Žaromet Renault Laguna 99-

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Hvala, želim si predvsem zdrava leta,
nahrung002.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Bolj redko ker ga perem na črpalki z ročnim pranjem in krtačo .

Sprašujem zaradi tega, ker sumim povezavo uničenja plastike luči s preagresivnimi prepogostimi čistili...

Sam zadnja leta perem avto samo ob "ta vellikih praznikih" pa še takrat škrtarim z nekim sonax šamponom(zna biti da ga imam že 5+ let en liter) in imam po 10 letih še kar OK plastiko na lučeh merive.
Nisem pa še toliko pozornosti vrgel na druge merive, kakšne imajo drugi plastiko.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Jas verjamem da je po 14 letih luč in plastika zaradi zunanjih dejavnikov utrpela svoje, predvsem zima izgleda da močno vpliva z prisotnostjo soli na cesti na plastiko.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To ni povezano s pranjem... Meni so se umazale leče "od znotraj", ko sem eksperimentiral z raznimi najtbrejkerji in podobno šaro...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
zakaj pa se potem luči iz zunanje strani polirajo?
Razumem da se tudi na notranji strani uničijo predvsem leče ob kakšnih čudnih žarnicah. jaz imam sedaj že nekaj let hofer/lidl.
jaz nimam leče, mislim da tudi retro na laguni nima leče. (problem pri A6 l 99, pasatih 3BG tudi ti imaš lečo če imam prav vglavi... ....)

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Jaz bi prej osumil kakšne žarnice brez UV filtra in / ali večje nazivne moči od predpisanih 55W. NB tem pogojem ne ustreza.

Ali pa gre enostavno za zajeb proizvajalca, enako kot pri laguni o.p.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Sam sem vedno kupoval žarnice za žaromete z plastičnimi stekli, razlika je v toploti žarnice in to kar precej pa čeravno so 25% večje svetilnosti.
2014804-2_Zaromet_Renault_Laguna_letnik_1999-2000_pred_obnovo_zarometov.jpg

Priponke

• 2014804-2_Zaromet_Renault_Laguna_letnik_1999-2000_pred_obnovo_zarometov.jpg
    2014804-2_Zaromet_Renault_Laguna_letnik_1999-2000_pred_obnovo_zarometov.jpg
    14 KB · Ogledi: 121
Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če žaromete spoliraš imaš nekaj časa mir, morajo bit pa pravilno polirani. Samo poliranje je šele 30% dela, potem je potrebno nanesti še zaščitni lak z UV zaščito. Tu se loči dobro opravljeno delo od slabega, če je lak slab ali ga sploh ni bo v pol leta stanje enako oz. še slabše od prvotnega.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Kaj pa je to za enih ---TYC--

http://www.facelift.si/index.p...&Itemid=443
14 dni nazaj sem imel priložnost videt A4 2002 letnik s temi žarometi. Žarometi stari 3 leta, megleni od znotraj, metaliziran sloj začel odstopat in celoten ni imel več leska, vidni sledovi vlage in smeti z notranje strani. Predvidevam, da mora biti nekje velika netesnost, da so tiste smeti prišle noter. V obeh žarometih je bilo isto. Da o svetilnosti ne bi niti začel
crazy1.gif
.
Predvidevam, da so Depo bolj kvalitetni, ker tisto je bilo res poden od podna.

Na spletni povezavi spodaj si pa ogledaš, kaj pride ven po poliranju žarometov na Laguni 99 letnik.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik retro pravi:
imam zavarovane , vendarle to mi ne gre nekako ----z kladivom, zavarovalnice niso več tako nore ,
glej ne vem ali jaz živim na drugem planetu ali pa eni ne veste kaj vam pripada pa bluzite.
Lansko zimo sem menjal na avtu prednje steklo , lič na voznikovi strani ker je počila ko sva z enim na zasneženi cesti oplazila , takoj se ni videlo da je počena, začela se je rosit, drugače je zgledala še čist OK, ter meglenko na voznikovi strani kjer je bilo počeno steklo.
V škodno prijavo sem direkt napisal da je luč fuč ker sem tistega pritisnil .
Če imaš pravi paket, pravega agenta ni dileme ali bodo menjali oni ali ti, če pa sam bluziš boš pa imel zavarovano pa še luč boš sam kupil.... aja pa od letos imam PR1
cheer.gif

Najmanj en karambol gratis

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zakaj pa se potem luči iz zunanje strani polirajo?
Čisto enostavno. Težave z degradacijo žarometov so večinoma posledica slabega zunanjega UV zaščitnega sloja. Zato se večinoma polira z zunanje strani. Drugo je degradacija same plastike, ki pa je relativno redka, tretje pa spet kakšne x žarnice (po možnosti 100W, ki še kaj stopijo zraven). Pri veliki večini avtomobilov, ki so nagnjeni k tej ''bolezni'' pa je problem v zunanjem UV zaščitnem sloju. Zato pa so žarometi par let brezhibni, ko pa enkrat ''prebije'' nekje se pa potem zelo hitro razširi po celem žarometu (spet odvisno od žarometa do žarometa).

Sicer sem pa v spodnjem sestavku spravil skupaj nekaj kratkih nasvetov, da se zagotovi daljšo življensko dobo problematičnim plastičnim žarometom:
Kako podaljšati življensko dobo potencialno problematičnim plastičnim žarometom?

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Zaradi teh stvari ki si jih napisal je zavarovanje vsako leto dražje, in tudi zaradi tvojih manipulacij.
zmaga.gif

Sam čakam dan, ko se bodo zavarovalnice med seboj povezale in s fraud detection sistemi preko data mininga začele iskati goljufe in sicer tako na strani zavarovancev kot tudi posameznih pogodbenih servisnih delavnic, ki recimo čudno veliko število razbitih žarometov prijavljajo
evil.gif
. Pa kakšen cenilec zna tudi odletet iz službe, ko bodo podatki pokazali, da nekam čudno število točno določenih škod priznava nekaterim izvajalcem popravil. In potem ne bo več daleč dan, ko takšen goljuf enostavno ne bo mogel več zavarovati avtomobila oz. bo premija astronomska. Sej v nekaterih državah imajo to že zelo lepo poštimano.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Upam da bom v kratkem nabavil ta set 3M za popravilo žarometov in bom takrat poslikal primer iz mojega avta kakšna so bila pred in po obnovi, kot rečeno bo storjeno.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Tako je da sem set za popravilo žarometov doboil in se danes lotildela , izpadlo je zelo dobro tudi ob pomoči --mtl-a za kar se mu še enkrat zahvaljujem.

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.527
113
Valeo robo je menda včasih prodajal Anet v Lj Stegnah. Pokliči jih in vprašaj, če jih lahko naročijo.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Po obdelavi z 3 M kompletom za popravilo žarometov.
2023739-PicMonkeyCollagekkkk.jpg

Priponke

• 2023739-PicMonkeyCollagekkkk.jpg
    2023739-PicMonkeyCollagekkkk.jpg
    112,3 KB · Ogledi: 118
Nazadnje urejeno: