zavarovanje avtomobila

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Jaz sem tudi hotel iti na Generali. Ko sem ugotovil, kaj vse manjka...Zadovoljen s Triglavom, tudi škodni primer smo hitro rešili,

hysterical-1.gif

... kot je že predhodnik vprašal.. in kaj je manjkalo? oz. česa nisi hotel dodati da nebi manjkalo? vedno imaš lahko namreč vse ali pa tudi nič....

V glavnem, ko sem prejel Generalijevo ponudbo je bilo v ceni razlike 200, oo evrov. Razlika je bila v tem, da je bila Generalijeva ponudba popolnoma oskubljena (ne bom sedaj pisal kaj vse bi morala vključevati polica). Ko sem klical na Triglav jim poslal ponudbo, so mi lepo poslali nazaj kaj vse njihova polica ne vključuje. Generali mi je poslal novo ponudbo, ki je bila za 100, 00 višja kot od Triglava s tem, da še vedno ni bilo vse vključeno kar ima Triglav.

tudi to je čist možno... praviloma smo res v večini primerov ugodnejši od konkurence (z enakimi kritji!), pride pa seveda tudi do primerov, kjer popušimo totalno.... če se ti da bi te prosil za kakšno obrazložitev ali pa info izračun or something na PM, ker me že iz lastnega interesa zanima, kje smo tako neprimerljivi z allmighty triglavom
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

tako da tole z zapisnikom je isto sh1t kot izjave, da xy zavarovalnica ali pa kar generali (da boste bolj happy
tongue-1.gif
) slabo izplačuje škode in podoben bullshit, ki si ga nesposobni zastopniki konkurenčnih zavarovalnic zmišljujejo.

.

Jaz nisem zastopnik
smirk-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
a bejž no bejž, jst sm pa mislu da furaš agencijo za triglav
tongue-1.gif

govoril sem tako na splošno, "misli in besede" s terena
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
a bejž no bejž, jst sm pa mislu da furaš agencijo za triglav
tongue-1.gif

govoril sem tako na splošno, "misli in besede" s terena
smile-1.gif

grin1.gif

No da "te" nebom samo sinfal, lahko tudi pohvalim izplačilo odgovornosti ko je zavarovanka Generalija zbila kolega motorista, da je dobil ZELO dobro odškondnino za sam motor, za telesne poškodbe se pa še čaka.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

kar se pa policijskega poročila za vsako prasko tiče pa to niti slučajno ne drži, sam sem že večkrat uveljavljal škode plus to da sem hodil na škodni center skupaj s strankami (na njihovo željo, če jim slučajno kaj nebi bilo jasno) in še nikoli ampak res nikoli nisem slišal oz. videl reči cenilca za policijski zapinsik, razen če se je zgodila sumljiva zadeva v sumljivih okoliščinah, kar je pa potem čisto razumljivo.

tako da tole z zapisnikom je isto sh1t kot izjave, da xy zavarovalnica ali pa kar generali (da boste bolj happy
tongue-1.gif
) slabo izplačuje škode in podoben bullshit, ki si ga nesposobni zastopniki konkurenčnih zavarovalnic zmišljujejo.

...je pa tudi dejstvo da ni nihče popoln in da so lahko pozitivni in negativni dogodki prisotni pri vseh zavarovalnicah....

No ti dam konkreten primer? Oz tri?

Me je ruknil en na parkplacu, bom rekel sprednji blatnik za poštimat. Klical Generalli kaj naredit, zapisnik. Ok, kličem policijo, čakam 3 ure, pridejo popišejo, gremo rihtat.

Mi je v šipo priletel kamenček, se je naredila luknja. Seveda pametni cenilc Generallija: bomo to rihtal. Pika je bila v mojem levem zgornjem kotu vidnega polja. No, so to kao rihtal, je ratal še večji zmaze4k, grem nazaj, popizdim, prizna novo šipo. Spet gre cajt...

Me v BTC en rukne zadaj na parkplacu. Načeloma je bil samo ris, samo za poštrihat. Se pripeljem k cenilcu: ja gospod, tole bo pa treba policijski zapisnik. Se zapeljem na policijo, čakam eno uro, da kdo pride pogledat, šele potem nazaj.

Evo ti, 3 razloge, zakaj NIKOLI več ne grem na generalli. Pri triglavu sem imel kdaj avto že precej bolj konkretno usekan, pa NIKOLI ni nihče niti omenil policijskega zapisnika.

Aja, generalli me je stal še dodatnih 10 ur saj mojega časa. Pri triglavu bi iste zadeve uredil v eni uri!

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
in podoben bullshit, ki si ga nesposobni zastopniki konkurenčnih zavarovalnic zmišljujejo.

Lej, jaz ne rabim nesposobnih zastopnikov, da mi govorijo zgodbice. Eden od ZM me je že fino nategnil za asistenco, ki je potem ni bilo, ko sem jo rabil. Par podobnih (birokratskih, praktičnih, šalterskih...) slabih izkušenj sem doživel sam in moji kolegi oziroma družinski člani.

Če hočeš svojo analogijo:

Citat:
...je pa tudi dejstvo da ni nihče popoln in da so lahko pozitivni in negativni dogodki prisotni pri vseh zavarovalnicah....

Pri Triglavu imamo vsi veliko manj negativnih dogodkov kot pri vseh ostalih zavarovalnicah. Če so za to krivi nesposobni območje vodje in odlično organizirana OE Triglava na Gorenjskem, meni kot uporabniku dol visi. Saj veš... dober glas seže v 9. vas, slab pa v Hong Kong. Bo pač trajalo, da se vrnejo nategnjene stranke in njihova socialna omrežja.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
No za več kot 150 EUR ceneje, kot imam zavarovanje pri Generaliju (za dva avtomobila), kot pri Gori tud kako urco potrpim.

B81

22. jul 2007
37.009
10.537
113
KSZ

Pa rečmo, da nimaš kaska.
Potem je meni bolj kot ne vseeno, kje imam zavarovano. Bolj je važno, kje ima zavarovano oni drugi, ki bo treskno v mene.
(seveda izpustimo te ovratnice in te zadeve..)