Lahko pa tudi tale obrazec izpolniš -> https://www.gov.si/assets/vlada/Seja-vlade-SZJ/2020/04-2020/Vzorec_Izjava_.pdf , v kolikor je avto na privat zemljišču in navedeš razlog ter ga ob morebitni kontroli predložiš policistu
Če bi prebral malo višje kar sem napisal bi ugotovil, da pri odjavi za nazaj ne boš nič doplačal. Avto moraš odjavit do 16.6.!Meni je pretekla registracija. Avto sem hotel odjavit, pa ne gre.
Avto je nevozen v drugi občini, tako da tablic in prometnega ne morem prinest, v drugo občino ne smem, brez tega pa ne odjavijo.
Zdaj je država registracijo avtomatsko podaljšala za en mesec. - ali bodo za cestnino, zavarovanje za en podaljšan mesec potem tudi zahtevali od mene za nazaj, - če avto odjavim čez en mesec?
Ima kdo kakšno idejo kaj narest?
Po kateri varianti ne smeš v drugo občino?Meni je pretekla registracija. Avto sem hotel odjavit, pa ne gre.
Avto je nevozen v drugi občini, tako da tablic in prometnega ne morem prinest, v drugo občino ne smem, brez tega pa ne odjavijo.
Ministrstvo za infrastrukturo pojasnjuje, da je v skladu z Odlokom o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji veljavnost prometnih dovoljenj do 19. junija avtomatično podaljšana le tistim vozilom, za katera je veljavnost prometnih dovoljenj potekla v času od pričetka veljavnosti navedenega odloka (od vključno 17. marca 2020) do vključno 19. aprila 2020.
Za vozila, ki jim veljavnost prometnih dovoljenj poteče od vključno 20. aprila 2020 dalje, morajo to veljavnost podaljšati po normalno predvidenem postopku.
Evo iz prve roke....šel takoj po sihtu na tehničnega (mi poteče 24.4 tko da so se lih za Glih odprli )
Pripelješ zadaj na "rampo".... Teta z masko ti pove da odpri vsa 4 okna in da pusti prometno na armaturki... Ona prebrise vse okol volana in zaščiti... Vsi v maskah
Nato moraš okol stavbe...ne več po notranjem hodniku....počakaš na izhodu iz rampe...če kaj hoče te povpraša če ne samo prevzameš avto...
Aha ,se pravi da nisem jaz edini skoraj živčnega fasal danes ... Nikakor speljati registracije preko euprave. Enkrat se ustavi pri prometni , drugič pri številki police...Sem napisal in prilepil printscreen da ne gre.
Ko po workaroundu končno pridem "mimo" prometne, pa ****** sistem ne požre številke zavarovalne police.
Bo prej če se s papirji od avta peš odpravim do Brezovice.
10.4. je bila moja vloga za podaljšanje plačana in zaključena, po pošti prometnega še nisem prejel.
Glih sem iskal to temo, da napišem kako danes v MB po 5+ avtov konstantno na tehničnih pregledih, pa mi prileti še ta odgovor iz Infrastrukture:
Pozdravljeni!
Obveščamo vas, da se v skladu Odlokom o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 26/20, 52/20 in 54/20) od danes, 20. aprila 2020, dalje spet izvajajo vsi postopki v zvezi z registracijo vozil in postopki tehničnih pregledov vozil.
V skladu Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 52/20 in 54/20) pa se od danes, 20. aprila 2020, dalje spet izvajajo tudi naloge na tehničnih službah, strokovnih organizacijah in pooblaščenih registracijskih organizacijah.
Torej lahko za vaše vozilo uredite zadevo.
Lep pozdrav,
Poglej priponko 32941
Kaj naj jim rečem drugega kot: hvala za hiter odgovor.
Kakorkoli, na TP/registracijah sem preveril kako je z zadevo, če trenutno vlečeš staro registracijo skladno z odlokom, potem pa narediš odjavo in novo prijavo - pravi teta tam, da ni treba nič za ta čas plačat cestnine in zavarovanja, pač kleč je v odjava/prijava.
No jaz sem dobil drugačno informacijo iz prve roke na registraciji. Odjava vozila na dan prodaje ni bila mogoča, ker nihče ni delal.
No jaz sem dobil drugačno informacijo iz prve roke na registraciji. Odjava vozila na dan prodaje ni bila mogoča, ker nihče ni delal.