Zavarovalnice zavračajo izplačila - poplave

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
In sicer se dosti izgovarja na to, da je bilo izdano opozorilo rdeči alarm in ker lastniki niso zavarovali svoje lastnine, niso delovali gospodarno, kar pa tudi piše v pogodbi, da lahko izniči temelj za plačilo škode.

In sploh ni hecno, ko smo danes en poplavljen avto podrli...zavarovalnica je pa povedala da prizna 10% škode, ostalo plača stranka.
Baje enako velja za stanovanja, če je bil recimo TV na tleh in ga je poplavilo, se znajo izmikati, zato ker ga niste postavili nekam na višjo pozicijo.

Sporočite kakšne izkušnje imate v teh poplavah z zavarovalnico, ker tole je svinjarija...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Če je to res, je svinjsko. Kaj bo naslednji korak zavračanje izplačil za škodo od toče, češ da so vremenarji napovedali možnost toče in si vseeno pustil avto na prostem?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ej, ne jim še idej za zavračanje izplačil posredovat
rolleyes-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
Fenerali??

Konkretna v primeru mislim da je Maribor ali pa Triglav, moram preveriti.
Je pa Fenerali tudi za nek drug primer ( stanovanjski) priznal le 10% kritja ( škode je bilo 50.000 € ).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Poplava je pri zavarovalnicah vključena v glavnem pri najvišjih paketih, pa še to na prvi riziko. To, da zavarovalnica izplača le 10% škode je le namišljena povezava kakšnega od nepoznavalcev. Ker je bil konkretno naveden Generali, če je bilo škode izplačane le 5.000€, pomeni samo to, da je stranka imela eklskluzivno kritje brez povišanja limita za poplavo.

Ker sem tudi sam zavarovalni zastopnik in ogromno delam tudi na hišah, lahko povem da ima večina ljudi napačno interpretacijo "poplava" in "izliv vode". Potem pa ponavadi 1 uro porabim, da sploh strankam razčistim pojme pri zavarovanju. sploh ker so prej desetletja živeli v napačnih prepričanjih in predvsem zavajujočih obljubah.

Te naravne katastrofe bodo ljudi streznile toliko, da bodo končno začeli malo bolj resno jemati "prodajalce" stanovanjskih zavarovanj. Pred lani so bile aktualne toče in so vsi hoteli zgolj najcenejše zavarovanje, samo da bo streha na novo vrednost. Sedaj so poplave, bodo vsi hoteli poplave. Čez dve leti bo potres ... in ja, več kot 90% objektov ni potresno zavarovanih, ljudje pa kar nočejo in nočejo potresa, ampak jaz vem da bo konkretno streslo slej ko prej in bo spet jok ter stok.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Poplava je pri zavarovalnicah vključena v glavnem pri najvišjih paketih, pa še to na prvi riziko. To, da zavarovalnica izplača le 10% škode je le namišljena povezava kakšnega od nepoznavalcev. Ker je bil konkretno naveden Generali, če je bilo škode izplačane le 5.000€, pomeni samo to, da je stranka imela eklskluzivno kritje brez povišanja limita za poplavo.

Ker sem tudi sam zavarovalni zastopnik in ogromno delam tudi na hišah, lahko povem da ima večina ljudi napačno interpretacijo "poplava" in "izliv vode". Potem pa ponavadi 1 uro porabim, da sploh strankam razčistim pojme pri zavarovanju. sploh ker so prej desetletja živeli v napačnih prepričanjih in predvsem zavajujočih obljubah.

Te naravne katastrofe bodo ljudi streznile toliko, da bodo končno začeli malo bolj resno jemati "prodajalce" stanovanjskih zavarovanj. Pred lani so bile aktualne toče in so vsi hoteli zgolj najcenejše zavarovanje, samo da bo streha na novo vrednost. Sedaj so poplave, bodo vsi hoteli poplave. Čez dve leti bo potres ... in ja, več kot 90% objektov ni potresno zavarovanih, ljudje pa kar nočejo in nočejo potresa, ampak jaz vem da bo konkretno streslo slej ko prej in bo spet jok ter stok.

Pa pustmo stanovanje pri strani,primarno je bilo govora o avtih.
Na dvigalu imamo strankin avto, zavarovalnica prizna 10% škode !

