Zaščita pred vdorom vode.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
Zaradi določenih "nesoglasij" z izvajalci mi na enem delu plate za garažo/nadstrešek teče voda na plato. Tisti ki so mi plato delali so jo prenizko vlili. Asvalt majstri mi pa niso mulde nardili. In zdaj je tak, da mi po dovozu pride voda ob robniku in če je močn naliv mi na prvih 20 cm plate preko vdari in se nabira voda na plati. Teren ob plati pada tako, da je višinska razlika na ostalih delih dovolj velika, da voda ne pride do plate.
Ima kdo kak nasvet kaj bi lahko našraufal na rob plate. Ne rebi bit višje od 2cm, more pa bit povozno. Sem že probal nek "hribček" zabetonirat in je bilo ok ampak se je zdaj po dveh letih že vse odkrušlo in spet teče. Nimam pojma sploh pod kaj bi to iskal.
Za lažjo predstavo
151-Skelet-za-garazo-6-9m---dvokapnica_56b7b9b6b1a7f.jpg

To je ta objekt. Tisti steber čisto na desni, tam mi teče not.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
Zdaj sem še nekaj razmišljal. Kaj če z lepilom za ploščice nardim hribček na prvem delu plate bo to obstojno? Ali se bo tudi začelo krušit

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
to je prva stvar kaj sem delal, da sem muldo zbrusil v asvlat. Pred tem je itak blo tak zasvaltirano da je 90% vode na plato šlo. pri normalnem oziroma kr močnem dežju teče BP. Ko pa vlije na polno pa rukne preko.

McGiver ja to sem že imel v mislih. Ampak kje najdit kaj takega..

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Po moje treba vprašat te ki diletacije na mostih delajo/popravljajo (Map Trade ti je blizu).

Čeprav bi bilo pa najboljše kanal naredit pa speljat vodo proč.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.108
113
Če si prav predstavljam... Kaj pa kakšen zapigan rostfraj? Kaj takega, ko imajo kakšne hiše v coklu namesto kulirplasta?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
McGiver
najboljše bi blo če bi izvajalci poslušali navodila in ne delali po svoje :) Da grem zaj kanal delat je isto kot da na novo asvaltiramo z muldo, ker bi za kanal itak mogo vse to kaj je na novo bilo asvaltiranorezat, da bi prišel do obstoječega odtočnega jaška. Samo kaj ko bo v vsakem primeru isti izvajalec prišel nazaj asvaltirat ker drugega ni :) Pa bi spet po svoje nardili :) Pa še vprašanje kako dolgo bi čakal da pridejo. Tako da realna opcije je nekak malo zvišat ali pa pustit kot je.
Za diletacije sem že gledal neke kataloge in je vse vgradno in ne pridobiš višine.

Yogi nekaj na tak način da namontiram gor (tam kjer je rdeča črta, čeprav je problematičnih samo prvih 50cm) in je problem rešen. Samo se mi sanja ne kaj bi takšnega obstajalo da zdrži vožnjo preko avta. Ali pa res grem do najbližjega rostfraj majstra in mi spiga pa zašvasa skupaj in rešeno.

450

voda.jpg

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
2cm in voda je samo, kadar je naliv, sicer tam ne stoji?

Potem kar desko (ustrezno zaščiteno, zgornja dva robova pobereš, da nimaš ostrega roba) privijači in pod njo gumo, da bo tesnilo.

edit: ker si vmes dodal sporočilo.

lahko tudi inox/ALU ploščati profil, privijačiš in spodaj zalepiš s tesnilno maso

Prevč kompliciraš, prvo kar najdeš in ne rabiš več, magari odsluženo wasserwago ;)

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če gre res samo za 2 cm, bi jaz že davno za toliko dvignil vhod v garaži.
Kako, je pa odvisno od situacije, lahko z dodatnimi ploščicami, ali pa ustreznim kotnikom (pragom)

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
Morda nekaj v stilu alu protipoplavne pregrade. Cist v razmislek. Verjamem da se dobijo razlicne visine. Ze videl v tujini sploh pri hisah kjer imajo dovoz v garazo pod nivojem ceste.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.108
113
Malo sem si narobe razlagal, ker sem mislil, da gre za stranico proti zemljini. Če je profil votel, bo to verjetno malo problematično.

