Zastopnik Hobby počitniških prikolic Hobby - Freedom center Celje in vaše izkušnje z njimi

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kar se mojega mnenja tiče, je to zelo prav, da se nezanesljive (goljufive) firme, ali pa ljudi osebno, obesi tako visoko, da jih cel svet vidi.

• Všeč mi je
Reactions: kitajc

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.880
113
O tem sploh ni nobenega dvoma že od začetka. Ko je treba gledat od daleč smo vsi za. Hec je na drugi strani mize. Si se SAM pripravljen 10 let vlečt po sodiščih, zapravljat SVOJ čas, SVOJE živce in SVOJ denar da se to zgodi. Pri čemer je zelo verjetno da bo rezultat bolj ugoden za kretena na drugi strani.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
V neposredni bližini sem spremljal 9-letno tožbo za ped ničvredne zemlje.
Ne glede na izid sta obe stranki v postopku popušili vsaka vsaj 20k ojrov.
Če pogledaš mal iz distance je bolje da ga enkrat fašeš nekam kot da se greš vlačit po sodiščih.
Tudi sam spremljal podobno zadevo od blizu in se v celoti strinjam s tem. Ko slišim sodišče in odvetniki, mi grejo kocine pokonci.
V bistvu bi raje pozabil vse skupaj za 1 leto, potem pa plačal enemu 500 EUR, da ga fajn nalomi. Pa še zmeraj bi bil xxxx EUR v plusu in imel več od tega.

kitajc

Pripravnik
6. mar 2019
26
29
13
Tudi sam spremljal podobno zadevo od blizu in se v celoti strinjam s tem. Ko slišim sodišče in odvetniki, mi grejo kocine pokonci.
V bistvu bi raje pozabil vse skupaj za 1 leto, potem pa plačal enemu 500 EUR, da ga fajn nalomi. Pa še zmeraj bi bil xxxx EUR v plusu in imel več od tega.
Si se vprašal ali si že to naredil

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Si se vprašal ali si že to naredil
Kaj je tukaj nejasno?
K sreči sam še nisem bil v tej situaciji, ampak žal glede na delovanje sodišč in odvetnikov, če pridem v tako situacijo, bom temeljito premislil, če grem v sodni boj.

Pa da se razumemo: te občudujem, da vztrajaš v boju do konca, upam da boš tudi kaj dobil iz tega, ne le sodbo in izvršbo nad podjetjem v stečaju.

kitajc

Pripravnik
6. mar 2019
26
29
13
Kaj je tukaj nejasno?

K sreči sam še nisem bil v tej situaciji, ampak žal glede na delovanje sodišč in odvetnikov, če pridem v tako situacijo, bom temeljito premislil, če grem v sodni boj.

Pa da se razumemo: te občudujem, da vztrajaš v boju do konca, upam da boš tudi kaj dobil iz tega, ne le sodbo in izvršbo nad podjetjem v stečaju.
Podjetje ki nam je prodalo namesto nove Hobby prikolice staro prikolico z lažno garancijo, tehnično neustrezno tako, da smo jo NEVEDE vozili tudi z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in tudi kdaj neustreznim - prelahkim vozilom, z lažnimi dokumenti za registracijo, vgradilo cenejši akumulator kot sem ga jim plačal , mi dolgujejo novo plačano okno prikolice, prodalo prikolico s počeno streho in s tovarniško napako.... mi do sedaj dolguje toliko denarja, da bi lahko z njim kupil povprečno Slovensko površino zemljišča povprečnega Slovenskega kmeta, ki je 6,5 ha ali nepoznavalcem 65.000 m zemlje. Tako, da vam je jasno, da se ne pravdam za mejnik, ki odloča za par kvadratnih metrov kot pišete. Zelo mi je znano, da nisem edini, ki me je nategnil. Toda vsi razmišljate v tej smeri, da s svojimi izjavami podpirate taka dejanja. Sam hočem doseči, da trgovec za to odgovarja in tudi kaj presedi na hladnem. V življenju ni vse le denar vsaj zame ne.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
O tem sploh ni nobenega dvoma že od začetka. Ko je treba gledat od daleč smo vsi za. Hec je na drugi strani mize. Si se SAM pripravljen 10 let vlečt po sodiščih, zapravljat SVOJ čas, SVOJE živce in SVOJ denar da se to zgodi. Pri čemer je zelo verjetno da bo rezultat bolj ugoden za kretena na drugi strani.
Tako je.
Za vprašat se je, zakaj imamo sodišča, pa urad za varstvo potrošnikov (ki ne rešuje nič), pa tržni inšpektorat, pa ZPS.
Ko se zaplete pa se lahko samo še SAM jebeš nekam. Zgoraj omenjeni lahko sadijo rožice in gobcajo, samo to delam tudi jaz zastonj (na Alterju).

