Žarnice Osram Nighbreaker

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Mare77..na šest mesecev jih menjaš, pišeš. A to preventivno, ker se zmanjša svetilnost, ali pregorijo...? Jaz imam notri H4 že...uh, kakšnih 8 let, še ni pregorelo. Svetijo pa verjetno res malo slabše. Navadne H4 imam.

Menjam obe, ko mi ena pregori.

Zaenkrat pri uvozniku še nimajo unlimited verzije, morajo prodati še stare zaloge
evil.gif

JAz sem jo posebej naročil in čakal slab teden na njih.

Imajo.

Zahvaljujemo se vam za povpraševanje. Cena za avto žarnice H7 Night Breaker Unlimited znaša 9,85€ + DDV/kos.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Limited edition....ampak ne najdem več specifikacij na njihovi strani, v spominu pa imam da je bila daljša življenjska doba v urah navedena.

Še enkrat - gre se za Night Breaker Plus, ki so normalno še vedno v prodaji. Limited Edition so imele samo dodatno zlate kontakte in 'jubilejno' embalažo. Oz. celotno ime žarnic je bilo 'Osram Night Breaker Plus Limited Edition'.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Mare77..na šest mesecev jih menjaš, pišeš. A to preventivno, ker se zmanjša svetilnost, ali pregorijo...? Jaz imam notri H4 že...uh, kakšnih 8 let, še ni pregorelo. Svetijo pa verjetno res malo slabše. Navadne H4 imam.

Menjam obe, ko mi ena pregori.

Zaenkrat pri uvozniku še nimajo unlimited verzije, morajo prodati še stare zaloge
evil.gif

JAz sem jo posebej naročil in čakal slab teden na njih.

Imajo.

Zahvaljujemo se vam za povpraševanje. Cena za avto žarnice H7 Night Breaker Unlimited znaša 9,85€ + DDV/kos.

Potem so pa 3 cente dražje kot v trgovini, kjer sem jih jaz gledal. Govorim za par.

angeleyes

Pripravnik
12. jan 2010
39
0
6
Meni so žarnice nightbreaker H7 zdržale 24.000 km, druga pa 34.000 km, ne uporabljam več drugih, je več svetlobe. Imam pa funkcijo dnevne luči, to je da luči podnevi ne gorijo s polno močjo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Zanimajo me izkušnje tistih, ki jih imajo...
Sam sem pred leti na prejšnjem avtu imel navadne Osram, pa potem Coolblue, ki sem jih zaradi slabe svetilnosti na mokri cesti takoj zamenjal s Silverstar... Zdaj ko mi je po 2 letih in 4 mesecih crknila originalna žarnica na hondi, pa bi rad vse zamenjal z Nightbreakerjem. Na spletnih straneh se sicer reklamirajo kot oh in sploh, mene pa zanima mnenje tistih, ki jih uporabljajo. Kratka H7, dolga H1...

Evo, natančno po enem tednu je šla še druga originalna žarnica. Včeraj sem nabavil NB Unlimited H7, če bom zadovoljen z njimi, si bom verjetno omislil še NB H1 za dolge.
Zanimivo, originalne žarnice so navadne Osram, zdržale pa so 2 leti in 4 mesece.

Kako pa je okoli garancije? Prodajalka mi je dala račun in rekla, da se da uveljaviti, če crkne v določenem času, kakšnem pa ne ve.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Citat:
Sam sem pred leti na prejšnjem avtu imel navadne Osram, pa potem Coolblue, ki sem jih zaradi slabe svetilnosti na mokri cesti takoj zamenjal s Silverstar... Zdaj ko mi je po 2 letih in 4 mesecih crknila originalna žarnica na hondi, pa bi rad vse zamenjal z Nightbreakerjem. Na spletnih straneh se sicer reklamirajo kot oh in sploh, mene pa zanima mnenje tistih, ki jih uporabljajo. Kratka H7, dolga H1...

.........Kako pa je okoli garancije? Prodajalka mi je dala račun in rekla, da se da uveljaviti, če crkne v določenem času, kakšnem pa ne ve..................

kje si to kupil?

je bila reklama na enem od servisov (citroen, peugeot?), prodaja NB zarnic z garancijo mislim da 2 leti, pod pogojem, da oni zmontirajo zarnice (in montazo seveda tudi zaracunajo ...)

pa cena ene h7 zarnice ni bila samo 10 eur ...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Citat:

.........Kako pa je okoli garancije? Prodajalka mi je dala račun in rekla, da se da uveljaviti, če crkne v določenem času, kakšnem pa ne ve..................

kje si to kupil?

je bila reklama na enem od servisov (citroen, peugeot?), prodaja NB zarnic z garancijo mislim da 2 leti, pod pogojem, da oni zmontirajo zarnice (in montazo seveda tudi zaracunajo ...)

Herkules.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Citat:

kje si to kupil?

Herkules.

jaz bi na tvojem mestu takoj preveril, kako je z garancijo, dokler so zarnice se sveze ...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Včeraj sem namontiral kratke nightbreaker... originalne kratke so bile Philips.. no razlika je več kot očitna, v temi po mokri cesti pri hitrosti 90km/h je osvetlitev več kot presenetljiva. Tako da bom menjal tudi dolge.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jaz sem tudi izjemno zadovoljen - v kratke sem dal H7 Nightbreaker Unlimited, razlika je pa kot noc in dan... Razmisljam, da bi dal se v dolge.

Bile so pa 14.95 GBP za dve, tako da sem preventivno vzel se en komplet za rezervo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Meni jih je za dolge skoraj "skoda" - kolkrat pa v resnici nucas dolge luci za vec kot par minut...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Pa še tule prilimam svojo primerjavo, slikano je podosvetljeno pa ozadje je malo neenakomerno (sneg), ampak mislim da se vidi razlika v barvi in svetilnosti.

1955342-P2082318.JPG

Priponke

• 1955342-P2082318.JPG
    1955342-P2082318.JPG
    35,6 KB · Ogledi: 238
Nazadnje urejeno:

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Trenutno imam po sili razmer levo kratko NB plus desno pa običajno osram H7. Ker ima NB plus za seboj že kakšno leto in cca. 20k km delovanja, sveti celo slabše kot nova navadna H7. Na sploh se mi zdi, da že po kakšne 3-4 mesecih NB efekt sploh ni več zaznaven.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Trenutno imam po sili razmer levo kratko NB plus desno pa običajno osram H7. Ker ima NB plus za seboj že kakšno leto in cca. 20k km delovanja, sveti celo slabše kot nova navadna H7. Na sploh se mi zdi, da že po kakšne 3-4 mesecih NB efekt sploh ni več zaznaven.

Levi žaromet je itak drugače usmerjen kot desni, zato da ne zaslepi nasprotnega vozila. Sicer pa je NB Plus starejša žarnica kot NB Unlimited in ima tudi slabše karakteristike.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Ne gre za usmeritev snopa, gre za jakost svetlobe. Dobro utečena NB (1. generacija, plus, unlimited) ima šibkejši svetlobni snop kot nova navadna H7.