22. jul 2007
13.416
1.666
113
124
Na teli sliki se vidi, da so pri gradnji pozabili dodati kanaleto katera bi rešila ta problem.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Eni tukaj ste pa res mojstri. Desko na vhod, aluminij profill... :bruh:
Ni mi najbolj jasno s katere strani priteče voda. Predvidevam, da iz desne strani na prvi sliki.
Rešitev večna je odvodni jašek, kanal..... Asfalt je po videnem že "štukan". Če pred delom (vhodom), kjer ti teče voda vstaviš kanal (10 cm) in vodo pustiš zraven objekta, je zadeva režena za vse večne čase.
ok... zdej te bo motilo, ker imaš že položen asfalt. Nič zato.... Lahko daš takoj od plate kanal z rešetko, asfalt ni problem odrezati ravno in po končanem enostavno od betona do asfalta zabetoniraš. To je max 30-40 cm. Tudi če je več, ne bo nič narobe in tudi videti ne bo grdo, kej je očitno to drugi vhod. Ahaa... pa za ta beton naj ti ne bo žal cemeta.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
Voda priteče po bregu dol. Asvalt je bil tisti temni del bil na novo narejen (prej je bil tu robnik in dalje trava). Nihče ni pozabil na kanaleto, ker niti ni bila v planu. Ko se je tisto asvaltiralo se je asvalt "majstrom" naročilo da se nardi mulda na stiku starega in novega in po potrebi še odreže stari asvalt. S tem namenom je bil zgrajen odtočni jašek na najnižjem delu. "majstri" so se raje z mano kregali že pred začetkom, da tu mulda nemore bit ker voda ne bo nikoli tekla, ker je ravno. A v 5 metrih pade za nekje pol metra in 15 let je pred tem voda normalno tekla brez zastajanja. No rezultat je zasvaltirano na hojladri. Na začetku spoja z starim asvaltom je blo še višje od plate zasvaltirano. Škoda živce zgublat, sem jih takrat dovolj. Majo preveč dela in se nobenemu ne lubi zajebavat za teh par m2.... Potem sem en vikend brusil asvalt, da sem prišel pod višino plate in na spoju s starim nardil neko mini muldo in je voda začela normalno tečt do odtočnega jaška. Pred tem je prišla do tistega na novo asvaltiranega hribčka in direkt na plato.

Vse ostale rešitve z rezanjem asvalta in raznimi jaški odpadejo. Ker ne grem rezat in štemat celega dvorišča da pridem do jaška. (pod asvaltom je glih tam okoli jaška kr konkretn kos betona, ki je ostal v hruški)
V glavnem rešuje se z minimalnimi posegi nastalo situacijo. Saj pravim zdaj je 10 let držalo to kaj sem z hobi betonom na hitro gor vrgo da ni preko teklo.

Sem pa že rešil z lepilom za ploščice. 2cm visoko širine 50cm. Je šlo eno fino neurje mimo in ne teče več na plato. Pa če bo držalo tako dolgo kot hobby beton sem zmagal. :)

endvatri Ker so slikali takrat ko so konstrukcijo postavli in so me vprašali če lahko poslikajo, da dajo oglas kot en izmed objektov v njihovi ponudbi. Meni se ni lublo it ven :) sveže slike delat

Pa še sveža slika. Tisto kar je rdeče je robnik (samo potegnil sem preko z lepilom da je nek prehod), zleno pa to kaj sem na novo napacal z lepilom. To je v bistvu vse kaj more bit da tudi v najhujšem neurju voda teče mimo.
In zaradi tega res negrem razbijat vsega spredaj. Da bo kdo lažje razumel zakaj iščem takšno rešitev.

Priponke

• asvalt.jpg
    asvalt.jpg
    708,8 KB · Ogledi: 281
Nazadnje urejeno: