi to je BV. Če zavarovalnica ugotovi, da imam kolo ob sklenitvi, je to čez glavo dovolj. Takšen pogoj pa je postavljen le zato, da imaš kolo zavarovano celo življenjsko dobo. Kaj pa če sem recimo živel nekje, kjer sem imel kolo v stanovanju v sobi, kamor je bilo težko vlomiti, pa se preselim v blok, kjer moram imeti kolo v shrambi, ločeni od stanovanja??Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A spet ne bereš vsega? Odgovarjam na post, kjer se avtor usaja, da je BV da moraš kolo zavarovati v roku 7 dni po nakupu. Zakaj je to BV če ne za izvajanje goljufij?
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Doktorirali boste, kdaj pa se kakšno zavarovanje "splača" ??
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
no skratka, povsem brezveze da to zavaruješ.
ok, pa vlomna tatvina. Govorim malo po domace za alter.Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Zmotila me je predvsem tvoja navedba, da je krita samo kraja iz stanovanja, kar pa dejansko ni res. Če smo natančni kraja sploh ni krita
Pa brez zamere.
tocno tako, konec koncev nekaj, kar lahko kupis z eno placo ni vredno zavarovati.Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
Saj ne bo zavaroval, ker je brez veze.
Citat:
tocno tako, konec koncev nekaj, kar lahko kupis z eno placo ni vredno zavarovati.Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
Saj ne bo zavaroval, ker je brez veze.
Pa se od stanovanjskega nekaj dobim..
Tudi avta, vrednega slabi dve placi nimam zavarovanega.
Pogodba bo ok. Valda se pa zavarovalnica vedno izogiba plačilu, zato koristi ful dokazov. Recimo slike, slikane serijske, etc...Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
ksz... tu sem kup neumnosti prebral. Jaz imam "navadno" zavarovanje stanovanja, ki je ni nič ekstra drago in nič posebej ne plačujem za kolo. Zavarovane so tatvine iz stanovanja in kleti. Jeseni so mi vlomili v klet in odnesli 3 leta staro kolo, pa je bilo zavarovano.
Imam pa še eno vprašanje za zavarovalničarje... Sedaj bi si kupil drugo kolo in ne nujno v trgovini. Torej, če kupim kolo od fizične osebe in narediva kupoprodajno pogodbo (recimo da je kolo vredno 1000 EUR) - to bi morala biti veljavna listina, ki bi se morala upoštevati, če bi mi v naslednjih parih letih spet kdo ukradel kolo?