Zaročni prstan

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Js sm kar brez prstana to naredil, potem sma pa drug dan šla v eno trgovinco, kjer so delali hand made nakit iz srebra in školjk, pa si ga je sama izbrala. Je bilo pa na Tajskem, tako da dvomim, da ti naslov pomaga
smile-1.gif

Drgač pa pravijo, da mora zaročni stat 3 plače
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Podlozka za čep karterja, dobijo se tudu take ki niso ploscate in imajo v sebi gumo.
Jaz nisem kompliciral, sel k Mocniku, vzel nekaj osnovnega in ga se danes nosi.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Poglej na netu kaj ti je všeč, pojdi do enega lokalnega ali okrožnega zlatarja in ti bo naredil. Cene v bolj znanih SLO zlatarnah so vsaj tretjino višje.....vsak malo boljši zlatar ti pa lahko naredi vse kar si boš zmislil, običajno tudi v cenovnih okvirjih, ki si jih boš zamislil. Osnova prstan ni drag.....drago je pa tisto kar daš gor.

Lahko je za extremnega laika na prvi pogled enak prstan 150eur, lahko 3.500, lahko pa 5k+.....odvisno kaj in koliko daš nanj.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Jah sam ce neves kak fi prsta ma se lahka ona tam na glavo postavi pa si se vedno na nuli
Ni blo panike. Tle sta šla zamenjat ker je bil prevelik. Dajo ti neko default velikost in brez problema lahko zamenjaš.

Kot sem rekel: pejt v zlatarno reč....za 300€ zaročni prstan in ti jih bodo cel kup pokazal potem pa izberi

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ko sem jaz kupoval tole, sem si vzel dan dopusta, sunil enega njenih prstanov, ki ga veliko nosi in obletal nekaj zlatarn v Lj. Prideš notri, omeniš, da nisi prišel po klobase, ampak zaročni prstan in potem ti razkažejo kaj imajo, kakšne so želje, kakšen je budget, bla bla. Moram rečt, da sem bil precej presenečen nad slabo ponudbo nekaterih zlatarn.

Na splošno sem kar iskal, ker mi ni bilo nič všeč, vse nekaj kičasto, jaz pa sem želel klasični diamantni prstan, ki pa ni čisto klasični (ja vem, kompliciram kot vedno). Na koncu sem zavil še k Lobodi spodaj in ni imel nič, potem pa sem šel še k Lobodi zgoraj pri Unionu, kjer mi je blazno prijazna punca pokazala kaj ima in med njimi je bil točno tak kot sem ga želel. O ceni ne bi, ampak itak sem pričakoval tak rang glede na to, kaj sem iskal.

Zadeva uspela, vsako leto ga nese na čiščenje, nosi ga non stop. Tako da ne obupat, samo ne se tudi takoj zadovoljit, če ne dobiš tistega kar iščeš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.493
113
Ene 13 let nazaj sem se lotil tega projekta precej nerodno, sam jebiga, tkole je blo. Sem vzel kar rinko od ključev, pa ji zmeril prst
smile-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.493
113
Moja se še drži
smile-1.gif
Kako leto po tistem sem ji nataknil še poročnega in to je blo to.

Nazadnje urejeno:

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Jah sam ce neves kak fi prsta ma se lahka ona tam na glavo postavi pa si se vedno na nuli
Ni blo panike. Tle sta šla zamenjat ker je bil prevelik. Dajo ti neko default velikost in brez problema lahko zamenjaš.

Kot sem rekel: pejt v zlatarno reč....za 300€ zaročni prstan in ti jih bodo cel kup pokazal potem pa izberi

Cak ti ji das pol prevlek prstan pa, pol ona vidi da ji ni prav pa ji reces bos sla nazaj v zlatarno pa ti bojo na prst zmerli?!?! In pol cez 5dni dobi pravo velikost.

Omg, neosebno, neromatnicno, neljubece, zelo nezahtevni puncari je to sprejemlivo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.493
113
Ja hudiča, če je pa tok zahtevna, pol nej se gre pa solit. In kako boš vedu fi prsta? No jest sm zmeru in ona ma IQ paramecija, da ji ni blo jasno zakaj....
Važn da je, pa ni važn kako.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik skala pravi:
torej bi se rad zaročil s prijateljem? kaj jaz vem... ponavadi se take reči kupuje v zlatarni... razen če misliš kaj bolj neobičajnega...
hysterical-1.gif

boljše , da se ne poroči, če se še zaročiti ne zna.
po poroki bo spraševal, kako preživeti prvo noč z nevesto .....
a je moj post med desetimi???

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Kolega šu v zlatarno celje (diamantna/kristalna palača v btc - ne vem točno kako se imenuje). Prideš noter, rečeš da kupuješ zaročni prstan, ostalo ti bodo prodajalke povedale
smile-1.gif
Verjemi, da so že navajene tega :p

Jap, takoj ko omenis poroko/zaroko je vse enkrat drazje
grin1.gif

Vzami katalogec od Zlatarne Celje (ali kakšnega drugega), izberi kaj bi rad, pojdi do kakšnega privat, manj znanega zlatarja in ti izdela enako zadevo, enake kakovosti (čistost diamanta, karati) za pol cene.

EDIT: Vidim, da si že kupil. Potem pa naj to kar sem zapisal velja za poročni prstan.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
jaz sem svoji za zaroko dal laptopa. Prstan je dobila za prvo obletnico zveze. Ze takrat je prodajalka vprasala ce je zarocni pa sem hitro unicil trenutek s podatkom da je sele prva obletnica :p

Das par 100 eur in je to to. Neki lepga i guess