Zavarovanje avtomobila pri zavarovalnici v tujini

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Baje je to možno. Drži? Torej zavaruješ npr. pri zavarovalnici v tujini in normalno registriraš avtomobil pri nas.

Predvsem naj bi se poznalo na recimo kasku bolj luksuznih vozil. Tudi več kot 50% nižje premije za isti obseg kritja.

PS: Da ne bo tema takoj šla v napačno smer: ne gre se za neke čung-lunga zavarovalnice, temveč za priznane zavarovalnice v tujini. Torej težav ob škodnih primerih NAJ ne bi bilo (tisti NAJ sicer velja tudi za naše zavarovalnice, pa običajno ostane le pri NAJ).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Hm si zihr da gre?? Tut v primeru "navadnih" vozil.
Zna bit problem če rabš pol na cenitev škode vozt v tujino
smirk-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Za navadne ne vem, je pa stvar malce drugačna pri luksuznih, če ''prišparaš'' recimo 6k EUR letno na kasku. Se splača malce preračunat kako in kaj.

Sicer pa: jaz imam do tujih zavarovalnic skoraj bližje kot do domačih, tako da to ne bi bil ravno velik minus.
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mogoče kej rang F430 kupuje
grin1.gif

Je pa logično da v kkšni nemčiji precej bolj ugodno skozi prideš, sploh pr "žeščih" zadevah.. Tolk večji trg, tolk več kapitala, čist drug svet kot pri nas..

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po moje ne, ker bi:
-če bi bilo to možno ljudje že masovno počeli
-če bi bilo res ugodno TUDI ZA REZIDENTE IZ SLO (kar pa, glede na naš sloves voznikov in geografsko lokacijo ne bo); rizičnost v SLO je vse kaj večja kot v npr. I ali D; zavarovalnice pa so načeloma naravnane na to, da delajo z dobičkom, ne pa izgubo...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Če se prav spomnim sem to zasledil v uvodniku od AvtoMagazina. Tako da, bi morda kdo, ki je tudi tukaj, lahko kaj več povedal o tem.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Po mojem vedenju ni možno,ker to poregne za sabo kup problemov.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
...ksz...

Za kasko zavarovanje vozila v tujini načeloma ne bi smelo biti problema, saj z kaskom zavaruješ izključno svoje premoženje (svoj avto). Pri obveznem avtomobilskem zavarovanju pa zadeva ni tako enostavna, saj obv. zavarovanje krije škodo, ki jo povzročiš tretjim osebam.
Kaka je situacija v praksi, pa žal ne vem.

Po drugi strani pa tudi ni take blazne razlike v ceni kasko zavarovanja, kot se tukaj omenja. Sem se malo pozabaval z izračunom, in stane SUPERKASKO (zavarovano popolnoma vse) za Mercedes S 65 AMG (mpc: 273.800 €) pride superkasko 4.560 € (50% bonus, 300 € odb. franš.); za Ferrari 599 GTB Fiorano F1 (mpc. 298.390 €) pa pride superkasko 4.950 €.

Tako da ne vem kako bi lahko prihranil 6k€ pri kasko zavarovanju v tujini...
confused-1.gif
(jupol)

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.104
113
Po desetih letih oživljam temo. Ima kdo s to kombinacijo praktične izkušnje? Obvezno ali kasko zavarovanje v tujini za avto s slovenskimi tablicami.