zavarovanje izliva vode?

dax

Majstr
22. maj 2012
846
1.833
93
Nepomembno vprašanje, tudi če je res, kdo pa pravi da si več kot 72 ur od doma? Aja sam poveš da te ni bilo 93 ur ali kako?
Stvar ni tako preprosta. Npr. greš 14 dni na dopust. Drugi dan ti spusti recimo cevka pri kotličku (ali pač karkoli) in voda teče po hiši in po dveh tednih prideš domov v poplavo (v kolikor te prej kdo ne obvesti, da ti teče voda pod vrati). Prijaviš zadevo zavarovalnici. Izvedenec stroke pridobi podatke dobavitelja pitne vode. Težko boš dokazal, da si bil doma in nisi videl iztekanja.
Ali drug primer. Imaš vikend. Pozimi ne hodiš pogosto tja, vmes ti voda v napeljavi zmrzne (pozabil si zapreti vodo in izpraznit sistem) in pride do poškodovanja napeljave. Pride otoplitev in voda ti izteka. Prideš gor čez mesec dni in imaš poplavo. Spet bo izvedenec iskal podatke in ne boš mogel dokazati, da si bil tam.
To so primeri iz prakse, ki so se dejansko zgodili in jih je kar veliko.
Dobavitelji pitne vode z naprednim načinom merjenja porabe vode seveda imajo vse podatke o dnevni porabi na priključku.
Imajo pa zavarovalnice take lažnjive "ptičke" rade, saj se z lahkoto izognejo izplačilu odškodnine. Tako da, razmisli o božjih zapovedih... ;)
 
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Izoliranc

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.349
2.389
113
Ne bluzi ok? Razumem da ciljaš na "pametni" odčitek vode ampak komunala vseeno ne beleži dnevnega odjema vode na priključku. Oni naredijo kvečemu mesečni odčitek. In ja prišel bo izvedenec vodne stroke, porinil bo kurca v parket in bo pokazalo koliko dni je namočen a ne? To so primeri iz prakse ki so se zgodili pri izlivu vode in ti si se to pozanimal in to veš, je tako? Ti se ukvarjaš s spremljanjem te statistike drži? Daj ne bluzi. Če ti vtrga "lajtngo" ti bo hišo prav isti drek namočilo v 72 urah kot v 114 urah. Kolegu je vtrgalo za masažno kadjo, šli so vmes samo na valeto, ni jih bilo 6-7 ur in je totalno vse namočilo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.349
2.389
113
Nihče še ni videl tega nikjer v splošnih pogojih nobene od zavarovalnic a ti veš koliko so jih že dobili z raznimi izvedenci in z podatki od komunale do katere itak zavarovalnica nima in ne sme imeti dostopa razen v kazenskem postopku po odredbi sodišča. Dajjj ne bluuuzi :D