Zavarovanje groba

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
Danes pridem na vaško pokopališče svojcem prižgati svečo in vidim ene 10 grobov demoliranih, odtrgane lučke prevrnjeni nagrobniki. Posledica nočnega obiska ljudi ki še do mrtvih nimajo spoštovanja.

Ker se je to na tem pokopališču zgodilo že večkrat .. enkrat požig cipres , drugič so "zbiratelji barvnih kovin "demontirali žlebove me zanima sledeče ali ima katera od zavarovalnic možnost skleniti zavarovanje groba in da se v takem primeru potem lahko uveljavlja polica. Pač preventiva če se to zgodi meni .
So slovenska pokopališča sploh na kak način zavarovana za take primere in kako ?
Potem pa še eno vprašanje ..Od koga terjaš denar če ti na pomrznjeni sprehajalni poti na pokopališču spodrsne in padeš ter si kaj zlomiš ?

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Obstajajo zavarovanja nagrobnikov, mislim da pri večini slo zavarovalnic, 100% sem za AS in Triglav ostale sam preveri, zavarujejo se normalno kot objekt, proti naravnim nesrečam, požaru, vandalizmu, tatvini,....
Za odškodnino se obrneš prvo na upravljalca pokopališča, le ta če je pameten ima zavarovano splošno odgovornost in se potem obrneš na to zavarovalnico.

lp bluub

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.835
113
zmaga.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Za navedena zavarovanja se lahko obrneš tudi name. Navedeno zavarovanje obstoja tudi pri ZM:
smile-1.gif