Res je, par dni nazaj je bil en tak primerek pri nas, pa sem ga pobaral kako je s tem. Rekel je, da "misli" da je vkljuceno vse tisto, kar sem vprasal (navedel sem par primerov, za katere mislim, da jih tista zadeva ne krije - recimo pise izliv vode, kaj pa ce se zlije petrolej za pec in namoci stene sosedom spodaj ? potem bo pa "Ja, veste, petrolej pa ni voda, ane ?", ceprav je skoda identicna in je treba ravno tako na novo urediti stene, kot ce spusti radiator in stece dol smrdljiva voda od centralne), ko sem vprasal cemu se bodo izmaknili (v stilu razlike med poplavo in izlivom vode) je zatrjeval, da je to vse vkljuceno ... Potem je se rekel, da je pri drugih zavarovalnicah (on je najbolj navijal za Merkur) isto zavarovanje tolikointoliko drazje (ne razumem kako sploh ostanejo v poslu, ce za isto ali celo slabso stvar zaracunajo toliko vec, kakor je zatrjeval) itd.
Da bi pa nekje dobil pogodbo, po kateri bi bilo zavarovano VSE, razen eksplicitno navedenih stvari, in da ne bi potem en cigo zavrnil povrnitve skode za vse po vrsti, to pa ne gre ... vse so take, da je privzeto vse izkljuceno in ce ni eksplicitno navedeno, potem te nategnejo tako, kot pise zgoraj. "Ja, veste, to pa ni poplava, to je pa izliv vode, a locite eno in drugo ?" ... Jaz ne zelim zavarovanja, ki bo najcenejse kar se tice premije, ampak tako, ki bo res naredilo to, kar mislim da bi zavarovanje moralo narediti, torej nadomestiti skodo do zadnje pikice, brez nategovanja in prerekanja. To bo pa bolj tezko, ce gre zastopnikom samo za njihovo provizijo.
Najbolj zanimivo je bilo pa to, da sem voprasal ali se da zavarovati za visjo vrednost kot jo oni ocenijo na podlagi kvadrature, ker je pac garsonjera in je na manjsi povrsini natlaceno toliko krame, kot bi je sicer dal v se enkrat vecje enosobno stanovanje (to kar sem spraseval tukaj na forumu pred nekaj meseci, pa so mi nekateri zatrdili, da se ne da), ob tem da placam proporcionalno visjo premijo, in je rekel da ni problema. OK, vprasam cisto mimogrede ali potem pridejo poslikat stvari, da je jasno kaj se sploh zavaruje in je rekel da to pa ne, da ni nobene potrebe. Ko bo treba kaksno skodo izplacati bodo pa mutili da take vrednosti ze ni moglo biti tam ali kaj ?