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
To si tukaj že x-krat napisal. Jaz te točno razumem
Podjetje ki nam je prodalo namesto nove Hobby prikolice staro prikolico z lažno garancijo, tehnično neustrezno tako, da smo jo NEVEDE vozili tudi z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in tudi kdaj neustreznim - prelahkim vozilom, z lažnimi dokumenti za registracijo, vgradilo cenejši akumulator kot sem ga jim plačal , mi dolgujejo novo plačano okno prikolice, prodalo prikolico s počeno streho in s tovarniško napako.... mi do sedaj dolguje toliko denarja, da bi lahko z njim kupil povprečno Slovensko površino zemljišča povprečnega Slovenskega kmeta, ki je 6,5 ha ali nepoznavalcem 65.000 m zemlje. Tako, da vam je jasno, da se ne pravdam za mejnik, ki odloča za par kvadratnih metrov kot pišete. Zelo mi je znano, da nisem edini, ki me je nategnil. Toda vsi razmišljate v tej smeri, da s svojimi izjavami podpirate taka dejanja. Sam hočem doseči, da trgovec za to odgovarja in tudi kaj presedi na hladnem. V življenju ni vse le denar vsaj zame ne.
To si tukaj že x-krat napisal. Jaz te točno razumem, kaj hočeš doseči in za kaj se boriš.
Ta tema je na prvi strani google ob iskanju freedom center. Svoje si naredil.
S tem, da tukaj obujaš 10 različnih tem, le izgubljaš svoj čas in še dodatno živciraš samo sebe, zraven pa še vse nas. Ker si že vse napisal.

In to, da se nekdo ne odloči za pravdanje in ti misliš, da podpira nategovanje: no, tukaj si pa orenk ustrelil mimo.

Pa še en nasvet: verjetno si se ga sicer že naučil in drago plačal: tudi če kupuješ novo stvar, se jo PRED prevzemom temeljito preveri. Počeno streho, bi verjetno lahko videl, ravno tako cenejši akumulator. Pač si bil sucker. Get over it in upam, da boš res kaj iztožil od nateguna, ne le sodbo za na zid.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver
I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz se s to tezo ne strinjam.
Ko kupuješ, si v zelo podrejenem položaju. Razen če si šel kupit popolnoma enak model že petič in si torej vrhunski poznavalec. Stvarne napake se začno odkrivat šele kasneje.

Če se kupec ne more stoprocentno zanesti na trgovca - bolje da se trgovine ne gremo. Sodišča pa pasivna, tako da se človek vpraša, od kje jim denar za plače oz. ali so si ga sploh kdaj zaslužili. :nigladek:

• Všeč mi je
Reactions: steni in Pepe

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
V bistvu bi raje pozabil vse skupaj za 1 leto, potem pa plačal enemu 500 EUR, da ga fajn nalomi.
Dej ne trobezlaj brez veze. Tudi sam sem bil pred izbiro, ali nekomu plačam, da modela nalomi. Za 500eur dobi zgolj šamar. Za par jurjev pa zbiraš: Zlomljen nos, zlomljena roka, noga, koleno...cifra ustrezno raste. Potem prideš do točke, ko ugotoviš, da lahko tipa ki opravlja lomljenje malo zanese in posledično si zaradi ene oz dveh budal zajebeš lajf. Sem pogoltnu knedel in pozabil na slabih 20 jurjev eur.
Ker večina normalnih razmisli in naredi enako, potem taki prevaranti uspevajo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Dej ne trobezlaj brez veze. Tudi sam sem bil pred izbiro, ali nekomu plačam, da modela nalomi. Za 500eur dobi zgolj šamar. Za par jurjev pa zbiraš: Zlomljen nos, zlomljena roka, noga, koleno...cifra ustrezno raste. Potem prideš do točke, ko ugotoviš, da lahko tipa ki opravlja lomljenje malo zanese in posledično si zaradi ene oz dveh budal zajebeš lajf. Sem pogoltnu knedel in pozabil na slabih 20 jurjev eur.
Ker večina normalnih razmisli in naredi enako, potem taki prevaranti uspevajo.
Za take primere so taisti izumili "odkup terjatev" - prodaš svojo "terjatev" s primernim (50+%) popustom in mirno odkorakaš iz zgodbe! ;)

