Zavarovanje stanovanja

honda90

Zelenc'
21. nov 2011
6
0
1
pozdravljeni

a mi lahko kdo svetuje pri kateri zavarovalni agenciji naj zavarujem stanovanje, pa da je dobra cena
imam grave samo bom prekinil ker so v zadnjem letu izjemno dvignili ceno, ko se mi je pa nekaj zjebalo kar je bilo zavarovano, pa nič od njih
smile-1.gif

help
smile-1.gif

lp

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
za zavarovanje nepremičnin & premičnin osebno priporočam Generali oz. Paket Dom, zelo kvalitetno zavarovanje za dober denar, v tem času pa lahko s petrolovim kuponom dobiš še za četrtino leta zavarovanje zastonj..... izračune in zavarovanje pa ti lahko naredim tudi sam. zraven pa predebatirava še dogodek pri grawe-u
grin1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
za zavarovanje nepremičnin & premičnin osebno priporočam Generali oz. Paket Dom, zelo kvalitetno zavarovanje za dober denar, v tem času pa lahko s petrolovim kuponom dobiš še za četrtino leta zavarovanje zastonj.....
Dandanes ni nič zastonj... Ima nekdo lepo napisano v podpisu profila: če nekje nekaj piše, da je zastonj, se primem za denarnico.
Še pes se zastonj ne goni...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
No, pa saj ni zastonj, le približno 30% popusta prvo leto če se vežeš na vsaj 5 let + 10% trajnostnega popusta vseh 5 let.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Pbutec, saj ljudje ne nasedajo več na popuste.
Saj veš, nekje je 30% popust in je npr. cena še vedno 20 % višja kot pri konkurenci.
smile-1.gif

5 EUR gor ali dol, pomembno je, kaj je zajeto v zavarovanju in koliko sitnosti ima zavarovanec, ko se kaj pripeti.
Jaz sem sicer tudi zastopnik, ampak stanovanj in hiš ponavadi ne zavarujem preko interneta.
smile-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
467716-post_slo.gif

Edino s prvim stavkom se ne strinjam... Še kako v določenih primerih ljudje nasedajo popustom. Ravno tole s Petrolom in Generalijem je fora, pa tudi z Mercatorjem in elektriko.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
ja kok ste se zdej obesil na te popuste...nikjer nisem napisal, da je kaj zastonj ali pa izjemno poceni ampak da ima Generali kvaliteten produkt, ki ga dobiš za ugodno ceno, ta moment pa imajo pač še eno akcijo, kaj nej zdej.... sej v končni fazi ni potrebno, da se upošteva vse možne ugodnosti in se naredi zavarovanje dražje, potem pa bi bilo spet vse narobe.
in glede na to, da sodelujem z veliko večino slovenskih zavarovalnic (oz. za dejansko vse razen Triglava ter AS), bi lahko priporočil tudi karkoli drugega ampak ne bom, tu pač dobiš največ za svoj denar, vsaj glede na izkušnje zadnjih petih let.

sklepanje takih zavarovanj preko interneta pa res ni priproročljivo zaradi kompleksnosti zavarovanja, ampak tudi do tega ne vem od kje ste prišli, nihče ni prosil za to niti ni ponujal tega....

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Kaj pa npr. ERGO? Je tudi fajna reklama po TV-ju... Mogoče je pa veliko boljše kot pri italijanih, pa morda še brez popustov ugodneje.
grin1.gif

Je Mare še najboljše napisal, da je najslabše nekomu ponujat premoženjca preko interneta, ko se sploh ne ve, kje živi, kakšne so nevarnosti npr. plazov, hudournikov, ali je kraj bivanja v stilu Žabjeka ali kakšnega nerizičnega kraja ipd.

p.s.: nisem niti približno kakšen zavarovalničar
redface-1.gif

icequeen616

Pripravnik
6. dec 2010
122
0
16
Jupiter
Tole pa tudi mene zanima.

Katero zavarovalnico (poleg že omenjene) priporočate? Po možnosti na podlagi izkušenj.

Ugodnosti se sicer ne branim, dam pa raje nekaj evrov več nekomu, ki mi v primeru uveljavljanja zavarovanja ne bo kompliciral in se izogibal, ga sral s kakšnimi forami, da ravno ta kabel pa nismo zavarovali in podobno.

Morda kakšen nasvet tistih, ki ste strokvnjaki na tem področju: na kaj je potrebno biti pozoren pri sklepanju takšnega zavarovanja?

Hvala in lep pozdrav.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Jaz ti ne bom priporočal zavarovalnice temveč sebe kot zastopnika, ker zastopam več zavarovalnic. Glede na to, ali gre za hišo ali stanovanje in kaj je v stanovanju (ali imajo pri hiši prenosnik, kolo, novejšo opremo...) na koncu izračunam premije za dve zavarovalnici.

Od kod pa si? Jaz sem iz Ljubljane.
smile-1.gif