Zaposlitev študenta

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Sem redni študent in podjetje bi me zaposlilo. Zanima me najhitrejši postopek da se zaposlitev izvrši.

Naj posreduje zavod za zaposlovanje in kako? Ali je možno brez zavoda in kako? (družin.podjetje)

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Sem redni študent in podjetje bi me zaposlilo. Zanima me najhitrejši postopek da se zaposlitev izvrši.

Naj posreduje zavod za zaposlovanje in kako? Ali je možno brez zavoda in kako? (družin.podjetje)

- Zavod za zaposlovanje - prijava prostega delovnega mesta
- Sklenitev pogodbe o zaposlitvi
- ZZZS prijava v obvezna socialna zavarovananja
- načeloma bi na študentski servis in ŠOU moral sporočiti da si zaoslen, zaradi rednega delovnega razmerja ti ne pripadajo določene soc. pravice študentov.

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Citat:
Hvala, zadnje bom proval izpustit, naj se oni potrudijo najti nepravilnosti. Upam le, da ne bo sankcij kasneje. =)

Poštenost na višku. Upam da potem ne pizdiš čez tajkune oz. trenutno situacijo, ki je slaba precej tudi zaradi njih. Jedel bi na državno subvencijo med malico v redni službi, vozil se v službo z državno subvencijo (sedaj mesečna celo 15€ do 60km), prejemal (državno/zoisovo?) štipendijo, kajne? Sicer ne vem točno kako gre z zaposlitvami, vendar redni študent SME redno delati, le bonitet nima. Potemtakem v primeru da ti rata (nimam pojma o teh postopkih študiranja obenem pa rednega dela) ohraniti bonitete si zagrešil vsaj kaznivo dejanje goljufije torej v tvojem primeru (manjša goljufija) do 1 leta zapora oz. denarna kazen - http://zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz_upb1/cleni/217.clen/217.clen

Upam, da ti rata pohecat se s sistemom in dobiš nekajkratno položnico škode.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Toliko tajkunov kot imamo, nam postajajo že zgled =)

Če še noben Zoisov štipendist ni vrnil denarja (totalna pušiona urada, ki to nadzira), ga ne bodfo terjali niti od mene..

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Bluziš?

Mali bratec je včeraj dobil položnico za prvi obrok vračila Zoisove iz Parmove...
17758-icon_confused.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Hvala, zadnje bom proval izpustit, naj se oni potrudijo najti nepravilnosti. Upam le, da ne bo sankcij kasneje. =)
Na ŠOU ni potrebno sporočat, da si zaposlen, vseeno pa ne bi koristila študentske prehrane, sploh zdaj, ko je avtorizacija preko telefonov. Za kakšno mesečno vozovnico in kakšne druge ugodnosti, ki jih neposerdno ne financira država pa seveda ponucaj študentski status kolikor lahko
smile-1.gif

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Citat:
Če še noben Zoisov štipendist ni vrnil denarja (totalna pušiona urada, ki to nadzira), ga ne bodfo terjali niti od mene..
Vračanje štipendije deluje, brez skrbi, sem vrnil za 1 leto štipendij že kar nekaj let od tega, zdaj je kontrola kvečjemu boljša.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
V glavnem, študenta ne bom podaljšal, ker sem zvedu da imam tudi po pretečenem statusu določene storitve na faksu še zastonj.
Hvala za komentarje in mnenja.