Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
njegov post je na mestu.
Kaj boš delal v avstriji brez znanja jezika? Šajtergo vozo na gradbišču.
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Greš v Avstrijo in se zaposliš pri eni od gradbenih oz. fizičnih firm (zidarji, knauf, pleskanje....) samo moraš znat "naš" jezik
Ko boš nekaj mesecev živel v Astriji se boš že naučil nemško, da greš lahko kaj drugega delati (prevozi, dostava, ... kar te bolj veseli)
Če pa imaš neka strokovna znanja, bodo pa že oni poskrbeli
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Avstrija ni slovenija, da bi tam zaposlili vsakega slovenceljna ... tako kot je slovenija, ki zaposli še ne vem kakšnega bosančka ali kogar koli že pač, ki živi tu že 30 let, pa še vedno ne zna slovenščine. Če znaš tam nemščino, oz. njihovo špraho, si ok, če ne, si pečen.
Verjetno, bolj kot ne, imaš možnost, da dobiš kje službo v avstriji čisto ob meji - tam 10, 20km maksimalno od slovenske meje, pa še to je vprašanje, če ne znaš nemščine.
Sploh ni težka nemščina, vsi samo jamrajo, da je zelo težka ipd.V resnici je pa zelo podobna angleščini (kar se težavnostitiče) samo da so tam drugačne besede. Nemci imajo res grd jezik (vsaj zame), ampak ko se enkrat te njihove šprahe navadiš, je vse veliko lažje. Čisto enostavno je se naučiti nemščino tako, da po netu nekje poiščeš kako stran, kako se čim prej naučiti osnove nemščine. Ko osvojiš osnove, pa je vse veliko lažje. Na primer, če ne veš kaj pomeni "ich, du, er-sie-es. wir, ihr, sie ... pol res brezveze, da sploh kaj tuhtaš o delu tam. pol pa še sklanjatve je zelo dobro vedeti ..
Simpl primer, ki ga je zelo dobro vedeti je osebni zaimek.
Jaz sem - ti si - on, ona, ono je - mi smo - vi ste - oni so
Ich bin - du bist - er, sie, es ist - wir sind - Ihr seid - Sie sind.
oziroma, našel sem spletno stran, kjer se splača kaj pogledat:
Osebni zaimki v PDF
Vse o nemščini za osnovno pa srednjo šolo
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Mejduš, da jih ni veliko, ki zadanejo nick v nulo
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Avstrija ni slovenija, da bi tam zaposlili vsakega slovenceljna ... tako kot je slovenija, ki zaposli še ne vem kakšnega bosančka ali kogar koli že pač, ki živi tu že 30 let, pa še vedno ne zna slovenščine. Če znaš tam nemščino, oz. njihovo špraho, si ok, če ne, si pečen.
Verjetno, bolj kot ne, imaš možnost, da dobiš kje službo v avstriji čisto ob meji - tam 10, 20km maksimalno od slovenske meje, pa še to je vprašanje, če ne znaš nemščine.
Sploh ni težka nemščina, vsi samo jamrajo, da je zelo težka ipd.V resnici je pa zelo podobna angleščini (kar se težavnostitiče) samo da so tam drugačne besede. Nemci imajo res grd jezik (vsaj zame), ampak ko se enkrat te njihove šprahe navadiš, je vse veliko lažje. Čisto enostavno je se naučiti nemščino tako, da po netu nekje poiščeš kako stran, kako se čim prej naučiti osnove nemščine. Ko osvojiš osnove, pa je vse veliko lažje. Na primer, če ne veš kaj pomeni "ich, du, er-sie-es. wir, ihr, sie ... pol res brezveze, da sploh kaj tuhtaš o delu tam. pol pa še sklanjatve je zelo dobro vedeti ..
Simpl primer, ki ga je zelo dobro vedeti je osebni zaimek.
Jaz sem - ti si - on, ona, ono je - mi smo - vi ste - oni so
Ich bin - du bist - er, sie, es ist - wir sind - Ihr seid - Sie sind.
oziroma, našel sem spletno stran, kjer se splača kaj pogledat:
Osebni zaimki v PDF
Vse o nemščini za osnovno pa srednjo šolo
Jebomater, ti si car.
Slovenščina je tud ista kot svahili, samo besede so drugačne.
Na pašnikih oz amazonu.uk poišči: Michel Thomas German.Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jst sem tudi študiral, kaj hodim na že tretji tečaj. Če bi lahko šel samo 1x k praznoglavcu, pa bi mi vse razložu.