Zavarovalnice zavračajo izplačila - poplave

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...drugo je pa lekaža...
Pa od kod jemljete te besede?
bonk.gif

"Veste gospod, pri vas pa olje samo kaplja, to pa pokriva kapljaža,
ki je nimate doplačane, če bi bila pa luknja večja, bi pa curljaža pokrila.
Pa izliv meteorne vode pokriva samo čisto deževnico, če pa je ta
pomešana še z fekalijami iz kanalizacije, pa morate doplačati drekažo."

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
v tem primeru gre za dve različne stvari, eno je izliv vode (ki je možen iz večih razlogov, kateri so kriti je spet odvisno od zavarovanja), drugo je pa lekaža... petrolej iz tanka/soda/whatever pač ni primerljiv z vodo, ki teče po ceveh.

Se strinjam, zato zavarovalnica tega ne bo pokrila, ceprav recimo ne bi bilo nic drugace za spraviti v prejsnje stanje,. kot ce tisto cobodro iz radiatorja dobijo na glavo (tista voda posteno smrdi, je umazana itd.). Zato bi bilo posteno, da bi zavarovanje namesto da je izkljucujoce, bilo all-inclusive minus eksplicitno navedene stvari. Noces placati za potres ? OK, toliko ceneje. Noces placati za trk aviona v bajto ? OK, toliko ceneje. Ko pride kaksno sranje, kakrsnega res nisi mogel predvideti (da ni ravno en pozar po definiciji iz pogodbe, kar je poleg izteka vode in trka NLP v zgradbo edina stvar, ki jo ocitno zavarovanje pokriva brez kaksnega doplacila, sodec po pogovoru s tistim zastopnikom), potem ne bi bilo vec izgovorov cesa vse polica ne pokriva.

te popolnoma razumem in se strinjam s tabo, to bi bilo za stranko najenostavneje, vendar pa nisem jaz tisti, ki izoblikuje posamezne produkte, dejansko pa nobena zavarovalnica ne posluje po takem sistemu.... po drugi strani pa tudi z obstoječim sistemom ni nič narobe, če imaš zastopnika, ki je korekten ter na katerega se lahko zaneseš
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...drugo je pa lekaža...
bonk.gif

kako to misliš od kod jih jemljemo? definitivno ne od tam kot ti drekažo&curljažo.... kaj prvič slišiš za izraz lekaža oziroma iztek?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika
Zadetkov ni bilo: lekaža

grims-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
ja in?
grin1.gif

a veš kok besed ni tam.. lekaža je pač tujka, ki izhaja iz besede iztek, leak (leakage?)

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...drugo je pa lekaža...
bonk.gif

hysterical-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
No, saj ker ste se ravno vtaknili v to lekažo. Isti šmorn je izraz "parkirišče" pri avtomobilskih zavarovanjih. Lepo poveš, da se koristi le v primeru da drugo neznano vozilo naredi škodo in pobegne. Ne, seveda potem se pa najdejo talenti, ki hočejo na vse možne načine tolmačiti to kritje, ko jim neznano betonsko korito podrsa avto.
bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
ne ne, ni point v tem da jim neznano betonsko korito (namesto neznanega vozila) podrsa njihov avto, catch je v tem da se je to zgodilo na parkirišču in on ima delni kasko parkirišče, zatorej tu ni nobenega problema
grims-1.gif
(pa nima veze če si mu to povedal ob sklenitvi + podčrtal v pogojih)

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Danes sem ravno zvedel za primer, kjer je tip hotel zavarovati spodnji del hise zaradi prihajajocih poplav tako da jo "dvigne", karkoli to pomeni. Prisli so vrli birokrati in mu povedali da naj idejo opusti saj je kazen za tovrstno dejanje 4,000-40,000 eur.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Torej imamo izliv vode in iztek (vsega ostalega)?
Ali se mogoče iztek deli še na iztek olja/nafte/bencina, pa iztek mošta/vina
(ločeno, eno zavarovanje do sredine novembra, drugo pa naprej), pa ...

Kaj pa, če imam v radiatorjih glikol namesto vode, da mi pozimi
na vikendu ne zmrzne? Če mi spusti ventil mi vodo krije, glikola pa ne?