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

467716-post_slo.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Jaz mam pa bolj občutek da ste si to zastopniki sami krivi......poznam primer ko je mela stranka KAO zavarovano poplavo....poč cev za vodo....poplavljena klet.......ja veste to nimate zavarovano za tako poplavo.....to če vas zalije reka al pa morje......a objekt sred LJ
bonk.gif
Agent pa veselo prepričeval stranko da je to za "poplavo" ko je kupovala zavarovanje.

Smrdljivci (nasplošno) ste da vas ni večjih...

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Res je, par dni nazaj je bil en tak primerek pri nas, pa sem ga pobaral kako je s tem. Rekel je, da "misli" da je vkljuceno vse tisto, kar sem vprasal (navedel sem par primerov, za katere mislim, da jih tista zadeva ne krije - recimo pise izliv vode, kaj pa ce se zlije petrolej za pec in namoci stene sosedom spodaj ? potem bo pa "Ja, veste, petrolej pa ni voda, ane ?", ceprav je skoda identicna in je treba ravno tako na novo urediti stene, kot ce spusti radiator in stece dol smrdljiva voda od centralne), ko sem vprasal cemu se bodo izmaknili (v stilu razlike med poplavo in izlivom vode) je zatrjeval, da je to vse vkljuceno ... Potem je se rekel, da je pri drugih zavarovalnicah (on je najbolj navijal za Merkur) isto zavarovanje tolikointoliko drazje (ne razumem kako sploh ostanejo v poslu, ce za isto ali celo slabso stvar zaracunajo toliko vec, kakor je zatrjeval) itd.

Da bi pa nekje dobil pogodbo, po kateri bi bilo zavarovano VSE, razen eksplicitno navedenih stvari, in da ne bi potem en cigo zavrnil povrnitve skode za vse po vrsti, to pa ne gre ... vse so take, da je privzeto vse izkljuceno in ce ni eksplicitno navedeno, potem te nategnejo tako, kot pise zgoraj. "Ja, veste, to pa ni poplava, to je pa izliv vode, a locite eno in drugo ?" ... Jaz ne zelim zavarovanja, ki bo najcenejse kar se tice premije, ampak tako, ki bo res naredilo to, kar mislim da bi zavarovanje moralo narediti, torej nadomestiti skodo do zadnje pikice, brez nategovanja in prerekanja. To bo pa bolj tezko, ce gre zastopnikom samo za njihovo provizijo.

Najbolj zanimivo je bilo pa to, da sem voprasal ali se da zavarovati za visjo vrednost kot jo oni ocenijo na podlagi kvadrature, ker je pac garsonjera in je na manjsi povrsini natlaceno toliko krame, kot bi je sicer dal v se enkrat vecje enosobno stanovanje (to kar sem spraseval tukaj na forumu pred nekaj meseci, pa so mi nekateri zatrdili, da se ne da), ob tem da placam proporcionalno visjo premijo, in je rekel da ni problema. OK, vprasam cisto mimogrede ali potem pridejo poslikat stvari, da je jasno kaj se sploh zavaruje in je rekel da to pa ne, da ni nobene potrebe. Ko bo treba kaksno skodo izplacati bodo pa mutili da take vrednosti ze ni moglo biti tam ali kaj ?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Če ne bi bili zavarovalni agenti take pizde kot so bi mu mogoče povedal za kaj gre ne pa da mu to razlagaš potem ko je prepozno.

aramo

Zelenc'
29. jul 2010
21
0
1
Zavarovalniški agenti so dvoživke... Ko prodajajo zavarovanja so "pocukrani top shop" prodajalci,
ko je pa pizdarija so pa kot najhujši odvetniki...

Saj vse piše, zakomplicirano pa tako da dol padeš, še sami ne razumejo vsega....
Ampak tiste čreve razlagajo situaciji primerno...

Če pa mislite, da so zavarovalnice kaj prišparale iz prejšnjih let, se pa motite...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Če ne bi bili zavarovalni agenti take pizde kot so bi mu mogoče povedal za kaj gre ne pa da mu to razlagaš potem ko je prepozno.

če je zastopnik dober, bo vse take detajle razložil že pred sklenitvijo, glupe ali a pomanjkljive razlage njegovih predhodnikov pa mu ne moreš zameriti....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik aramo pravi:
Zavarovalniški agenti so dvoživke...

