Zaposlitev Obi in Lidl

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
ljudje bozji tako se danes dela v razviti evropi, od jutra do vecera ce hoces kaj met. Da si ob 2h ali ob 3h popoldne doma s sihta je preteklost razen ce ti je dovolj 500 EUR na mesec. Orenk zasluzka pa ni vec nikjer.
prvo, od jutra do vecera
sprasujem se.gif
, hmm, to nebo drzalo
drugo, v "razviti" Evropi so place preeecej visje

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
ljudje bozji tako se danes dela v razviti evropi, od jutra do vecera ce hoces kaj met. Da si ob 2h ali ob 3h popoldne doma s sihta je preteklost razen ce ti je dovolj 500 EUR na mesec. Orenk zasluzka pa ni vec nikjer.

Definiraj orenk zaslužek .

Če se gleda v smislu delaj X ur dobis Y placila potem pa dodaj še ur in dobis proporcionalno toliko plačila potem res ORENK zasluzka ni . Lahko pa delaš 12 ur VSAK dan pa imas ( tam kje imas do 14-15 500€ ) tukaj pa 1000€...wow...kdaj zavraga jih bos pa porabil...kaksen lajf je to da 12 ur na dan delas.

Dosti ljudi samo jamra nad nizkimi plačami, ko pa pogledajo kaj delajo in kolk se trudijo pa raje utihnejo. Ponavadi je potem recesija kriva
smile-1.gif

Dandanes se kljub recesiji da še kako lepo služit napram recimo 10 let nazaj ko ni bil razvit internet ipd.

Kar se pa Lidl ipd tiče. Tm se pa gaga in dokler se bodo nasli naivnezi ki bodo gagali bo zadeva laufala. Sem prepričan da jih ne bo zmankalo. Jasno mi je le da VSAKIČ ko pridem v trgovino ( Lidl ali Hofer ) je na šalterju druga oseba...VSAKIČ. Le poslovodjo ali kaj je vsake toliko vidim vsaj mesec dva.

V Obiju pa plače niso tako slabe. Kolega je tam redno zaposlen in je zadovoljen.

Lp, COBO

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
enim delo 10 al pa 12 ur predstavlja užitek! Zakaj? Tisti, ki v delu, ki ga opravljajo uživajo to ni problem, problem je če v takem delu ne uživaš, ker ga ne moreš dobro opravljat! Pri meni je tako so dnevi, ko nimam kaj delat in so dnevi, ko mi je dan prekratek in če najdem eno sredino, sem zadovoljen!
evil.gif
Plača je eden od motivatorjev, ne sme pa bit prvi in edini. Plača mora bit za užitkom pri delu, delovnem okolju, prednostih, ki jih podjetje nudi.... potem je šele plača! No vsaj tak jaz mislim!

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Se popolnoma strinjam.

Tudi sam kdaj delam po cele dneve ( seveda zase ne za drugega ) ampak če ti delo ustreza in če veš da ne bo zgolj 12 ur x X€/h = PLAČA... potem ti sede in se lahko enostavno goniš dalje. V "navadni" službi kjer pa 8-10-12 ur sedis za mizo in prekladas papirje...ali pa ne vem karkoli monotono počneš...pa sam nisem zdržal več kot teden dni...kaj šele mesec...leta? ajoj.

Sicer pa vsakomur svoje
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da ti je užitek delati 10, 12 ur dnevno v glavnem pomeni da:
-si samski brez obveznosti in tako vsaj koristno porabiš sicer prosti čas, ki pa ga ne uničiš s posedanjem v kafanah
-bežiš od doma in obveznosti pod pretvezo dela

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ja valda da če delaš zase se potrudiš. Kapitalisti pa pričakujejo, da oš za njih tudi delal z isto vnemo. To seveda ne gre in je že v štartu zgrešeno.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
KSZ...
V Hofru imajo polovični delovni čas - vsaj pri prodajalcih je tako. To pomeni, da lahko delaš en dan 12 ur, potem imaš pa 2 dni prosta. Nadur načeloma ne izplačujejo, jih pa koristiš. En dan v tednu, oziroma kakor se zmeniš si nadzornik, kar pomeni da naročaš robo, kontroliraš kaj manjka v trgovini, itd... Drugače si pa na blagajni in/ali filaš police.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Da ti je užitek delati 10, 12 ur dnevno v glavnem pomeni da:
-si samski brez obveznosti in tako vsaj koristno porabiš sicer prosti čas, ki pa ga ne uničiš s posedanjem v kafanah
-bežiš od doma in obveznosti pod pretvezo dela

Enim delo predstavlja tut veselje veš! Eni so med vikendom od petka popoldan do ponedeljka zjutraj nedosegljivi! Tut družinsko življenje ne trpi!
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri nas je še vedno tista balkanska mentaliteta. Mnogi še vedno ne hodijo na šiht na radijo, nego samo da zaradijo.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Seveda ne trpi, vodovodar ali pa vrtnar lepo poštimata rožico doma
smile-1.gif

Torej ne manjka ne denarja, ne seksa, kaj češ lepšega....
hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Seveda ne trpi, vodovodar ali pa vrtnar lepo poštimata rožico doma
smile-1.gif

Torej ne manjka ne denarja, ne seksa, kaj češ lepšega....
hysterical-1.gif

tako je popolno življenje! Vsega v izobilju! Sem se že spraševal zakaj je vsak teden čistilni servis za bazen pri njih!
evil.gif