Pa če mi toča streho razbije, mi zavarovanje krije tudi recimo antene?
A kolektorjev pa ne? Pa je oboje naknadno na streho postavljeno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Po tv sem gledal eno babnico, lepo izjavi ona 'sicer nimam zavarovane poplave, a sodeč po mojih slabih preteklih izkušnjah z zavarovalnicami, mi ne bodo nič plačali'.

Ja seveda da ne, če pa nimaš krite poplave. Doh.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik aramo pravi:
Zavarovalniški agenti so dvoživke...

Zavarova(l)nci so pa še večje dvoživke; ko je potrebno plačat premijo bi imeli vse čim ceneje. Ko pa pride sranje bi pa imeli radi vse pokrito!
rolleyes-1.gif

Pa ne mi govorit tako .......
Zavarovanci samo zahtevamo tisto kar nam agentej ob sklenitvi obljubijo!
Velokokrat pa agenti pozabijo kako podrobnost povedat.

primer:
Zavarujem avto ....kasko .+ dodatek za krajo vozila
.... bla bla bla ....
Agent: a imate radio v avtu?
Jst: .... IMAM
A: ...... ok ..... In seveda tudi zvočnike?
J: ..... ??? če mam radio itak da mam tud zvočnike ... a če mi radio in zvočnike ukradejo dobim povrnjeno?
A: Seveda!

....

mine par mesecev se mi zgodi vlom in mi spi...zdijo zadnjo polico z zvočniki

grem na zavarovalnico prijavit vlom in krajo .......
Tam pa me prijazna gosta poduči da zvočniki NISO kriti ker moj avto nima vgrajenih v zadnjo polico v originalu, pač pa v zadnjih bokih ... tistih mi pa niso ukradli!
Se pravi da mi polica krije samo original radio in original zvočnike. Oz je bilo doplačilo za naknadno vgrajene.
Vse ok, samo da mi te male podrobnosti agent NI omenil!
Kdo je zdaj tle dvoživka?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
evil.gif
Sucker z velikim S.
To rešiš enostavno. Se mu smejčkaš in ko konča z navedbo kaj vse je vključeno mu lepo rečeš: Super, vse je zavarovano, potem pa nadaljuješ: Prosim pokažite mi v zavarovalnih pogojih, kje to piše?
grims-1.gif

Pri zavarovalnicah je zgolj eno pravilo: NI OBLJUB, VSE MORA PISAT V ZAVAROVALNIH POGOJIH. In piše, zgolj včasih moraš biti butelj, da kaj razumeš
grin1.gif
.

Meni je na ta način že par agentov uspelo lepo spotit, dva sta odpeketala, ker pojma nista imela o čem se gre (no, obljubljat sta znala veliko, problemčič je bil le, da zavarovalni pogoji tega niso podprli
tongue-1.gif
), z drugimi smo pa zadevo potem zaključili po tistem, ko so mi pokazali kje v zavarovalnih pogojih je kaj navedeno.

Se pa strinjam na obeh straneh so cepci. Se pogovarjam s parimi kolegi in znanci, če ima kdo zavarovano za potres. Ja, če je pa tako drago. Jah, jeb.at ga, ko bo streslo bodo pa vsi na TV-ju, kako ravno tega nimajo zavarovano in so zavarovalnice svinje.
uf-1.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Me recimo zanima kaj bi zavarovalni agent naredil v primeru, ko ga povabim na kavo ob tej pa bova sklenila mojo zavarovalno polico. Pred njega postavim turško brez mleka, košček ratluka in zvit cigaret ter mu povem da je pogovor sneman...

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Se popolnoma strinjam s teboj!
Samo point je da 98% ljudi zavarovalnih pogojev nikoli ne prebere oz zavarujejo po agentovih obljubah. sj vse lepo in prav, zatakne se ob škodnem dogodku, takrat pa je
jezen.gif
...
Mene je nakako izučilo ........
smirk-1.gif

vsaj bežno preletim skoz pogoje .....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik aramo pravi:
Zavarovalniški agenti so dvoživke...