Zavarova(l)nci so pa še večje dvoživke; ko je potrebno plačat premijo bi imeli vse čim ceneje. Ko pa pride sranje bi pa imeli radi vse pokrito!
rolleyes-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Res je, par dni nazaj je bil en tak primerek pri nas, pa sem ga pobaral kako je s tem. Rekel je, da "misli" da je vkljuceno vse tisto, kar sem vprasal (navedel sem par primerov, za katere mislim, da jih tista zadeva ne krije - recimo pise izliv vode, kaj pa ce se zlije petrolej za pec in namoci stene sosedom spodaj ? potem bo pa "Ja, veste, petrolej pa ni voda, ane ?", ceprav je skoda identicna in je treba ravno tako na novo urediti stene, kot ce spusti radiator in stece dol smrdljiva voda od centralne ), ko sem vprasal cemu se bodo izmaknili (v stilu razlike med poplavo in izlivom vode) je zatrjeval, da je to vse vkljuceno ... Potem je se rekel, da je pri drugih zavarovalnicah (on je najbolj navijal za Merkur) isto zavarovanje tolikointoliko drazje (ne razumem kako sploh ostanejo v poslu, ce za isto ali celo slabso stvar zaracunajo toliko vec, kakor je zatrjeval) itd.

v tem primeru gre za dve različne stvari, eno je izliv vode (ki je možen iz večih razlogov, kateri so kriti je spet odvisno od zavarovanja), drugo je pa lekaža... petrolej iz tanka/soda/whatever pač ni primerljiv z vodo, ki teče po ceveh.

Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Najbolj zanimivo je bilo pa to, da sem voprasal ali se da zavarovati za visjo vrednost kot jo oni ocenijo na podlagi kvadrature, ker je pac garsonjera in je na manjsi povrsini natlaceno toliko krame, kot bi je sicer dal v se enkrat vecje enosobno stanovanje (to kar sem spraseval tukaj na forumu pred nekaj meseci, pa so mi nekateri zatrdili, da se ne da), ob tem da placam proporcionalno visjo premijo, in je rekel da ni problema. OK, vprasam cisto mimogrede ali potem pridejo poslikat stvari, da je jasno kaj se sploh zavaruje in je rekel da to pa ne, da ni nobene potrebe. Ko bo treba kaksno skodo izplacati bodo pa mutili da take vrednosti ze ni moglo biti tam ali kaj ?

do neke mere lahko brez problema dvigneš zavarovalno vsoto in plačuješ temu primerno višjo premijo.. če pa se ta dvignjena zavarovalna vsota dvigne nad določen procent prvotno določene zavarovalne vsote pa v igro že pridejo razni vprašalniki, fotografije itd... do te mere pa nadstandardne stvari oz. opremo dokazuješ z računi itd.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik aramo pravi:
Zavarovalniški agenti so dvoživke...

Zavarova(l)nci so pa še večje dvoživke; ko je potrebno plačat premijo bi imeli vse čim ceneje. Ko pa pride sranje bi pa imeli radi vse pokrito!
rolleyes-1.gif

true, so true.. p33sde so na obeh straneh....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
v tem primeru gre za dve različne stvari, eno je izliv vode (ki je možen iz večih razlogov, kateri so kriti je spet odvisno od zavarovanja), drugo je pa lekaža... petrolej iz tanka/soda/whatever pač ni primerljiv z vodo, ki teče po ceveh.

Se strinjam, zato zavarovalnica tega ne bo pokrila, ceprav recimo ne bi bilo nic drugace za spraviti v prejsnje stanje,. kot ce tisto cobodro iz radiatorja dobijo na glavo (tista voda posteno smrdi, je umazana itd.). Zato bi bilo posteno, da bi zavarovanje namesto da je izkljucujoce, bilo all-inclusive minus eksplicitno navedene stvari. Noces placati za potres ? OK, toliko ceneje. Noces placati za trk aviona v bajto ? OK, toliko ceneje. Ko pride kaksno sranje, kakrsnega res nisi mogel predvideti (da ni ravno en pozar po definiciji iz pogodbe, kar je poleg izteka vode in trka NLP v zgradbo edina stvar, ki jo ocitno zavarovanje pokriva brez kaksnega doplacila, sodec po pogovoru s tistim zastopnikom), potem ne bi bilo vec izgovorov cesa vse polica ne pokriva.