Zavarovanje stanovanja - proti vlomu, ropu

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Generali zavarovanje premičnin, ekskluzivno ali pa premium kritje, pri tej vrednosti je kolesi potrebno posebej navesti na polici.

pazi, shramba ki ni zaklenjena!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Aja. Če shramba ni zaklenjena, se je s takšnimi primerki brezveze ukvarjat ...

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Torej kolesa so prosto dostopna vsakomur, ki ima dostop do kleti? To nima nobena zavarovalnica krito... odklonitev izplačila!

Kolesa so praviloma zavarovana samo v zaklenjenih prostorih, lastniških, ne skupnih (kot so kolesarnice in skupne kleti)
in tudi tam je lahko pogoj da tudi zaklenjena znotraj zaprtega prostora.
Ne, shramba, moja. Ni box, kot so v nekaterih blokih, z rimlci in obešanko, ampak shramba s stenami in zaresnimi vrati.

Citat:
Vsota 3000€ za kolesa ni nič posebnega, vsekakor pa tam kjer imaš namen zavarovati preveri kakšne so omejitve,
nekje imajo do 600€ na kolo in je za več potrebno doplačilo, oz. sploh ne sprejmejo dražjih v kritje...
js mam eno kolo vredno dobra 2k.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
KSZ:
Morda kdo iz prve roke ve kako je to pri Triglavu?

Sem podnajemnik, lastnik ima zavarovanje zavarovano pri Triglavu. Pomoje te opcije nima vključene. Če jo slučajno ponujajo, bi jo sam doplačal.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
>>>Citat: Aja. Če shramba ni zaklenjena, se je s takšnimi primerki brezveze ukvarjat ...

Lepo da si to ugotovil. Končno.
grims-1.gif

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Pozdravljen.
A kdo mogoce pozna pravice in obveznosti zavarovalca in zavarovanca?

Če bi ti ukradli kolo bi to uveljavljal kar iz police lastnika nepremičnine? Ali ni nekako logično razumljivo, da je on (seveda ce je zavarovanje sploh sklenjeno), zavaroval svojo lastnino? Drugace povedano svoje omare, pohistvo, opremo,kolesa, gotovino,....... Ti bi se pa kar na njegovo polico šlepal ?

Svašta.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
V pogojih piše kaj so zavarovane stvari in kaj niso. Običajno stvari najemnikov niso predmet zavarovanja. Morajo imeti svoje zavarovanje za premičnine, kjer nastopajo kot zavarovanec.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Ksz
Slepal bi se na njegovo polico, ce pa mu reces da bo zavarovanje med stroski pa dobro ve svoje pravice (zavarovanje je strosek lastnika in ne najemnika)

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
@vesper: Ne bi se glih šlepal.

Sem pripravljen (do)plačat za take stvari. Če pride do izlitja vode in se dvigne parket me načeloma bk.
Kaj pa če se mi pa zaradi tega namoči moj npr. smartfoun?

Drugo: kaj če mi nekaj spizdijo, pa gre potem lastnik to prijavit kot da so njemu? Kaj je zavarovalnica kaj na boljšem?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ker geek, raj mas 14 dni razfukan flet pa colas trojno ceno telefona.

Sam da loh tapkas

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Meni so v sredo ukradli KTM Life Race treking bicikl iz zaklenjene kleti. Po 14 mesecih miru, je sel, zraven si je vzel se Thule Proride 591.
frown-1.gif

No k sreci imam zavarovano pri AS - tam je kritje za premicnine v najvisji vrednosti 2000 EUR na posamezno premicnino. x

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Meni so v sredo ukradli KTM Life Race treking bicikl iz zaklenjene kleti. Po 14 mesecih miru, je sel, zraven si je vzel se Thule Proride 591.
frown-1.gif

No k sreci imam zavarovano pri AS - tam je kritje za premicnine v najvisji vrednosti 2000 EUR na posamezno premicnino. x
Kateri paket imaš to?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Dejte vi meni nekaj povedati. ob vlomu se pač naredi določena škoda.

Pride skozi okno, ki je, če prav razumem zavarovano pod nepremičnino - se povrne znesek okna ali okno+delo? Če tudi delo, katero delo? Se pravi škoda je bila na že montirano okno, ampak zdaj je zraven še demontaža okna ipd. Je tudi ta znesek povrnjen ali samo tisto, kar je bilo narejeno pred škodo.

Potem nekaj vzamejo, ampak OK, tisto je "material" z neko amortizacijsko dobo najbrž. Ampak logično je, da printer znam sama v kompjuter vtakniti, kaj pa škoda na alarmu, videonadzoru? Tu je tudi še delo. Je bilo takrat ob nakupu in je tudi sedaj? To zavarovalnica kaj povrne?

Sem na Generali, nepremičnine ekskluzivni paket (mensezdi, ne tanajhujši, eden prej). Premičnine tudi zavarovane, sigurno v znesku, ki presega "odnešeno in opravljeno", tako da zaradi višine kritja ne sme biti problem.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri postavki "vlomna tatvina in rop" imaš ponavadi posebej navedeno koliko ti zavarovalnica krije za poškodovanje stavbe. Konkretno zavarovalnica za katero delam krije le 250eur pri osnovnem paketu, pa do 5.000eur pri premium paketu zavarovanja premičnin.

edit: v ekskluzivnem paketu ti generali krije 2000eur škode za poškodovanje stavbe (poškodbe stekla niso del tega stroška, ampak gre posebej iz kritja za lom stekla).

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
DOM AS, nobenih posebnosti. Pomembno mi je bilo, da je krita celotna vrednost kolesa in podatek,da se začne amortizirati šele po 5.letu starosti.