Zavarova(l)nci so pa še večje dvoživke; ko je potrebno plačat premijo bi imeli vse čim ceneje. Ko pa pride sranje bi pa imeli radi vse pokrito!
rolleyes-1.gif

primer:
Zavarujem avto ....kasko .+ dodatek za krajo vozila
.... bla bla bla ....
Agent: a imate radio v avtu?
Jst: .... IMAM
A: ...... ok ..... In seveda tudi zvočnike?
J: ..... ??? če mam radio itak da mam tud zvočnike ... a če mi radio in zvočnike ukradejo dobim povrnjeno?
A: Seveda!

....

mine par mesecev se mi zgodi vlom in mi spi...zdijo zadnjo polico z zvočniki

grem na zavarovalnico prijavit vlom in krajo .......
Tam pa me prijazna gosta poduči da zvočniki NISO kriti ker moj avto nima vgrajenih v zadnjo polico v originalu, pač pa v zadnjih bokih ... tistih mi pa niso ukradli!
Se pravi da mi polica krije samo original radio in original zvočnike. Oz je bilo doplačilo za naknadno vgrajene.
Vse ok, samo da mi te male podrobnosti agent NI omenil!
Kdo je zdaj tle dvoživka?

Ravno zaradi takih primerov, agentu vedno jaz povem kaj naj kljuka tam v programu, ker drugače polovico stvari spusti. Potem pa cudno gleda, zakaj mu težim da more to pa to vnesti notri....ja le zakaj, ker drugčae je avto zavarovan neki na pol.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:

točno tako, imamo izliv vode ter iztek ostalega in v osnovi se iztek ne deli naprej, če pa imaš več stvari shranjenih je pa lepo od tebe, da kot stranka poveš kaj imaš pa se potem pogovarjamo dalje
smile-1.gif

Citat:

tako kot sem že zgoraj napisal, ob sklepanju zavarovanja povej kaj imaš oz. kakšna je situacija, kaj te zanima/skrbi, pa se sestavi tebi ustrezno zavarovanje (tudi s kolektorji sploh ni problema), ne pa da se ti kar dodeli pač en paket pa prepričuje da je vse krito... vse po tistem paketu
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Me recimo zanima kaj bi zavarovalni agent naredil v primeru, ko ga povabim na kavo ob tej pa bova sklenila mojo zavarovalno polico. Pred njega postavim turško brez mleka, košček ratluka in zvit cigaret ter mu povem da je pogovor sneman...

nasmehnil bi se ter nadaljeval termin. aja pa cigaret bi prijazno zavrnil
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:

hm, to je potem lahko glikaža?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Poplava je pri zavarovalnicah vključena v glavnem pri najvišjih paketih, pa še to na prvi riziko. To, da zavarovalnica izplača le 10% škode je le namišljena povezava kakšnega od nepoznavalcev. Ker je bil konkretno naveden Generali, če je bilo škode izplačane le 5.000€, pomeni samo to, da je stranka imela eklskluzivno kritje brez povišanja limita za poplavo.

Ker sem tudi sam zavarovalni zastopnik in ogromno delam tudi na hišah, lahko povem da ima večina ljudi napačno interpretacijo "poplava" in "izliv vode". Potem pa ponavadi 1 uro porabim, da sploh strankam razčistim pojme pri zavarovanju. sploh ker so prej desetletja živeli v napačnih prepričanjih in predvsem zavajujočih obljubah.

Te naravne katastrofe bodo ljudi streznile toliko, da bodo končno začeli malo bolj resno jemati "prodajalce" stanovanjskih zavarovanj. Pred lani so bile aktualne toče in so vsi hoteli zgolj najcenejše zavarovanje, samo da bo streha na novo vrednost. Sedaj so poplave, bodo vsi hoteli poplave. Čez dve leti bo potres ... in ja, več kot 90% objektov ni potresno zavarovanih, ljudje pa kar nočejo in nočejo potresa, ampak jaz vem da bo konkretno streslo slej ko prej in bo spet jok ter stok.

Pa pustmo stanovanje pri strani,primarno je bilo govora o avtih.
Na dvigalu imamo strankin avto, zavarovalnica prizna 10% škode !

In kaj boste sedaj? Boste vi krili preostalo škodo?