• Všeč mi je
Reactions: sad
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, sam to pa boli. Dušica boli. Vseeno bi mu prislonil preko kepe, za svoj in narodov blagor. Kasneje naj pa mafija pospravi, ja. :D

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Jaz se s to tezo ne strinjam.
Ko kupuješ, si v zelo podrejenem položaju. Razen če si šel kupit popolnoma enak model že petič in si torej vrhunski poznavalec. Stvarne napake se začno odkrivat šele kasneje.

Če se kupec ne more stoprocentno zanesti na trgovca - bolje da se trgovine ne gremo. Sodišča pa pasivna, tako da se človek vpraša, od kje jim denar za plače oz. ali so si ga sploh kdaj zaslužili. :nigladek:
Žal ne živimo v idealnem svetu.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Itak. Zato pa smo ustanovili sisteme, ki naj bi goljufom pristrigli kriŁca. Ampak ti sistemi nočejo delovati po željah. Če bi ... :D , bi zelo hitro nastal red.

• Všeč mi je
Reactions: kitajc

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A ni nekje pred X leti že govoril, da je dobil tožbo.

Sicer pa sem odgovarjal onemu, ki je knedl pogoltnil in z njim 20 jurjev.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ampak kaj ti bo pomagala dobljena tožba, ko pa vsega tega ne boš nikoli izterjal...striček bo šel v stečaj, ti pa boš lahko dal sklep v okvir in na steno v dnevno sobo. O tem ti vsi govorijo. Saj je fajn dokazati svoj point, ampak včasih se glede na stroške ne splača, ker jih kljub zmagi ne boš dobil povrnjenih. Res je potrebno stopiti malo nazaj in trezno razmisliti (če odmislimo ves stres).

Kar pa se tiče poslovne goljufije, pa sem 99%, da je tožilec ne bo uspel dokazati. Govorim iz izkušenj. V mojem primeru, je direktor x firme prodal našo opremo, ki jo je imel na svojem dvorišču, kupcu v tujino brez našega dovoljenja in vednosti. Nas o tem ni obvestil 6 mesecev in je tudi nikoli ni plačal. Sodišče je bilo mnenja, da to ni poslovna goljufija in ga je oprostilo.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.939
2.641
113
Ampak kaj ti bo pomagala dobljena tožba, ko pa vsega tega ne boš nikoli izterjal...striček bo šel v stečaj, ti pa boš lahko dal sklep v okvir in na steno v dnevno sobo. O tem ti vsi govorijo. Saj je fajn dokazati svoj point, ampak včasih se glede na stroške ne splača, ker jih kljub zmagi ne boš dobil povrnjenih. Res je potrebno stopiti malo nazaj in trezno razmisliti (če odmislimo ves stres).

Kar pa se tiče poslovne goljufije, pa sem 99%, da je tožilec ne bo uspel dokazati. Govorim iz izkušenj. V mojem primeru, je direktor x firme prodal našo opremo, ki jo je imel na svojem dvorišču, kupcu v tujino brez našega dovoljenja in vednosti. Nas o tem ni obvestil 6 mesecev in je tudi nikoli ni plačal. Sodišče je bilo mnenja, da to ni poslovna goljufija in ga je oprostilo.
Ja samo tebe, jella in co. pa zaradi kitajca ne bo mogel več nategnit. Če bi vsak že v šrartu rekel da se ne splača ukvarjat s tem, kdo bi pa potem ustavil take goljufe?
Priznam meni se tudi nebi dal, sam dobro da so taki ki se jim da.